Den ultimative insiderguide til Bad Gastein

Tag med til den østrigske ferieby, Bad Gastein, når hotelejerne, Olaf Krohne og Jason Houzer, guider dig igennem alle deres yndlingsspot i den populære rejsedestination.

Olaf Krohne og Jason Houzer driver butikshotellet Das Regina i den østrigske alpeby Bad Gastein. Olaf på 49 år har mange års erfaring fra hotelbranchen, mens Jason på 44 år har arbejdet i modebranchen, indtil Alperne trak.

Nu har de forenet deres erfaringer og kræfter: Sammen har de en ambition om at bringe fortidens storhed tilbage til Bad Gastein, som tidligere var det chikkeste sted i Alperne, hvor kongelige og jetsettere fra hele verden var på kurophold om sommeren og stod på ski om vinteren.

Her er deres insider-tips til en hemmelighed, der nok ikke er hemmelig ret meget længere ...

Tjek ind på Das Regina

Selvom der er flere skønne hoteller i byen, får vores eget hotel, Das Regina, naturligvis vores højeste anbefaling! Das Regina blev opført i 1913 og er et lille butikhotel med 30 værelser. Selvom det er alt andet end perfekt, har det en meget speciel charme og elegance over sig. Vi har lagt stor vægt på de bløde personlige særpræg såsom det kuraterede musikudvalg, en masse kunst på væggene, fantastisk mad- og vinudvalg og håndlavet kaffe fra Siena.

Vi har endda vores egen biograf med et velovervejet udvalg af film og et velassorteret bibliotek med pejs og hundredvis af bøger om design, interiør, arkitektur, rejser og mode. Sidst, men ikke mindst, er vores team garant for uforglemmelige oplevelser i huset – og vi lægger stor vægt på, at vores personale deler vores filosofi om, at ægte gæstfrihed gør hele forskellen mellem et godt hotel og et fantastisk.

Læs mere her.

Start dagen med brunch hos Himmelwandhütte

Himmelwandhütte har været i samme familie gennem årtier, og her serveres der udelukkende lokal mad. Alt er hjemmelavet med et stort udvalg af østrigske specialiteter. Hvis du er heldig, kan du smage deres berømte vildt ragout – men kun hvis det er årstiden, da familien selv er jægere.

Uanset årstid skal du smage deres utrolige “Strudel”, som findes i et utal af varianter: Bjergbrombær, æble, lokale abrikoser ... you name it, de har det.

Læs mere her.

Shopping hos Wally

“Wally” er uden tvivl den bedste og smukkeste konceptbutik i dalen. Beliggende lige på den anden side af vandfaldet i en historisk bygning med vintageskabe og hvælvede lofter. Her finder du internationale modemærker såvel som østrigske designere. Ejeren, Bettina, er dejlig og altid klar til en snak om, hvad der er nyt i byen.

Læs mere her.

Frokost på Weitmoser Schlössl

Slottet Weitmoser Schlössl fra det 15. århundrede huser dalens absolut bedste restaurant. Alle råvarer er lokale – og kødet kommer fra deres egen gård. Ejerens søn, Julian, er en berømt sommelier og har en fantastisk viden om vin. Den kan man opleve både i restauranten og på guidet tur gennem deres fantastiske vinkælder.

Læs mere her.

Wienerbrød og kaffe på Café Schuh

Den lille Café Schuh er som en tidslomme med sit vintage-interiør og bugnende sortiment af wienerbrød og traditionelle østrigske kager, som din bedstemor sandsynligvis ville have sat pris på. De er berømte for deres Kaiserschmarrn, en østrigsk specialitet, der bedst kan beskrives som karamelliserede pandekager revet i stykker.

Stedet har været omtalt i Conde Nast Traveler og er drevet af dejlige Remo, en italiensk herre, der kom til Bad Gastein for mange år siden og blev på grund af stedets skønhed og friske klima.

Læs mere her.

Kurbad og spa hos Felsentherme

Felsentherme Bad Gastein blev bygget i 1968 af den anerkendte østrigske arkitekt Gerhard Garstenauer. Denne brutalismeperle er fuldstændigt enestående i Alperne! Kurbadet er naturligvis bygget omkring de termiske kilder, der har lagt navn til Bad Gastein. Her er forskellige pools, saunaer og dampbade.

Brug ikke for meget tid på svømning, da det er superudmattende at træne i termisk vand. Så hellere bare ligge og slappe af og nyde udsigten over bjergene.

Læs mere her.

Spis middag på Waldhaus Rudolfshöhe

Uden tvivl Waldhaus Rudolfshöhe, som er drevet af vores gode venner Jan & Stefan. Denne lille perle på toppen af et bjerg er virkelig noget særligt. Deres restaurant, “Panaromahütte”, ligner en reportage fra et boligmagasin og byder på en fantastisk udsigt over dalen. Her buldrer ilden i den hyggelige pejs, mens der serveres lækker mad med internationalt udsyn. Det er svært at få bord, så bestil et stykke tid i forvejen.

Læs mere her.

Afslut dagen med drinks i baren på Das Regina

Helt klart baren på Das Regina! Vi har forsøgt at genskabe atmosfæren fra en sofistikeret og “grown up” bar i London, Paris eller Wien med smuk belysning, marmorborde, tonsvis af messing og underspillet elektronisk musik – men når du løfter blikket og kigger ud gennem vores høje, gyldne vinduer fra 1954, opdager du, at du er midt i bjergene. På grund af vinduerne kalder vi baren for “Salon 54” – med et lille nik til Studio 54.

Læs mere her.

Håndplukket til dig