Shop som Alexa Chung i London, og få en girly, cool stil som den britiske it-girl. © Scanpix

London, baby

Shop i hælene på 3 af Londons hotteste stilikoner

Alexa Chung

Alexa Chung

Londons it-girl nummer et, model, tv-vært og designer 27-årige Alexa Chung er glad for Acne, og en evig inspiration med sin quirky-chikke stil.

Acne
Det rå og minimalistiske look kendetegner svenske Acne, der i juli måned åbnede sin hidtil største butik i et tidligere galleri i Mayfair. Alexa Chung er allerede fan, og med fire etager fyldt til bristepunktet med tøj, sko, smykker, accessories og møbler, er det svært ikke at komme ud med en pose på armen. Kast et blik på de mange kunstværker, der pynter rundt om i butikken, mens du bevæger dig rundt i de fashionable fristelser, og husk at tage trappen op til øverste etage, og nyd duften af London fra tagterrasen.
Acne Studio, 13 Dover Street

Dover Street Market
Snyd ikke dig selv for en tur i Dover Street Market - en af Londons absolut hippeste butikker, der får mundvandet til at løbe på enhver fashionista. Bag butikken står Comme des Garçons-designeren Rei Kawakubo, hvilket betyder at du naturligvis kan shoppe alt det Comme des Garçons, din pengepung kan tåle, men også musthaves fra mærker som Celine, Alaïa, Yves Saint Laurent, Christopher Kane, Martin Margiela, Givenchy, Nicholas Kirkwood, Marios Schwab og Peter Pilotto hænger fordelt på bøjlerne i den seks etager store butik. Man kan snildt få et par timer til at gå herinde, og skulle du blive sulten undervejs, kan du passende hvile fødderne og tappe ny energi i cafeen øverst oppe.
Dover Street Market, 17-18 Dover Street

Browns Focus
Med ikke mindre end syv butikker rundt om i London, har Browns efterhånden vokset sig til en institution for god stil, men den bedste af dem alle hedder Browns Focus. Start i stuen, og lad dig inspirere af upcoming designere som David Koma, Sandra Backlund, Elliot Atkinson, Felder Felder og Mark Fast, og tag derefter trappen ned i kælderen til den lidt billigere afdeling, og shop dig fattig i Opening Ceremony, Acne, Surface to Air, T by Alexander Wang og House of Holland, der designes af Alexa Chungs bff Henry Holland.
Browns Focus, 38-39 South Molton Street

The Shop at Bluebird
Sørg for, at du har god tid, når du slår vejen forbi The Shop at Bluebird, der folder sig ud på mere end 900 kvadratmeter på Kings Road i Chelsea-området. Her er alt lige fra tøj, sko og accessories til interiør, bøger, musik og skønhed, og blandt de omkring 70 designermærker finder du både Peter Jensen, Rika, Marni, Mulberry, Viktor & Rolf, Stella McCartney, Isabel Marant, Alexander Wang og Alexa Chung-favoritten 3.1 Phillip Lim.
The Shop at Bluebird, 350 Kings Road

Sefton Women
Tag turen til Islington-butikken Sefton, og bladr gennem rækkerne af britiske designere som Vivienne Westwood, Markus Lupfer, Hannah Warner, Krystof Strozyna og Faster by Mark Fast eller internationale designere som Helmut Lang, D&G, J Brand og ikke mindst det franske mærke Carven, som ofte ses på frøken Chung. Butikken forstår at kombinere upcoming talenter med etablerede designere, og det gør den bestemt et besøg værd.
Sefton Women, 271 Upper Street

Restaurant
Spis middag på Bistrotheque. Her er stemningen ligeså cool og afslappet som Alexa Chung, og det har gjort restauranten til et yndet spisested for Londons hippeste crowd. Menuen blander det bedste fra en fransk bistro med det klassiske britiske køkken og byder blandt andet på fish and chips med ærtepuré og tartar-sauce til 110 kroner eller kulmule med porer og romesco-sauce til 150 kroner.
Bistrotheque, 23-25 Wadeson Street

Victoria Beckham

Victoria Beckham

Bliv stilfuldt klædt som Victoria Beckham i London. Foto: Scanpix. Den tidligere Spice Girl og nu designer, 36-årige Victoria Beckham er en dyr dame, der sætter pris på kvalitet, smukke kjole og et par tårnhøje stiletter.

Matches
Lige midt i det fashionable Notting Hill-kvarter finder du Matches - butikken, hvor kun det bedste er godt nok. Blandt de mange mærker finder du Alexander McQueen, Balenciaga, Burberry Prorsum, Celine, Christopher Kane, Marc Jacobs, Lanvin, Yves Saint Laurent og Matthew Williamson, og sådan kunne vi blive ved. Det er lækkert, men dyrt, så skulle du ikke være udstyret med en bankbog som fru Beckham kan du gå de 10 skridt over vejen til Matches Spy - den yngre, billigere og mere trendy udgave af Matches.
Matches, 60-64 Ledbury Road

Start
Start dit London-besøg med en tur i butikken Start i det cool East End-område. Her blander minimalistiske Helmut Lang sig med skulpturelle Maison Martin Margiela, glamede Halston Heritage, feminine Mulberry og mønstrede Erdem. Dine fødder kan nyde godt af sko fra Beau Coops, Bloch og Acne eller tårnhøje kunstværker fra Nicholas Kirkwood.
Start, 42-44 Rivington Street

Christian Louboutin
Victoria Beckhams skohjerte banker for Christian Louboutin. Gør dit også det, skal du kigge forbi flagskibsbutikken på Mount Street - selvsamme gade hvor du også finder Marc Jacobs, Lanvin, Balenciaga og Wunderkind. Her byder Louboutin dig indenfor i et feminint og forførende skounivers, der kan få pulsen op på enhver, der er forelsket i de røde såler.
Christian Louboutin, 17 Mount Street

Joseph
Joseph har efterhånden en hel del butikker rundt om i London, men de to bedste finder du på Fulham Road og Westbourne Grove. Udover butikkens eget mærke Joseph kan du her finde tøj, sko og accessories fra flere af Victoria Beckhams favoritdesignere som Balmain, Alaïa, Dries van Noten, Celine, Proenza Schouler, Jil Sander, Stella McCartney, Chloe, Yves Saint Laurent og Diane von Furstenberg.
Joseph, 77 Fulham Road og 236 Westbourne Grove

Milletré Boutique
Opkaldt efter antallet af kvinder som charletanen Don Juan siges at have forført, finder du på en sidegade til Kensington High Street butikken Milletré (tallet 1003). Design, kvalitet og service vægtes højt i den lille butik, der giver dig mulighed for at snuse rundt mellem velkendte designere som Hussein Chalayan, Jo No Fui, Julian MacDonald, MQ by Alexander McQueen og mindre kendte mærker som Meli Melo, Bionda Castana og Georgina Goodman, der alle har det tilfælles at de er Made in Italy.
Milletré Boutique, 15 Victoria Grove

Restaurant
Spis middag på Dean Street Townhouse. Her er klientellet ligeså posh som Victoria Beckham, og det er ikke unormalt at støde ind i et par af Londons mange kendisser. Nyd en skål med østers til 130 kroner, eller spis dig mæt i en rib steak med fritter og bearnaise til 220 kroner.
Dean Street Townhouse, 69-71 Dean Street

Pixie Geldof

Pixie Geldof

En laid back-attitude og et rocket outfit. Pixie Geldof viser vejen til it-butikkerne. Foto: Scanpix. Den 20-årige model og sangerinde Pixie Geldof inspirerer med sin cool og afslappede stil til shopping i Londons hippeste butikker for upcoming designere.

Machine-A
I hjertet af Londons Soho-kvarter finder du den lille butik Machine-A, der fungerer som både galleri og butik for 35 upcoming design- og kunsttalenter. De færreste kender sikkert til mærker som Gemma Slack, Euphemia, Belle Sauvage, James Hock og danske Asger Juel Larsen, men det er det, der gør butikken unik og et besøg værd for dig, der som Pixie Geldof ikke er bange for at skille sig ud fra mængden i opsigtsvækkende design.
Machine-A, 60 Berwick Street

B Store
Siden 2006 har Londons berømte skræddergade Savile Row haft fornøjelsen af at huse B Store, der foruden at sælge butikkens eget brand B Store også tilbyder sine kunder en nøje udvalgt skare af hippe designere. Bernhard Willhelm, Stephan Schneider, Opening Ceremony, Back, Complex Geometries, Peter Jensen og Christophe Lemaire er alle havnet på den eftertragtede liste af designere, der har fået lov til at blande sig med B Stores eget cool mærke.
B Store, 24a Savile Row

Beyond the Valley
Det er ikke for ingenting, at du skal skrive Beyond the Valley øverst på din must visit-liste, når turen går til London. Den ultracool butik er for fjerde år i træk blevet kåret til en af Storbritanniens 100 sejeste brands i fornemt selskab med blandt andre Vivienne Westwood, Aveda og Aston Martin. Flere af butikkens items findes eksklusivt her, og det er netop det der tiltrækker en cool gal som Pixie Geldof.
Beyond the Valley, 2 Newburgh Street

No-one
Nyd en pint eller en kop kaffe fra butikkens café, mens du shopper hos No-one. Butikken ligger midt i det hippe East-kvarter, hvilket tiltrækker nogle af Londons mest kreative typer. Her er plads til hyggesnak mellem bøjlerne, der bærer tøj fra upcoming designere som Vanessa Da Silva, Henry Holland for Roxy Heart og Migh T by Kumiko Watari. Accessories er der også nok af i No-one, der tilbyder noget til ethvert shoppebudget.
No-one, 1 Kingsland Road

The Laden Showroom
Ofte beskrevet som Londons hotteste designerkollektiv er The Laden Showroom et besøg værd, hvis du sukker efter morgendagens stjerner. Her sælger flere end 70 designere ud af sine kreationer til priser, hvor langt de fleste kan være med. Hav tålmodighed, butikken er tætpakket, så det kan tage sin tid at finde sit næste køb. Kig efter en girly blomstret kjole, og miks den med en trashet læderjakke som Pixie Geldof gør det.
The Laden Showroom, 103 Brick Lane

Restaurant
Spis middag på Pizza East. Menuen frister coolkids som Pixie Geldof med byens bedste pizzaer og en appetitvækkende antipasti, som du kan mætte dig med i hyggelige og rustikke omgivelser. Prøv en pizza med bøffelmozzarella, tomat og basilikum til 65 kroner eller en San Daniele med prosciutto, tomat, ricotta, pesto og sølvbede til 115 kroner.
Pizza East, 56 Shoreditch High Street