Modellen Agnete Hegelund elsker at gå på opdagelse blandt udstoppede dyr i Paris. © Scanpix

Fashionable rejsetips

Tag på hemmelig klub i Berlin, oplev luksusvelvære i Thailand, eller prøv Brooklyns bedste pizza. Få insidertips til udlandet fra 7 kvinder, der ved, hvad de taler om

Paris

PARIS:

Oplev Paris' historiske museum, Muséum National d'historie, og den smukke botaniske have udenfor. Agnete Hegelund, model: “Jeg kan gense det naturhistoriske Muséum national d’Hi- stoire naturelle i Paris igen og igen. Jeg elsker at gå rundt på dette meget arkitektonisk smukke museum og se på alle de udstoppede dyr. Så er jeg i min egen verden. Specielt afdelingen med uddøde racer er virkelig spændende. Uden for museet er desuden den skønneste botaniske have, Jardins des Plantes, som er især om sommeren er helt fantastisk.”
Muséum National d’Histoire naturelle, Jardin des Plantes, 36 Rue Geoffrey saint Hilaire, Paris.

New York

NEW YORK:

Forfatteren Naja Marie Aidt guider til jødisk mad i NYC.

Spis delikat italiensk mad i et tidligere apotek i Brooklyn.**Naja Marie Aidt, forfatter:* “Restauranten Moto i Williamsburg i New York er af mine yndlings. Den ligger i et kvarter, som er domineret af Hasidic-jøderne - en sekt der stadig går klædt som de gjorde i 1800-tallet med høje pelshatte, lange silkefrakker og kvinder med parykker og tørklæder. Maden på Moto er inspireret af det jødiske køkken, og særligt småretterne og det store udvalg af øl er interessant. En anden favorit er den italienske restaurant Vini e Olii på Gates Avenue, som også er i Brooklyn. Der er ofte alt for meget ost og for store portioner i det italiensk-amerikanske køkken, men her smager maden og vinen som i Italien. Restauranten er indrettet i et gammelt apotek, og indehaverne, som begge er italienere, har bevaret de gamle skuffer og skabe. Her serveres ikke hormonbehandlet kød, som man ellers proppes med i USA, og menukortet udskiftes hele tiden, så det passer til årstiden.”
Moto, 394 Broadway, Brooklyn, Cafe-Moto.com, Vini e olii, 126 Gates Avenue, Brooklyn, Locandavinieolii.com.*

Shanghai

SHANGHAI

Pernille Skriver, chefdesigner hos Part Two, vender altid tilbage til Shanghai. Pernille Skriver, chefdesigner hos Part Two: “Shanghai er en af mine favoritbyer. Det er en meget moderne businessby, som samtidig rummer små oaser, der oser af storhedstiden fra dengang, Shanghai blev betragtet som Orientens Paris. I det franske kvarter ligger boutique- hotellet Mansion Hotel, som er bygget af den franske arki- tekt Lafayette i 1932. Hotellet er en fusion af klassisk fransk og asiatisk arkitektur. Værelserne er overdådige med højt til loftet, kinesiske lakerede møbler og fotografier fra Shang- hai i 1930’erne. I toppen af hotellet er der en lille skylinerestaurant med en skøn terrasse.”
Mansion Hotel, 82xin le Road, Shanghai, Chinamansionhotel.com. Få en overnatning fra 850 kr.

London

LONDON:

Dans natten væk på 1920'er-bar. Det er fotograf Louise Samuelsens tip til London. Louise Samuelsen, fotograf: “Klubben The Last Days of Decadence, der ligger i East London, byder på fantastisk 1920’er-stil. Klubbens dj’s spiller alt fra vintagejazz, swing og blues til polka og gospel. Ofte er der også livemusik og cabaret. Man kan enten dresse up i 1920’er-inspireret tøj eller komme, som man er. Uan- set hvad er man sikker på at få en glad aften med danskeskoene på. Resten af weekenden kan passende bruges på Frock Me Vintage, der er et super- autentisk vintagemarked, hvor man kan gøre nogle rigtig gode designer- fund. Jeg har blandt andet fundet en håndbroderet walesisk sommerkjole, en klassisk, sort Bottega Veneta-kjole og et gammelt askebæger fra Hermès."
The last days of decadence, 145 Shoreditch High St., London. Thelastdaysofdecadence.com. Frock Me Vintage Fashion, Chelsea Town Hall, King's Road, Chelsea, London. Åbent fra 11-17.30, Frockmevintagefashion.com.

Thailand

THAILAND:

Skuespillerinden Mille Dinesen vil have varmen i Thailand. Foto: Miklos Szabo.

Mille Dinesens favoritdestination: Et paradis i Thailand - øen Koh Samui. Mille Dinesen, skuespiller: “Lige nu drømmer jeg om bare at sidde i et fly på vej væk fra dette kolde land. Jeg drømmer især om at komme tilbage til et lille paradis, jeg fandt på øen Koh Samui i Thailand for et års tid siden. Stedet hedder Absolute Sanctuary og er en lille perle. Et marokkansk-inspireret resort med alt, hvad hjertet kan begære inden for yoga, skøn, sund mad og meditation. Det er helt klart i den luksuriøse ende, men også ret enestående. Der findes forskellige pakker: Du kan for eksempel prøve den helt hardcore Detox Package i syv dage fra 11.500 kroner med detoxdrinks, -mad, yoga, dampbad og detoxkonsultationer eller en blødere udgave som for eksempel Delight Package - fire dage med velkomstrinks ved ankomst, morgenmad fra deres økologiske Love Kitchen, en dag med valgfri spa, detox eller yoga, privat Sunset Cruise og transport til og fra lufthavnen fra cirka 5.200 kr.”
Absolute Sanctuary, 88 Moo 5 Tambol Bophut, Koh Samui 84320, Thailand, Absolutesanctuary.com.

Mallorca

MALLORCA

Designeren Malene Birger elsker at gøre gode fund på loppemarked på Mallorca. Malene Birger, designer: “Jeg er storforbruger af loppemarkeder. De fleste af mine møbler er antikke eller købt på auktion eller loppemarkeder. Et af de bedste loppemarkeder ligger i Consell midt på øen. Markedet er hver søndag mellem 8 og 14 - kom tidligt, hvis du vil være heldig.”
Consell Flea market, Calle de Palma 3, consell, Mallorca.

Berlin

BERLIN:

Makeup-artisten Anne Krarup kan du finde på baren Champagneria i Berlin.

Berlin byder på Potsdamer Platz - og champagne. Anne Krarup, makeup-artist: “Champagneria er en lille, hemmelig bar i Kreuzberg i Berlin. Ejerne Julie, der er tysker, og hendes libanesiske mand Garen, fik idéen, da de boede i Barcelona, hvor de ofte kom på byens cavabarer. Duoen kalder sig Miss Tipsy, og det er under dette navn, at de importerede konceptet til Berlin og åbnede Champagneria. Baren ligger i en tidligere stuelejlig- hed og er indrettet i en charmerende, ukonventionel retrostil. Om onsdagen er der swingaften, hvor du kan lære at danse, og i weekenden spiller nogle af Berlins dygtigste dj’s. Prøv også den specialimporterede, økologiske cava til omkring 70 kroner flasken.”
Champagneria, Falckensteinstrasse 16, Kreuzberg, Berlin, Misstipsy.net.