© SECRETGARDENLX

Den perfekte dag i Lissabons hemmeligheder

Lissabon har charme, gode udsigter og lækker mad. Og så er byen kendt for sin gode kaffe, de smukke bygninger og de gamle sporvogne. Med andre ord, der er altså masser at opleve i den stemningsfyldte by sydpå.

Du har sikkert hørt om de mange bakker i solrige Lissabon, og de skal endelig ikke undervurderes. Tag et par gode sneakers på og oplev byen gående, det er hele vandringen værd.

Alfama
Dagen starter i Alfama, som er den gamle by i Lissabon. Udover, at der er historisk smukt, er der rig mulighed for at finde flotte udkigsposter i bjergbyen Lissabon med en fortryllende udsigt over havet.

Morgenmad på CPH Coffée Lab
Vi kender til CPH coffée labs gode kaffe hjemmefra, og den skal vi ikke snydes for i Lissabon. CPH Coffée Labs caféer findes overalt i byen, men i Alfama caféens hyggelige baghave kan du både nyde din kaffe, morgenmad, juice og bagværk i smukke omgivelser.
(Escolas Gerais 34, 1100-213 Lisboa, Portugal)

© CPHCOFFEELAB

Marked: Feira da Ladra
Tag en tur til et af Europas bedste loppemarkeder i den gamle bydel Alfama. Alt fra genbrugstøj til keramik bliver sat frem hver tirsdag og lørdag formiddag. Markedet ligger på den bakkede gade Campo de Santa Clara med skue til den historiske kirke Santa Engrácia. Find tålmodigheden frem og vi tør garantere at du kan gøre dig et godt fund.
Åbent hver tirsdag og lørdag, Mercado Campo de Santa Clara

© CPHCOFFEELAB

Frokost i Principe Real: Coyo taco
Principe Real er kendt for de små gallerier, antik-butikker og den smukke botaniske have. Derudover er Principe Real kendt for de mange restauranter. Derfor må man ikke undgå et godt mexicansk måltid i det smukke område. Tag forbi til tacos eller en salat og gå en tur i området for at mærke viben.
R. Dom Pedro V nº 65, 1250-093 Lisboa, Portugal

En drink i byens gemte perle
Et af Lissabons smukkeste udkigsposter hedder Secret Garden. Udkigsposten ligger højt, men du skal selvfølgelig ikke snyde dig selv for det. Det er velbesøgt lige inden solnedgang og kan blive meget crowded. Dog findes der en gemt låge kun den skarpe beskuer kender til. Bag den skjulte låge, ligger den skjulte bar Secret Garden LX. Nyd en drink, et glas vin eller en øl til Lissabons smukkeste udsigt i rolige rammer.
Secret Garden LX

Tapas på Vino Vero
Ikke langt fra Secret Garden LX finder du vin og tapas restauranten Vino vero. Slut dagen af på ægte portugisisk manér, og nyd et velfortjent glas naturvin og middag i den smukke gade. Mærk stemningen, mens tjeneren guider dig igennem de lækre dele-retter baseret på sæsonens råvarer.
Tv. do Monte 30, 1170-265 Lisboa, Portugal

© VINOVERO