Josephine Bredsted: Her skal du spise i Klitmøller

Josephine Bredsted, Holistic Brand Advisor og grundlægger af Legue, er netop flyttet fra København til Klitmøller, hvor livet leves langsomt, og naturen vokser vildt. Lægger du selv vejen forbi området denne sommer, kommer hun her med sine anbefalinger til de bedste spisesteder, du ikke må gå glip af.

Skærmbillede-2022-06-27-kl.-09.33.40

Skærmbillede-2022-06-27-kl.-09.33.40

© Josephine Bredsted

Hvad er din bedste anbefaling, hvis man vil holde ferie i det danske sommerland?
"Jeg vil helt sikkert anbefale min nye hjemby, Klitmøller, som en unik dansk feriedestination. Generelt synes jeg, at Vestkysten og Thy-området er vildt undervurderet. Jeg har været på Vestkysten som barn og hørt et par skøre historier om Thy-lejren som ung, men her er en smuk verden af naturparker, bølger og kyst, så langt øjet rækker. Det er slet ikke som at tage til Nordsjælland eller Fyn, for alt er meget mere vildt herovre. Tyskerne valfarter hertil på ferie, men det er som om, resten af Danmark stadig mangler at opleve, hvor fantastisk her egentlig er.”

Hvornår kom du her første gang?
"Jeg startede rigtigt med at komme her, da jeg mødte min mand. På det tidspunkt boede han i en lille surferby, Vorupør, der ligger 15 kilometer syd for Klitmøller. Det var både eksotisk og meget forundrende, at han havde valgt at flytte dertil fra København, men på daværende tidspunkt havde jeg travlt med en karriere i modebranchen, og et liv uden for volden føltes som utopi. I vores voksende kærlighed til hinanden kom der også en voksende kærlighed til mig selv, som gjorde mig bevidst om, at jeg ikke længes efter et liv i byen, men at jeg i stedet længes efter et fællesskab og et område, der inspirerer til at leve livet langsommere.”

Hvad gør stedet til noget særligt?
"Klitmøller er en unik perle, hvor naturen er tilstede over alt. Du kan gå til Thy Naturpark og opleve et landskab, du ikke finder andre steder. Klitter, skov og hede ligger side om side, og du kan også gå ned til havet, hvor det føles som om, at kystlinjen aldrig slutter, og desuden finder du ikke duften af hav andre steder end som her. I Klitmøller føles livet længere, der er mere tid til at fordybe sig, at være i naturen og at være sammen med dem, man elsker. Man glemmer helt hamsterhjulet. Det er også et af de eneste steder i Danmark, hvor du kan surfe året rundt, og det er også med til at påvirke tempoet og stemningen her. Der er en grund til, at man kalder det 'Cold Hawaii', for det er lidt som at bo på en lille ø. Alle kender hinanden, og man hilser på alle, man går forbi. Alle hjælper hinanden i lokalsamfundet, og hvis der er bølger, flokkes alle til havet for at surfe. Det er virkelig noget særligt.”

Hvad elsker du at spise i Klitmøller?
"Jeg spiser masser af frisk fisk. På Røgeriet nede på havnen kan du få de lækreste retter med friskfanget fisk og skaldyr fra lokalområdet. Derudover er der også Kesses Hus, som laver de mest fantastiske boghvedepandekager med friskpillede rejer. I Vorupør, eller VØ, som de lokale kalder det, kan du få de bedste pizzaer på VØ Pizza Baren. Faktisk inviterede vi hele vores familie på pizzabaren aftenen inden vores bryllup, så de kunne se, hvor det hele startede.”

ADRESSER:
Klitmøller Røgeri, Ørhagevej 152b, Klitmøller, 7700 Thisted
Læs mere her.

Kesses Hus, Bavnbak 4, Klitmøller, 7700 Thisted
Læs mere her.

VØ Pizza Bar, Hawblink 4D, 7700 Thisted
Læs mere her.