"Opholdet gjorde mig opmærksom på, hvor meget vores mentale helbred påvirker det generelle helbred"

Hjertesorger druknet i sene nætter har sat sine spor hos skønhedsredaktør Marie Alkestrup. Det viste et ophold på Sha Wellness Clinic, der med helbredsundersøgelser, måling af energi, stram diæt og personlig træning blev startskuddet til nye, sunde vaner.

Det seneste halve år har for mig været præget af corona-nedlukninger, som blev blandet med hjertesorg, efter jeg sagde farvel til et 12-årigt forhold. Det var derfor med lige dele lykkerus og frygt, at jeg satte kurs mod Sha Wellness Clinic i Spanien, som tilbyder skæddersyede sundhedsprogrammer, der blandt andet består af detox og programmet healthy ageing med fokus på behandlinger og livstilsændringer, der skal sikre en sundere alderdom. De gode vaner kommer blandt i form af fokus på kost og motion, undersøgelser, der kan spotte eventuelle helbredsmæssige udfordringer, og noget så simpelt som vejrtrækning og dens evne til at berolige hele nervesystemet. Jeg glædede mig, da min krop desperat kaldte på fire dage i sundhedens tegn, efter hvad der føltes som en flere måneder lang bytur i forsøget på at drukne hjertesorg med fest og påtagede smil. Men jeg frygtede det generelle sundhedstjek, alle ophold bliver indledt med. Jeg havde nemlig en snigende fornemmelse af, at min udpinte krop ikke ville bestå med topkarakter.

Det får du:

Sha Wellness Clinic tilbyder et smukt femstjernet hotel med tagterrasse, hvor du finder det udendørs poolområde og restauranten, hvor alle dagens tre måltider indtages. Her serveres vegetarisk mad, hvor du kan få fisk ved siden af, men ingen mejeriprodukter og stort set ingen gluten. Dernæst finder du fitnessrum og et stort indendørs spaområde med dampbad, to slags saunaer og forskellige pools. Her er desuden, hvad der føles som uendeligt lange korridorer med rum til alle Sha Wellness Clinics forskellige konsultationer og behandlinger. Fælles for alle forløb er, at de er strikket sammen efter The Sha Method, som kort fortalt fokuserer på otte forskellige punkter, da man tror på en holistisk løsning for at opnå en sundere livsstil og et bedre helbred. Fokuspunkterne tæller blandt andet følelser, sund kost, alternative behandlingsformer samt almen lægevidenskab og motion. For at holde styr på opholdets skema bliver du tilknyttet en agenda planner, der fylder undersøgelser, samtaler og behandlinger ind i dagens skema, hvilket du får overblik over via deres egen app Sha. Ud over de skemalagte tilbud kan du også hoppe med på fælles aktiviteter såsom gåture til stranden, aqua gym eller madlavningskursus.

Det tager jeg med mig videre:

Først og fremmest et fornyet fokus på at passe på mig selv – ikke kun med motion og sund kost, selvom mange af mine morgener efterfølgende er startet med misosuppe, men særligt vil jeg huske at tage vare på mit mentale helbred med daglige vejtrækningsøvelser og ved at øve mig i at trække stikket lidt oftere.
Rent kosmetisk går jeg derfra med øvelser til ansigtsmuskulaturen, træningsprogram og en krop, der er blød som aldrig før og drænet for al ophobet væske. Desuden er min hud fuldstændigt ren og strålende, og selvom det i skrivende stund er en uge siden, jeg forlod mit spa(nien), føler jeg stadig, at kinderne stråler af sundhed.

Sidst, men ikke mindst, blev jeg inspireret til at sende hjernen i træningslejr, da min neurokognitive undersøgelse viste, at den havde brug for ny stimulering. Derfor planlægger jeg at skrue ned for den alkoholrelaterede hjertesorgsterapi og i stedet bruge de næste mange måneder på at lære et nyt sprog: fransk, bien sur.

Vi var inviteret af Sha Wellness Clinic.