© Camøno Camp

Glamping: Her kan du komme på Glamping i Danmark

Du har muligvis prøvet camping, men har du også prøvet det såkaldte glamping? Vi guider her til de bedste steder, hvor du kan komme på glamping i Danmark.

Glamping i Danmark

Camping er den optimale måde at komme væk hjemmefra og opleve nogle af den danske naturs skjulte perler helt tæt på. Ikke alle er dog lige ferme til og bekendte med teltopsætning og trangiasæt. Fortvivl ej, der er stadig råd for en god autentisk telttur.

Løsningen hedder glamping.

Hvad er glamping?

Glamping er en sammensmeltning af henholdsvis camping og glamour, og måske du allerede nu er fristet ved tanken?

Glamping-konceptet er kort og godt en mere luksuriøs udgave af den traditionelle camping, hvor du får mulighed for at bo i naturen med alt, hvad en campingoplevelse normalt indebærer, som frisk luft og fuglefløjt – blot med højere komfort.

Der findes forskellige typer af indlogeringer, når det kommer til glamping – lige fra tipi-inspirerede telte til de mere safari-lignende udgaver. Men fælles for dem er, at de er luksuriøst indrettede med behagelig møblering – og at du ikke selv behøver at bøvle med teltdug og pløkker. Det er der nemlig sørget for, når du ankommer.

Så hvis et autentisk ophold i naturen tiltaler dig, men du samtidig må indse, at du ikke er den fødte spejder, er glamping måske noget for dig.

Vi har samlet et par steder, hvor du har mulighed for at stifte bekendtskab med glamping, men du skal skynde dig at booke dit ophold, for de ledige telte forsvinder hurtigt.

Costumes egen skribent har besøgt et af stederne, læs hans anmeldelse her. Og hvis du er mere til et luksuriøst spaophold, så gå ikke glip af vores liste over de bedste spaophold i Danmark.

Her kan du komme på glamping i Danmark:

Camøno Camp: Glaming ved Møns Klint

På campingpladsen Camp Møns Klint lige på kanten af Møns Klint finder du Camøno Camp, der tilbyder sine gæster at komme på glamping. Campen er udstyret med alt, hvad et hotelhjerte begærer, lige fra madrasser, dyner og håndklæder til køleskab, grill og minikøkken samt selvfølgelig opholdsstue og loungeområde – så der er alle muligheder for selv at kokkerere lækre måltider over grillen. En ægte glamping-oplevelse, hvis du spørger os.

Lokationen er placeret lige midt i det unikke naturområde på Mønt Klint, hvor der er under dit glamping-ophold er rig mulighed for at opleve klintområdet via vandreturen Camønoen, der går langs campen. Der er desuden toilet- og bademuligheder på pladsen.

Adresse: Klintevej 544, 4791 Borre, Møn, Danmark
Læs mere og book dit glamping-ophold her.

© Camøno Camp

Lillero: Hyggelig glamping ved havet – og lækker mad

Et stenkast fra vandet ved Sejrøbugten finder du omgivet af skov, hav og stisystemer glamping-pladsen Lillero. Alle telte på pladsen er på ægte glamping-manér udstyret med luksuriøs indretning samt bade- og sove udstyr. Jo større telt du booker, des mere plads og flere faciliteter indeholder dit telt.

Hos Lillero bliver der serveret morgenmad til alle gæster som en del af glamping-oplevelsen, mens resten af måltiderne kan tilkøbes på stedets restaurant Madro, der serverer retter lavet på lokale råvarer. Du kan også spise på Formel B's søsterrestaurant Lille B, der blandt andet serverer lækker mad fra havet. Toilet- og bademuligheder findes også på pladsen.

Adresse: Høve Stræde 17, 4550 Asnæs, Danmark
Læs mere og book dit ophold her.

Prøv glamping i Danmark hos Lillero.
© Lillero

Go Glamping Sonnerupgaard Gods: Glaming i en af Danmarks smukkeste skove

Glamping-teltene på Sonnerupgaard Gods ligger i et stort, kuperet landskab omgivet af skove, bakker og enge i skønne Nationalparken Skjoldungernes Land. Alle glamping-ophold på pladsen er inklusiv morgenmad, og teltene er udstyret med borde, bænke, senge og egen bålplads – og selvfølgelig køkkenudstyr til at lave dejlige måltider over bål, så du får den ægte glamping-oplevelse. Toilet- og bademuligheder finder du også på denne plads.

Adresse: Tølløsevej 53, 4330 Hvalsø, Danmark
Læs mere og book dit ophold her.

Prøv glamping i en af Danmarks smukkeste skove.
© Go Glamping

AirBnB: Find unikke glamping-steder i Danmark

De fleste kender nok AirBnB for billige ferielejligheder beliggende alverdens storbyer, som man kan leje af privatpersoner og dermed få en unik og mindre 'turistet' oplevelse af stedet. Men vidste du, at du på AirBnB også kan finde den perfekte lokation til din næste glamping-ferie i Danmark?

På udlejningssitet kan du finde tusindvis af unikke boliger i Danmark, lige fra luksuriøse udgaver af telte til små hytter i de fineste trætoppe. Alt, du skal gøre, er at filtrere din søgning og tilvælge eksempelvis 'bungalow' eller 'cabin' under 'Property type', når du søger efter din næste feriebolig på sitet – og så vil du få vist de fineste glamping-steder i hele Danmark.

Læs mere på Airbnb.com.

Owayy: Glamping for enhver smag

Vil du gerne på glamping, men er du ikke helt sikker på, præcis hvad du leder efter – eller hvor du vil hen? Så er søgeportalen Owayy et oplagt sted at starte din research. På sitet er der samlet flere end 90 unikke glamping-ophold i hele Danmark, og der er noget for næsten enhver smag og pengepung.

Læs mere på Owayy.dk.