Bliv guidet til de bedste barer og klubber, nye som gamle, i fire storbyer. Her er det Le Baron i Paris.

Lad festen begynde her

Hvor er the places to be and be seen på din næste storbyrejse? Her er it-stederne, uanset om der står Paris, New York, Berlin eller London på din flybillet

Paris

Le Baron
Når modeugen rammer Paris, er det her, de bedste fester foregår. Og resten af året fester Paris også blandt røgelsespindene på Le Baron, der engang var forbeholdt den russiske mafia, men i dag er en af den franske hovedstads hotteste klubber. Dansegulvet er et af byens mest proppede, og gæsterne mellem de røde vægge og bløde sofaer nogle af de smukkeste. Drinks i den dyre ende.
6 avenue Marceau, clublebaron.com.

Kong
Tag elevatoren op på toppen af Kenzo-bygningen, og træd indenfor i et gennemført, kitschet univers med japansk manga-tema designet af designeren Philippe Starck. Nyd den smukke udsigt over Pont Neuf under restaurantens kuppelformede glastag og en middag og cocktails i de cool båse. Nå ja, og så var det her, Carrie mødte russerens kone til middag i Sex and the City. Kong holder stadig.
1, rue du Pont neuf, Kong.fr.

Andy Wahloo
Kunne du tænke dig at hænge ud i 1970’ernes eksotiske Marokko (hvis det var godt nok til Yves Saint Laurent, er det vel også godt nok til dig?), så skal du besøge bar og restaurant Andy Wahloo. Et stemningsfuldt lille sted, der egentlig bare var beregnet til at huse ventende gæster til ejernes restaurant, 404, ved siden af, men som har udviklet sig til en cool bar med masser af stamgæster. Forskellige europæiske dj’s spiller op til dans i løbet af aftenen. Om sommeren serveres mad i gårdhaven. Cocktails fra cirka 75 kroner. 69, rue des gravilliers, Andywahloo-bar.com.

New York

Lit Lounge
I hjertet af East Village ligger baren for upcoming kunstnere og designere, Lit Lounge. To etager med koncertsted i kælderen (fra new wave til britpop og abstract folk) og base for mange af byens hipsters, men det er heller ikke helt usandsynligt at spotte stilikoner som Chloë Sevigny og Mary-Kate Olsen. Stemningen er afslappet, lyset dæmpet og murstensvæggene rå. Åbent alle ugens dage fra klokken fem om eftermiddagen til fire om natten.
93 2nd Avenue, LitLoungenyc.com.

Boom Boom Room på the Standard hotel
Vil du sippe vodka/soda med Marc Jacobs foregår det på toppen af The Standard Hotel i Meatpacking District. Her ligger den eksklusive bar og fortsatte kendismagnet The Boom Boom Room. Vild og åndenødsfremkaldende udsigt ud over Hudson-floden og byen, der aldrig sover.
848 Washington Street, Standardhotels.com/new-york-city.

Union pool
Læg vejen forbi Brooklyn og afslappede Williamsburg. Her finder du den uprætentiøse og intime bar og spillestedet Union Pool, der har en stor gårdhave med træer med farverige lan- terner sommeren lang. Nyd billige drinks på de simple træbænke hele ugen og tacos til cirka 20 kroner. Åbent til klokken fire alle ugens dage.
484 union Ave, Unionpool.blogspot. com.

Berlin

Pan Asia
I Berlin Mitte ligger hotte Pan Asia, der, i store, lyse åbne newyorker-loft-agtige omgivelser, serverer lækker asiatisk mad - for eksempel yaki- kylling med papayasalat og rosenbladssorbet med blommesauce. Mange stilfulde berlinere bliver og sipper cocktails efter maden. Det kan du også gøre. Åbent til klokken 01 fredag og lørdag. Fra cirka 210 kroner for en tre-retters menu.
RosenthaLer strasse 38, Panasia.de.

Berghain
Larmende, eksklusiv og skør. Sådan lyder en lokals beskrivelse af den kæmpestore berliner- klub Berghain (der har plads til over 1.500 gæster) på grænsen mellem bydelene Kreutzberg og Friedrichshain. Fest til langt ud på formiddagen, technorytmer og et dansegulv, hvor der er 18 meter til loftet, karakteriserer Berghain.
Am Wriezener Bahnhof, Berghain.de.

KiKi Blofeld
Er det sommer, skal du ikke snyde dig selv for en funklende fest langs Spree-floden. Dans under stjernerne i den afslappede bar Kiki Blo- felds grønne have, der byder på barbecue, uden- dørs stråtækt bar, cocktails, billard og lysekro- ner i træerne hele sommernatten lang. Bliver natten kølig, fortsætter festen indenfor i en gam- mel skibsbunker. Du kan også spise din aftensmad her - for eksempel en pizza mozzarella for cirka 45 kroner.
Köpenickerstr.48/49, kikiblofeld.de.

London

Momo
Hyggelig. Autentisk. Hip. Marokkanske Momo består af fire områder - restaurant, café, uden- dørs terrasse og club i kælderen. Er du til en afslappet atmosfære og mad og drinks inspireret af Nordafrika og Middelhavsområdet - mixed sea food med falafel efterfulgt af en Marrakesh O’ Marrakesh (drink med rom og Pommery- champagne) - er Momo dit stamsted i London. Hovedretter fra cirka 150 kroner.
25 Heddon Street, Momoresto.com.

Boujis
Posh London-klub. Et must, også selvom du ikke tager den slags alvorligt. Det er strengt for- budt at tage billeder inde i den eksklusive medlemsklub, der er delt op i små, intime alkover badet i lilla lys. Nok for at alle de celebre gæster kan danse på klubbens dansegulv i fred for forstyrrende blitzer. Prøv for eksempel en Miyabi cocktail - Santa Teresa-rom med frisk lime, æble og pære og et strejf af vanille og kanel. Husk at klæde dig fashionabelt på, ellers bliver det måske svært at slippe forbi de kræsne dørmænd.
43 Thurloe street, Boujis.com.

Dalston Superstore
Masser af hip-faktor på den quirky London-måde. To etager med et miks af musik, kunst og cocktails. Stedets rå asfaltvægge er dækket af fotografier og malerier, der alle er til salg. Kom før 22.30, hvis du vil have en plads i baren, drinks fra cirka 30 kroner. Følg med på Dalston Superstores Facebook-side for oplysninger om events i kælderetagens club.
117 KingsLand High Street.