© Raining Huang

Den overraskende rejsetrend, der bliver et kæmpehit i 2019

I takt med et stigende fokus på bæredygtighed og behov for at koble helt fra, vinder denne tendens frem inden for rejser

At rejse er at leve – sådan lyder de berømte ord fra H.C. Andersen. Og det er da også fantastisk at rejse ud i verden, udvide sin horisont og møde nye kulturer, der sætter livet i perspektiv.

Selvom det er ganske individuelt, hvordan man foretrækker at rejse, skinner samfundstendenser også igennem på rejseområdet. I dag er stort fokus på bæredygtighed og samtidig lokker tanken om at koble helt fra og leve simpelt, da de fleste mennesker tilbringer adskillige timer online hver eneste dag. Disse strømninger kommer også til udtryk i den nye rejsetrend ved navn Tiny House Rental.

Som navnet antyder er her tale om en rejseform, hvor man bor mere spartansk i små boliger, som indbyder til en simpel feriestil. Da boligerne er så kompakte, kommer man nemlig hinanden mere ved, og samtidig bliver behovet for at komme udenfor og nyde naturen større.

Herunder har vi samlet nogle af fordelene ved at droppe den traditionelle hoteloplevelse til fordel for et lille hus i naturen.

© Crowell

Bæredygtighed

Tiny Homes er bygget til at være grønne og effektive. Da husene er så små, kræver de langt færre ressourcer end et hotel, og samtidig er de ofte designet med både komposttoiletter, solcellepaneler og bæredygtige materialer.

Nyd naturen

Grundet de små huses beskedne størrelse, er det en naturlighed, at man får et større behov for at komme udendørs og nyde naturen; Et stort plus, da de fleste af os bruger størstedelen af døgnets vågne timer indendørs med øjnene fæstnet på skærmen.

Rejs på budget

Der er et stort udbud af Tiny Houses, som varerier i pris. Men den mere primitive levestil gør, at der er penge at spare på rejsen.

Afslapning

Når man opholder sig på et så småt område uden forstyrrende elementer, tvinger det en til at tage tingene i et langsommere tempo – og samtalerne med ens rejsepartnere bliver ofte en anelse dybere. Derudover inspirerer den spartanske rejse til at leve mere minimalistisk, når man kommer tilbage til hverdagen.

... vil du vide mere? Læs med her, hvor vi guider til skønne steder, der indbyder til afslapning.