Rom
© costume.dk

Designershopping i Rom

Shop blandt alle turistattraktionerne

Attraktionerne i Rom er ikke kun Colosseum eller Forum Romanum, men Alberta Ferretti og Prada. Shop dig igennem den smukke by, hvor stjerner som Nicole Kidman og Renée Zellweger køber deres drømmekjoler

Divalook
Når Alberta Ferretti holder modeshows, er trængslen næsten lige så stor som hos Gucci. I de senere år er den italienske designer blevet en af de foretrukne hos Hollywoods divaer som f.eks. Scarlett Johansson, der elsker de spindelvævstynde silkekjoler med pigede snit og raffinerede detaljer. Butikken i Via Condotti, der også har Ferrettis elegante sko, er et must på din shoppetur til Rom.
Alberta Ferretti, Via Condotti 34 A

Cool internationale mærker
Gente er en butikskæde af butikker med eksklusive designervarer, og attituden du møder, når du træder indenfor, er en anelse snobbet. Det skal du ikke tage dig af - det vigtige er, at de sælger smukke ting fra de bedste navne, ofte fra den lidt billigere ende af kollektionernes udvalg. Find en cool T-shirt fra italienske Dsquared, en kernelædertaske fra Miu Miu eller i den dyrere ende: en Balenciaga-taske, en top fra Stella McCartney eller stiletter fra Prada og Jimmy Choo.
Gente, Via del Babuino 80-82

Perlemorsfarvet lingeri
Når du træder ind hos La Perla, får du lyst til at smide al dit undertøj ud og fylde skufferne med det på én gang yndige og sexede lingeri i perlemorsfarver. Udvalget er stort, og et ekstra plus er, at priserne er noget lavere end herhjemme. Det er Alessandro dell'Acqua, der er chefdesigner hos La Perla, og i butikken i Rom finder du også designerens primære La Perla-kollektion, som ikke fås herhjemme: elegante skjortebluser, bukser og aftenkjoler i blød silke og chiffon.
La Perla, Via Condotti 79

Prinsessestil
Allerede når du ser den rosafarvede karruselhest i butiksvinduet i Ainulindalë får du en idé om, hvordan tøjet er. Butikken i nærheden af Piazza Navona er opkaldt efter en elverprinsesse fra et eventyr og fyldt med en feminin og piget stil, der passer bedre til skandinaviske piger end de stramme italienske designs, der findes andre steder. Hos Ainulindalë er der vide skørter, striber og blomsterprint - og mærker som Sonia Rykiel, Isabel Marant, Stella McCartney og Alessandro dell' Acqua. Du kan få en kjole fra cirka 1.400 kr. og piget lingeri fra Moschino til 300 kr.
Ainulindalë, Corso Rinascimento 13

Glamourøst secondhand
Du kan hurtigt forsvinde hen i drømmerier i den lille butik Mado, hvor ejeren sælger glamourøse kjoler og kreationer, der gemmer på masser af historier og hemmeligheder. Er du til efterårets yndige, victorianske stil kan du finde den her: En fin kjole med pailletter eller kniplinger koster fra ca. 300 kr., og du finder desuden fine vintagesmykker i victoriansk stil.
Mado, Via del Governo Vecchio, 89 a

Luksustempel
Spring stormagasiner som Rinascente over og brug tiden i det stilfulde shoppemekka TAD i den lille shoppeperle af en gade, Via del Babuino. Her kan du spise frokost i stilrene, airconditionerede omgivelser, lytte til de nyeste, hippe cd'er, finde boligtilbehør blandt moderne italiensk design og sidst, men ikke mindst, shoppe mærker som blandt andre Prada og Marc Jacobs.
TAD, Via del Babuino 155 A, www.taditaly.com

Kidmans aftenkjoler
Sidst Nicole Kidman var i butikken Degli Effetti, købte hun en lang, figursyet, sort aftenkjole fra John Galliano. Både Hollywoodstjerner og italienere - som skuespilleren Monica Bellucci - shopper her. Degli Effetti har design fra hele verden i de tre butikker - én til kvinder, én til mænd og én til modige designelskere. Sats på butikken Donna, hvor du både kan finde skørter fra Gaultier, en avantgardenederdel fra de japanske mærker If Six Was Nine eller Undercover og Miu Miu-sandaler - som butikken er eneste forhandler af i Rom.
Degli Effetti, Piazza Capranica 93

Håndlavet kosmetik
Prøv en ansigtsmaske efter en lang dag med shopping. Det kan anbefales. Den italienske kæde Lush sælger håndlavet kosmetik og kropspleje, som blandt andre Madonna er fan af. Og priserne er ikke høje. Happy Feet til to sæt fødder koster omkring 50 kr., og en frisklavet ansigtsmaske, for eksempel Cleopatra med ginseng, papaja og grøn te, koster ca. 70 kr. for en portion, der rækker til fire gange.
Lush, Via del Gambero 25

Cocktails:
Drik den på Roms måske dyreste hotel, hvor celebrities holder til, når de er i byen. Glem at overnatte, medmindre du har arvet, men gå ikke glip af en cocktail i den idylliske patio. Her kan du nippe til gratis snacks og være heldig at møde din yndlingsstjerne fra Hollywoods A-liste.
Hotel de Russie, Via del Babuino 9, tlf. 0039 06 32 88 81.

Her skal du gå i byen:
Et af Roms hippeste steder er en båd, der er fortøjet ved kajen ved Ponte Margherita, hvor du kan spejle din mojito i Tiberens vand. Der er dj's, hvis du er i humør til at danse, og kommer du tidligt, serverer restauranten på øverste dæk vidunderlige pastaretter og risotto under åben himmel.
Baja Club, Lungotevere, ved Ponte Margherita, tlf. 0039 06 3260 0118

Her kan du spise:
Indretningen på restaurant Before er en sjov blanding af arkaiske skulpturer og moderne design. Men der er ingen stilforvirring over maden. Prøv for eksempel ravioli med artiskokker til ca. 50 kr. De søde italienere i køkkenet fylder din tallerken ekstra godt op, hvis du kun bestiller pasta. Dejlig logik. Og restauranten ligger tæt på Roms bedste shoppekvarter, bare følg Via Fontanella Borghese fra Via Condotti.
Before, Piazza Nicosia 18, tlf. 0039 06 68891458.

Her kan du bo:

Luksus:
Spar penge på flybilletten og spendér på hotellet. På femstjernede Radisson Roma er værelserne perfekt indrettede til shoppeferie - dine drømmekøb kan hænge frit i luksuriøst interiør i lækker Wallpaper-stil. Start dagen med champagnen, der står på morgenbuffeten. Og hvil dig efter at have shoppet Roms gader igennem med en drink ved swimmingpoolen på tagterrassen, hvor Brad Pitt og George Clooney hang ud i baren under optagelserne af Ocean's Twelve. Hotellets bar og restaurant, der har udsigt over hele Rom, er desuden et af byens hotteste gå-i-byen-steder. Et dobbeltværelse koster fra 1.500 kr.
Radisson Roma, Via Filippo Turati 171, tlf. 0039 06 444 841.

Budget:
Tjek ind på den tostjernede Pensione Primavera ved Piazza Navona, hvis det skal være lidt billigere, men stadig godt. Et dobbeltværelse koster fra ca. 600 kr. til 1.000 kr. alt efter sæsonen.
Pensione Primavera, Piazza San Pantaleo 3, tlf. 0039 6880 3109.