Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

183198_SvanningeBakker_1024x576_lars_skaaning_fra_anita_skvoen_jensen © Lars Skaaning

De 10 bedste naturoplevelser i Danmark

Er du også træt af at gå rundt om dig selv derhjemme? Hop i vandrestøvlerne, fyld kaffe på termokanden og tag ud i Danmarks eventyrlige natur.

Vores sædvanlige go-to-steder for oplevelser som biografer, museer og caféer må vi vente med at besøge lidt endnu. Derfor må vi finde på noget andet at lave, og et oplagt sted at få et åndehul i hverdagen er i naturen.

Vi har fundet 10 bud på skønne udendørsoplevelser i Danmark, der klart er et besøg værd. Find din varmeste sweater og dine yndlingsstøvler frem, og hop ud i den danske natur – måske kombineret med et glamping-ophold på et af Danmarks hyggelige glamping-pladser.

unnamed-1 © Thomas Dambo
1 / 10

1. De seks gemte kæmper

Kunstneren Thomas Dambo har skabt seks trækæmper, som han har gemt rundt omkring i skove i de københavnske forstæder. Kæmperne er placeret under broer, i lysninger og på bakketoppe og har til formål at få folk væk fra storbyen og ud i naturen. Resultatet er en hyggelig 'skattejagt', som du også kan tage børnene med på.

Læs mere her

media © Destination Nordvestkysten
2 / 10

2. En køretur langs Jammerbugtens strande

På Jammerbugtens 13 strande i Nordjylland kan du få dig en køretur helt ned til vandkanten. Der er både mulighed for lange vandreture, at fange en smuk solnedgang over havet eller at kigge på stjernehimlen på en frostklar vinteraften.

Læs mere her

Skærmbillede-2021-01-26-kl.-13.07.45 © Ole Haupt Visit Copenhagen
3 / 10

3. Oplev det kolde gys ved Sneglen i Amager Strandpark

Vinterbadning er en voksende tendens blandt danskerne, og et oplagt sted at nyde det kolde gys, hvis du er bosat i eller besøger København, er ved badeanstalten Kastrup Søbad.

Den snegleformede arkitektur er bygget af White Arkitekter, som i byggeprocessen lagde vægt på, at badeanstalten skulle være tilgængelig for alle. Deres kreative og æstetiske arkitektur har vundet en bronzemedalje i den Olympiske Komités konkurrence om det bedste idræts- og fritidsbyggeri.

Et godt tip er at gå forbi det fine bageri Svaneke Brød efter din dukkert og få varmen tilbage på en dampende kop kaffe og en nybagt lun croissant.

Adresse: Amager Strandvej 275, 2300 Tårnby

tårnet__ © Frame&Work Destination SydkystDanmark
4 / 10

4. Kig til Sverige fra Skovtårnet

Du vil med garanti få én på (natur)opleveren ved at tage op i det 45 meter høje tårn på Sydsjælland, hvor du har udsigt over Gisselfelt Klosters skove. Selve tårnets arkitektur former sig som en cylinder i rødbrunt cortenstål og lokalt egetræ, som passer ind i skovens farver, og på en klar dag kan man være heldig at se helt til Sverige.

Det imponerende tårn er designet af EFFEKT Arkitekter og har vundet hele fem anerkendte arkitekturpriser.

Biletter til Skovtårnet koster 150 kroner per voksen og kan købes her.

Adresse: Skovtårnsvej 1, 4683 Rønnede

media-1 © Mette Johnsen Destination Nordvestkysten
5 / 10

5. Danmarks ørken

Nordjyllands natur er lige dele rå og imponerende, og ud over kilometerlange strande finder du også Danmarks største vandreklit, Råbjerg Mile. Den enorme sandklit vandrer 15 meter om året, og hvis du også kan mærke rejsetrangen presse sig på, er den jyske mini-ørken et godt bud på et sted, hvor du kan drømme dig væk til varmere himmelstrøg.

Adresse: Råbjerg Mile Vej, 9990 Skagen

220598_daniel_overbeck_troldeskoven_gdk_2 © Naturstyrelsen
6 / 10

6. Tisvildes troldeskov

Danmarks ældste fyrreskov finder du i Tisvilde. Den bemærkelsesværdige krogede skov kan dateres helt tilbage til 1700-tallet, og der er rig mulighed for at gå på opdagelse i de sjove træformationer og lade fantasien fare. Skoven ligger bag stranden mellem Tisvilde og Liseleje.

Adresse: Tisvilde Hegn

RebildBakkerlyng © Naturstyrelsen
7 / 10

7. Vandretur i Rebild Bakker

Rebild bakker i Himmerland byder på mange forskellige vandreruter, hvor du kan nyde det bakkede landskab. Du kan blandt andet begive dig ud på en populær og prisvindende 10,8 kilometer lang vandretur, hvor du om sommeren er omgivet af store, lilla lyngplanter, der vokser vildt.

Den knap 11 kilometer lange vandrerute er den første i Danmark, der blev certificeret som en kvalitetssti af Dansk Vandrelaug. Den tyske organisation Deutsches Wanderinstitut har lige ledes kåret ruten som en 'premium vandrerute' ud fra deres skrappe kriterier.

Læs mere her.

1900x900_hero_startside © Møns Klint
8 / 10

8. Møns Klint

Besøg Danmarks kridtfundament 128 meter over havet og få dagens motion klaret ved at gå op og ned ad de 497 trin, som den lange trappe byder på. Her kan du også være heldig at spotte en vandrefalk og finde fossiler i det 12.000 år gamle kridt.

Adresse: 4791 Borre

183198_SvanningeBakker_1024x576_lars_skaaning_fra_anita_skvoen_jensen © Lars Skaaning
9 / 10

9. De fynske alper

Svanninge bakker, kaldt de fynske alper i folkemunde, er et bakket område med en imponerende udsigt til flere af Fyns byer. Besøg blandt andet udsigtstårnet på en af bakkerne, som blev ombygget til et stjernekiggeri i 1935.

Adresse: 5601 Faaborg

kalk_panorama-1600px © Destination SydkystDanmark Frame&Work
10 / 10

10. Faxe Kalkbrud

Midt på Sjælland ligger Faxe Kalkbrud, som er et naturområde ud over det sædvanlige. Her finder du en stor kalkgrav med det flotteste azurblå vand i små søer. Området er faktisk et 63 milioner år gammelt hav, som man nu kan gå rundt på bunden af og opleve den specielle atmosfære.

Kalkbruddet bliver ofte brugt til filmoptagelser og fotoshoots på grund af dets mærkværdige landskab. Filmen Vinterbrødre, julekalenderen Jesus & Josefine og musikvideoen til Medinas Synd for dig er blot blandt nogle af de ting, som er optaget i kalkbruddet.

Adresse: Faxe kalkbrud, 4640 Faxe