En dag i Rom - udover det sædvanlige

Vi har samlet vores guide til den perfekte dag igennem Roms gader., hvor vi anbefaler, hvad du skal lave, efter at du har set de 'sædvanlige' seværdigheder i Rom som Colosseum og Panthenom.

Bestil morgenmad på Marigold

Du kender sikkert til lækkert surdejsbrød hjemmefra, men dét skal du ikke i hvert fald ikke snydes for i Rom. Marigold er en morgenmads- og frokostcafé startet af en dansk kvinde. En æstetisk café, hvor der er kælet for detaljerne. Her kan du være heldig at sidde ved et af deres få, udendørs borde eller nyde de flotte omgivelser indenfor med god kaffe, bagværk og surdej. I weekenden er der brunch, hvilket er værd at prøve!

(Via Giovanni da Empoli, 3700154 - Rome, Italy)

Gå på genbrugs-shopping i Monti

Er du ligesom os, altid på jagt efter et godt genbrugsfund, er Monti-bydelen det helt rette sted. Her finder du genbrugsbutikker for enhver smag og Montis hyggelige gader gør, at du kan blive ved og ved. Både high-end genbrug, kreativ genbrug og genbrugskæden Humana ligger i området, så her kan du være heldig at finde nogle gode, gemte skatte.

Hent pizza-slices til frokost hos Forno Campo de’ Fiori

Nyd en hurtig frokost med en ægte romersk pizza. Frokosten på bageriet Forno Campo de’ Fiori, er alt hvad du drømmer om. Her langer de romerske pizza-slices over disken med få og gode råvarer som topping. Lad dig ikke afskrække af de mange mennesker i køen, personalet er det hurtigste, vi længe har oplevet. Alle slices skæres efter ønske og en billigere, lokal og lækker frokost, findes vist ikke i byen.

(Adresse: Campo de' Fiori, 22, 00186 Roma RM, Italien)

Bestil drinks på Bottiglieria Ai Tre Scalini

Nyd en velfortjent aperol i en af Montis smukkeste gader, Via Panisperna. Restauranten Ai Tre Scalini byder både på frokost og aftensmad, men vi anbefaler, at du tager et glas vin eller en drink, når du har brug for en pause fra genbrugsshopping. Her sidder man udenfor i en lille oase med udsigt til gamle bygninger og et vandfald af grønne planter.

(Via Panisperna, 251, 00184 Roma RM, Italien)

Tag en kaffepause på Bar San Calisto

Bydelen Trestevere er kendt for billige hoteller, kunsthåndværkere samt masser af genbrugsbutikker. Derudover giver de mange restauranter og barer liv i gaderne.

En ting er sikkert i Rom, og det er, at man skal prøve at komme, hvor de lokale befinder sig, og det må man sige, at de gør på Bar San Calisto, hvor dagen starter og slutter for mange.

Et skud espresso skal der til på Bar San Calisto, som er en lokal og autentisk kaffebar med billig kaffe (og drinks om aftenen). En café hvor du sidder udenfor blandt både unge og ældre, persionerede italienere, der spiller kort dagen lang.

Nyd udsigten fra Belvedere del Gianicolo

Trastevere byder også på smukke udsigter, som Belvedere del Gianicolo, der kræver en god lille gåtur, men ender ud i en virkelig smuk udkigspost. Man kommer også forbi Fontana dell'Acqua Paola på vejen, som også er et godt sted at nyde udsigten. Vi vil dog anbefale, at du går helt til toppen, det tager ikke mere end 20 minutter, og så kan du nyde udsigten over hele byen.

Spis pasta på Osteria de Memmo

Slut aftenen af på ægte italiensk manér. Osteria de Memmo, en skjult perle i Rom, du kun finder, hvis du kender til stedet på forhånd. Restauranten ligger i en lille gyde og byder på italienske retter, traditionelt opdelt i antipasti, primi, secondi og dolci. Hvis du vil undgå turistfælderne er Memmo et meget autentisk sted, hvor du drikker italiensk vin og spiser store portioner pasta.

(Via dei Soldati, 22/23, 00186 Roma RM, Italien)