25-årige Stephanie Gundelach guider til Mallorca.

Fra Mallorca til Tisvilde

... og en afstikker til Barcelona. Få rejsetips fra insiderne, og se, hvad du skal pakke i kufferten

MALLORCA

Lej en bil, og kør op i bjergene, eller oplev Mallorcas smukkeste solnedgang. Blogger på Anywho.dk 25-årige Stephanie Gundelach guider til ferieøen.

STRAND: "Den mest idylliske strand finder du på den sydøstlige del af Mallorca cirka seks kilometer fra Santanyi. Stranden Caló des Moro ligger i en bugt med høje klippevægge og vand i de flotteste turkise nuancer. Her er fantastisk at snorkle. Det kan kræve et kort eller hjælp fra lokale at finde frem til stranden, da der ikke er mange skilte," siger Stephanie Gundelach.
Få flere tips til Mallorcas strande på Michaelshemmeligeguide.dk/costume.

LOPPEMARKED: "Det største loppemarked er Mercat de Sineu og indeholder alt fra frisk frugt til smykker. Markedet har åbent hver onsdag fra klokken otte, og det er en god idé at være der tidligt, da der ellers kan blive meget proppet."
Mercat de Sineu, ved Sineu Town Hall, Sant Francesc 10, Sineu.

LANDSTED: "Lej et landsted i stedet for at bo på hotel, og oplev øens autentiske atmosfære. I bogen Landsteder på Mallorca finder du en detaljeret guide til de smukkeste steder."
Priser 600-900 kroner pr. nat. Priserne inkluderer alle overnattende.
Landsteder.com.

Landsteder på Mallorca hos Landsteder.dk. 149 kr.

Landsteder på Mallorca hos Landsteder.dk. 149 kr.

RESTAURANTER: Gode restauranter er der mange af. Jeg skal altid forbi cafékæden Cappuccino, som findes mange steder på øen. Min favorit er den på havnen Portals Nous. Især pastaretterne er gode og fås for omkring 110 kroner."
Cappuccino, Puerto Portals 18, Portals Nous.

OPLEV MALLORCA: "Udforsk øen. Man får klart mest ud af at leje en bil og køre op i bjergene eller ud på landet. Kør for eksempel til den gamle by Valldemossa og langs kystlinjen videre til byen Deia - der er ubegribe...

OPLEV: "Udforsk øen. Man får klart mest ud af at leje en bil og køre op i bjergene eller ud på landet. Kør for eksempel til den gamle by Valldemossa og langs kystlinjen videre til byen Deia - der er ubegribeligt smukt." COCKTAILS: "De bedste cocktails finder du på Nassau Beach Club, som både er en lounge og restaurant, som serverer en blanding af Middelhavsspecialiteter og retter fra det asiatiske køkken."
Nassau Beach Club, Paseo de Portixol, Nassaubeachclub.com.

SHOPPING DELUXE: "Får du lyst til at shoppe internationale designere, er butikken Kling i Palma stedet. Butikken har et fantastisk udvalg af Rick Owens, Ann Demeulemeester, Issey Miyake og Martin Margiela."
Kling, Constitución 3, Palma de Mallorca.

...

BARCELONA

Anne Sofie Dejgaard giver dig tips til Barcelona.

Tapas, cocktails og vintageshopping er blandt højdepunkterne i Barcelona. 27-årige Anne Sofie Dejgaard, creative director på Stopstealingmylook.com, guider til den spanske storby. PARTY: "Vil du feste fashionabelt, er Cabaret Berlin stedet. Her er gode fester hver lørdag med elektroniske dj's. Er du mere til 1980'er-musik, så tag på CupCake/Boombox om torsdagen på klubben Nasty Mondays," siger Anne Sofie Dejgaard.

VINTAGE: Mit yndlingsområde er El Born. Her finder du butikker, barer og grønne områder. Besøg for eksempel vintagebutikkerne Le Swing og Blow by le Swing. Her er gode vintage-accessories fra Chanel, Valentino, Dior og Louis Vuitton. Har selv fundet en Chanel-taske til ca. 6.000 kroner."
Le Swing, Rec 16, Barcelona og Blow by le Swing, Guillem 3, Leswingvintage.com.

BURGER: "Byens bedste burger finder du på Kiosko. Vil du blive samme sted hele aftenen, så snup i stedet en burger på Betty Ford, som er en rigtig hyggelig bar om aftenen."
Kiosko Burger, Marqués de L'Argentera 1, Kioskoburger.com. Få en klassisk hamburger for cirka 40 kroner. Betty Ford, Carrer de Joaquin Costa 56. Få en drink fra cirka 40 kroner.

MARKET I BARCELONA: Markedet Encant eren kæmpestor rodebutik med alt fra antikviteter til smykker. Der er alle mulige gamle og nye ting, og det er aldrig til at vide, hvad du finder. Jeg har blandt andet købt en halskæde fyldt med...

MARKET: Markedet Encant er en kæmpestor rodebutik med alt fra antikviteter til smykker. Der er alle mulige gamle og nye ting, og det er aldrig til at vide, hvad du finder. Jeg har blandt andet købt en halskæde fyldt med rhinsten for under 10 kroner. Markedet er åbent mandag, onsdag, fredag og lørdag klokken 7-17."
Encants Market, Plaza de les Glòries Catalanes 8. UDSIGT: "Oplev en fantatisk udsigt over Barcelona fra bjerget Montjuic. Du kan også besøge den berømte Park Guell tegnet af arkitekten Antonio Gaudi. Tag metroen til stoppet Lesseps, og følg skiltene."

TAPAS I BARCELONA: "Autentisk, spansk tapas får du på La Tinaja. Restauranten er i en gammel hestestald i de hyggeligste omgivelser." La Tinaja, Carrer de L'Esparteria 9.

TAPAS: "Autentisk, spansk tapas får du på La Tinaja. Restauranten er i en gammel hestestald i de hyggeligste omgivelser."
La Tinaja, Carrer de L'Esparteria 9.

MUSEUM I BARCELONA: "Museet for moderne kunst, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, også kaldet Macba, er seværdigt på grund af den fantastiske kontrast mellem de sterile bygning og alle de gamle bygninger, der omgiver museet."<b...

MUSEUM: "Museet for moderne kunst, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, også kaldet Macba, er seværdigt på grund af den fantastiske kontrast mellem de sterile bygning og alle de gamle bygninger, der omgiver museet."
Macba, Plaza dels Angels 1, Macba.es.
... TISVILDE

Den Nordsjællandske ferieby er et besøg værd, uanset om du er til fest eller terrasse-afslapning. 29-årige Alexandra Birger Christensen, der bestyrer Hermès i København, guider.

29-årige Alexandra Birger Christensen guider dig til Tisvilde.

AFSLAPNING: "Tisvilde er lig med den ultimative afslapning, hygge i haven med gode venner og bare tæer. Det er lig med lange gåture ved vandet langs med Tisvildeleje Hegn. Hvis du ikke har mulighed for at bo i sommerhus, kan du bo på Tisvildeleje Strandhotel, hvor nogle værelser har udsigt over vandet," siger Alexandra Birger Christensen.
Tisvildeleje Strandhotel, Hovedgaden 75, Tisvilde, tlf.: 4870 7119, Strand-hotel.dk. Få et dobbeltværelse fra 1.350 kroner. SPISE: "Hvis det regner på en doven søndag, så bliv hjemme, og bestil en ægte, italiensk pizza fra Den Røde Tomat. For eksempel min favorit, som er en Buffala med bøffelmozerella, frisk tomat og basilikum."
Den Røde Tomat, Hovedgaden 45, Tisvilde, tlf.: 4870 4546, Denrodetomat.dk.

MUSIK I LEJET: "Togvognen Kanonhalløj byder på teater, film og kunstudstillinger i perioden 15. juni - 30. juni. På den første og sidste dag er der åbnings- og afslutningsfest i togvognen. Og ingen sommer uden festival. I Tisvilde hedder den Musik i Lejet. Oplev blandt andre When Saints Go Machine og Why Don't We Love Lucy. Der er fri entre alle dage."
Musik i Lejet, 22-24. juli, ved Bådhuset for enden af Hovedgaden, Musikilejet.dk.

ROMANTIK: "Den anden og sidste lørdag om måneden, hvis det er klart vejr, kan du se på stjerner på Dr.N.P. Wieth-Knudsen Observatoriet gennem et stort teleskop."
Margot Nyholms Vej 19, Tisvildeleje, tlf.: 4870 8088, Wko.dk. Gratis adgang.

TISVILDE: "Om aftenen kan du spise lækker sommermad i superyggelige omgivelser på Tisvilde Bio & Bistro. Menuen er klassisk bistro-menu. Få for eksempel tre retter for 325 kroner i weekenden. Bagefter kan du snuppe en film i bi...

SOMMERMAD: "Om aftenen kan du spise lækker sommermad i superhyggelige omgivelser på Tisvilde Bio & Bistro. Menuen er klassisk bistro-menu. Få for eksempel tre retter for 325 kroner i weekenden. Bagefter kan du snuppe en film i biografen, som har Nordsjællands største lærred og rigtig god lyd."
Tisvilde Bio & Bistro, Hovedgaden 38, Tisvilde, tlf.: 4870 9900. Tisvildebio.dk. LOPPEMARKED: "Hver lørdag er der loppemarked ved stationen. Loppemarkedet finder sted klokken 10-14. Her finder du tøj, smykker og møbler."
Loppemarked, Birkepladsen, Banevej 1, Tisvilde.

TISVILDE: "Begynd dagen med en brunch på Helenekilde Badehotel. Efter brunchen kan du hente frisk fisk fra fiskemanden til grillen om aftenen." Helenekilde Badehotel, Strandvejen 25, Tisvildeleje, tlf.: 4870 7001, Helenekilde.com. Fiskem...

BRUNCH: "Begynd dagen med en brunch på Helenekilde Badehotel. Efter brunchen kan du hente frisk fisk fra fiskemanden til grillen om aftenen."
Helenekilde Badehotel, Strandvejen 25, Tisvildeleje, tlf.: 4870 7001, Helenekilde.com. Fiskemanden ved Købmandshjørnet, Hovedgaden 53.

EVENTS: Om sommeren er der ofte forskellige arrangementer og events i weekenderne. De fleste finder sted på bistroen eller Tisvildeleje Caféen."
Tisvildeleje Cafeen, Hovedgaden 55, Tisvilde, tlf.: 4870 8886.