Hotel og kurbad Fjordgaarden
© Lars E. Andreasen

"Efter behandlingen kunne jeg mærke, at jeg havde fået tanket helt op på velvære-kontoen"

En hektisk periode ledte digital redaktør Mie Christensen til kurhotellet Fjordgaarden beliggende i den rå vestjyske natur, som lægger op til at holde en pause fra hverdagen. Det blev til et døgn fyldt med velvære, nærvær og ro til at tune ind på sig selv.

Både 2021 og 2022 har været nogle år, som nok for de fleste har været mentalt drænende grundet lockdowns, restriktioner og afsavn til de nærmeste. Kombinér det med en travl hverdag, hvor der ofte ikke er så meget tid til tosomhed, og så har man brug for et velfortjent pusterum – både for sin egen og sit parforholds skyld.

Det var præcis sådan, jeg havde det, da jeg midt i en af de mørke vintermåneder tog min kæreste under armen og satte kurs mod Fjordgaarden i Ringkøbing, som er et hotel og kurbad beliggende i naturskønne omgivelser ved Vestkysten: En lille oase, hvor der er fokus på fordybelse og velvære – og jeg så frem til et døgn, hvor både min kæreste og jeg for alvor kunne lægge alle elektroniske dimser fra os, give vores hjerner lov til at holde pause fra hverdagens travlhed og ikke mindst blot være til stede i nuet sammen.

Da vi trådte ind i kurbadet kort efter ankomst, mødtes vi af et af Fjordgaardens helt store ‘selling points’: nemlig panoramavinduer med udsigt til den rå vestjyske natur, som omgiver kurhotellet og straks indgyder ro. De udendørs omgivelser er ført indenfor, hvor rolige toner løber gennem rummene, og interiøret er simpelt og nordisk-inspireret med stengulve og træmøbler.

Devisen for Fjordgaarden er, at man vil skabe ro til fortravlede liv og ikke mindst give plads til nærvær. Det oplevede jeg i høj grad, at de simple, men lækre rammer lagde op til – og flere gange i løbet af dagen tog jeg mig selv i at befinde mig i en nærmest meditativ tilstand, mens jeg i komplet stilhed betragtede verden uden for ruderne fra et af de varme bassiner eller loungestolene med min kæreste ved min side.

Det testede jeg:

Opholdet Ro for to med overnatning i et dobbeltværelse til 1.175 kroner per person (pris mandag til torsdag – fredag og lørdag er prisen 1.575 kroner per person, og søndag er det 900 kroner). Ro for to giver dig og din partner eller ven mulighed for at få en velfortjent dosis ro og en pause fra hverdagens travlhed. Med i prisen får I en overnatning i et dobbeltværelse og adgang til Fjordgaardens kurbad fra check-in til næste dag klokken 11. I får udleveret badekåber, tøfler og badehåndklæde, og der er nødder, frugt og vand ad libitum i kurbadet.

Du har derudover mulighed for at tilkøbe yderligere behandlinger til både krop og ansigt. I kurbadet havde vi booket en halv time i den aflukkede Kurbadssuite, hvor vi i hvert vores badekar kunne læne os tilbage i dæmpet belysning og nyde behandlingen C-vitaminboost, hvor det varme vand var blandet med C-vitamin fra havtorn og citron samt saft fra ingefær, som efter sigende hjælper mod slap hud og giver huden ensartethed (pris: 650 kroner for to personer). En hyggelig aktivitet, hvor vi i mere private omgivelser kunne slappe helt af og ikke fokusere på andet end at være sammen – uden forstyrrelser fra omverdenen.

Håndplukket til dig

Senere på dagen fik jeg behandlingen Pro sleep (pris: 850 kroner for 60 minutter), der på én gang arbejder med flere sanser for at give ultimativ afslapning og forbedret søvn. Undervejs brugte behandleren æteriske olier med noter af blandt andet appelsin og bergamotte, og i baggrunden spillede et svagt lydspor, som imiterede hjerteslag, mens jeg fik en afslappende massage inspireret af ayurvediske og indonesiske Sea Malay-massagetag kombineret med langsomme, bløde berøringer. Behandlingen anbefales især til personer, som befinder sig midt i stressede eller travle perioder, og efterfølgende kunne jeg mærke, at jeg havde fået tanket helt op på velvære-kontoen – og ikke mindst at jeg var klar til en god, lang nats søvn, hvilket netop er formålet.

Hotel og kurbad Fjordgaarden

Himalayasaltet i saltsaunaen frigiver salt-ioner, og den saltmættede luft kombineret med varmen kan virke effektivt i forhold til at opnå en blød hud med masser af glød.

© Lars E. Andreasen

Det får du:

Fjordgaarden er et 4-stjernet hotel med en naturskøn beliggenhed og et lækkert, indbydende kurbad, som blandt andet byder på et udendørs bassin samt flere små og mindre indendørs bassiner – herunder Kurbadsbassinet med 34 grader varmt vand, der giver afslapning til krop og muskler. I kurbadet kan du også få iskold skyller, et aromatisk fodbad eller blot nyde tosomheden foran den varmende biopejs – og ikke mindst vil jeg anbefale at sætte god tid af til at prøve de forskellige saunaer, som både tæller en salt-, finsk-, aroma- og infrarød sauna. Jeg var særligt glad for at opholde mig i den infrarøde sauna med en temperatur på 40 grader, hvis varme trænger tre til fire centimeter ind under huden og kan virke lindrede på blandt andet migræne, spændinger og ømme muskler – noget, der er tiltrængt for personer som mig, der bruger hele arbejdsdagen foran en skærm med diverse skavanker til følge.

Fjordgaarden byder på fem forskellige værelsestyper – lige fra et standard dobbeltværelse til en 50 kvadratmeter stor junior suite indrettet med dansk design. Er tiden mere til et hurtigt visit, kan du også skippe overnatningen og i stedet købe en dagsbillet til kurbadet (pris fra 500 kroner per person) eller snuppe en rolig morgenstund, der starter i restaurantens morgenmadsbuffet og slutter i kurbadet, hvor du har adgang indtil klokken 15 (pris fra 479 kroner per person).

Hotel og kurbad Fjordgaarden
© Lars E. Andreasen

Når du booker et Ro for to-ophold hos Fjordgaarden, følger det med i prisen, at I om aftenen kan nyde en lækker middag i Fjordgaardens nyrenoverede restaurant, hvor stemningen er uformel, og råvarerne i vid udstrækning er fra Vestkysten. Menuen ændres fra dag til dag – og har også pescetariske og vegetariske alternativer – og tager udgangspunkt i sæsonens råvarer, hvilket kan akkompagneres af en vinmenu fra Fjordgaardens økologiske vinudvalg. Næste morgen kan I derudover stille sulten i Fjordgaardens lækre morgenbuffet, der både byder på mindre varme retter, morgenbrød, forskelligt pålæg og oste samt wienerbrød, kaffe og juice.

I de vidtstrakte landskaber omkring Fjordgaarden er der desuden flere end 100 smukke naturruter og derfor rig mulighed for at få lidt frisk luft i de smukke omgivelser – for eksempel med en spadseretur til Ringkøbing Havn eller den nærliggende fjord.

Det tager jeg med mig videre:

Vigtigst af alt at sætte tid af til bare at være – også når hverdagen igen sætter ind. Både under og efter opholdet kunne jeg mærke, at det gav mig fornyet energi at lægge telefonen væk og nyde tosomheden med min kæreste. Jeg gik derfra med en fornemmelse af, at Fjordgaarden var en lille boble, hvor der ikke er noget, der hedder fyldte mailbokse og vigtige opkald, men hvor vi blot kunne nyde at være sammen – og i dagene efter opholdet mærkede jeg, at min krop var fyldt af en helt anden ro end tidligere. Det var i min optik en helt genial kickstarter til at tune ind på mig selv – og min kæreste – på ny.

Læs mere hos Hotelfjordgaarden.dk.

Vi var inviteret af Fjordgaarden.