Paris
© costume.dk

Perfekte Paris

De bedste butikker i byernes by

Den overdådige mængde af butikker gør Paris til en af verdens absolut bedste shoppebyer. Få tips til, hvor du finder de allerbedste i byernes by

Fashionista-paradis
Kabuki er et paradis, hvis du vil shoppe sæsonens designer-musthaves. Butikken har et stort udvalg af sko og tasker fra blandt andet Miu Miu, Lanvin, Yves Saint Laurent, Prada, Gucci, Chloé og Marc Jacobs. De har også tøj fra samme mærker samt Stella McCartney, Anna Sui, Missoni og Alberta Ferretti.
Kabuki, 25 Rue Étienne Marcel,

 1. arrondissement.
  $$$$$$

Et must
Colette er en af de mest toneangivende butikker i Paris. Butikkens tre etager er fyldt med et bredt udvalg af tøj fra amerikanske Jeremy Scott, Chloé og Lanvin, accessories fra Marc Jacobs og Jil Sander, skønhedsprodukter fra Kiehls og Shu Uemura, cd'er og design- og livsstilsbøger. I kælderen finder du en restaurant og en vandbar med 100 vandmærker.
Colette, 213 Rue Saint Honoré, 1. arrondissement, www.colette.fr
$$$$

Sko-mekka
Skobutikken Iris ligger sammen med Christian Louboutins og Moschinos butikker i den smalle gade Rue de Grenelle. Lad dig ikke snyde af butikkens beskedne størrelse. Den har et kæmpe udvalg af fodtøj fra Chloé, Marc Jacobs, Viktor & Rolf, John Galliano, Veronique Branquinho og Proenza Schouler. Og da butikken er ejet af den fabrik, der producerer sko for Chloé og Marc Jacobs, får Iris ofte skoene før andre butikker.
Iris, 28 Rue de Grenelle, 7. arrondissement.
$$$

Design med kant
Kokon To Zai er en lille, superfunky butik med masser af spejle og neon-stjerner i loftet. Udvalget er et miks af T-shirts med finurlige prints, gamacher, hættetrøjer, små shorts, feminine silkeskjorter og funky accessories som smykker med dødningehoveder. Mærkerne er for eksempel engelske Marjan Pejoskí, australske Material Boy og Kokon To Zais eget mærke, KTZ. I kælderen er der ydermere vintage-tøj og sko.
Kokon To Zai, 48 Rue Tiquetonne,

 1. arrondissement, www.kokontozai.co.uk
  $$$

Rå avantgarde
L'Eclaireur findes i fem vidt forskellige udgaver i Paris. Den på Rue Herold er den mest hemmelige. Kun et lille navneskilt og en ringeklokke viser, at det er her, du skal ind. Butikken er mørk og minder om en grotte. Der bliver spillet klassisk musik, og du bliver bedt om at slukke din mobiltelefon. Butikken fører blandt andet Rick Owens, japanske If 6 Was 9, italienske Sissirossi og tøj og tilbehør med dødningehoveder fra amerikanske Thomas Wylde. Ønsker du at se interiørafdelingen, taster ekspedienten en hemmelig kode ind, og du træder igen ind i en anden verden.
L'Eclaireur, 10 Rue Herold,

 1. arrondissement, www.leclaireur.com
  $$$$$

Eksklusiv klassiker
Den tunesisk-franske designer Azzedine Alaïas smukke butik ligger gemt i en lille sidegade. Det er en stor og flot butik, der er delt i to afdelinger. Til den ene side er butikken, og til den anden side er de store prøverum med kæmpe spejle. Har du altid drømt om et par af Alaïas klassiske ballerinaer, skal du unde dig selv et besøg i butikken. Det er her, du finder det største udvalg af mærket.
Alaïa, 7 Rue de Moussy,

 1. arrondissement.
  $$$$$$

Supervintage
Skal du shoppe vintage, er Espace Killiwatch det bedste bud i Paris. Butikken bugner af alt, du kan ønske dig som 80'er-kjoler med pailletter, militærjakker og vintage-tørklæder fra Dior, YSL og Celine til ca. 700 kr. Skoene er derimod lidt billigere og koster fra 250 kr., mens du får støvler fra 400 kr. Udvalget er godt, tøjet er sorteret, og Killiwatch har desuden nyt tøj fra Dr. Denim, Cheap Monday og Wrangler, nye sko fra danske Shoeshibar og et godt udvalg af magasiner og bøger.
Espace Killiwatch, 64 Rue Tiquetonne. 2. arrondissement.
$$

4 luksusbutikker i 1
Maria Louisa har ikke mindre end fire butikker lige op og ned ad hinanden. Èn med sko og tasker fra blandt andet Manolo Blahnik, Pierre Hardy og Rochas. Én lige ved siden af med både tøj og accessories fra lidt yngre og mere eksperimenterende designere som blandt andet Rick Owens, belgiske Christian Wijnants og engelske Emma Cook. Én med herretøj og én med dametøj, hvor du finder et stort udvalg af tøj og enkelte sko og tasker fra Balenciaga, Givenchy, John Galliano og japanske Undercover. Har du givet dig selv lov til at spendere, og kan du kun nå en enkelt butik, er Maria Louisa en sikker vinder.
Maria Louisa, 2 Rue Cambon,

 1. arrondissement.
  $$$$$

Rock ‘n' roll-minimalisme
Er du til en rå og minimalistisk stil, bør du besøge 0044. Her finder du alt til et stilet rock ‘n' roll-look. Lækre toppe med gode detaljer som betrukne knapper, bløde T-shirts med seje prints og oversize udskæringer, masser af nederdele, bukser og kjoler, sko, støvler og smykker. 0044 åbner først kl. 13, men har til gengæld åbent til kl. 21.
0044, 59 Rue Jean-Pierre Timbaud, 11. arrondissement, www.0044paris.com
$$$

Feminint hverdagsdesign
Det franske mærke Maje har flere butikker i Paris, men den på Rue Saint Honoré har det største og bedste udvalg. Maje laver skønne korte jakker, søde små shorts, bløde jersey-kjoler og lækker strik. Stilen er enkel og feminin med få, men gode detaljer som sølvfoer og pipings. Maje laver også tasker, sko og en smule undertøj, og priserne er noget billigere end herhjemme, så shop endelig amok.
Maje, 267 Rue Saint Honoré,

 1. arrondissement, www.maje-paris.fr
  $$$

Lækkert basistøj
Butikken Kitsuné er lille og diskret. Der hænger kun et et-tal over døren og et guld-K i vinduet. Kitsuné er oprindelig et fransk pladeselskab, men fra februar er det også en butik og et tøjmærke. Og allerede nu kan du gennem butiksvinduet se deres fine forår/sommerkollektion fyldt med klassiske items i god kvalitet. Kitsuné samarbejder også med den franske skodesigner Pierre Hardy om at lave superfine basic sko med overraskende detaljer som indvendig sål og farvede snørebånd i samme farve. Til foråret er de grønne. Og når du nu er i nærheden: Tæt på Kitsuné har Marc Jacobs åbnet sin første butik i Paris.
Kitsuné, 1 Rue Thérèse, 1. arrondissement, www.kitsune.fr
$$$
Marc Jacobs, 34 Rue de Montpensier, 1. arrondissement, www.marcjacobs.com
$$$$$

Her kan du spise
Frokost:
Spis frokost i funky omgivelser omgivet af cool parisere. Vælg en Love-burger af hjerteformet brød med pommes fritter til ca. 120 kr. eller en salat til ca. 70 kr.
Café Etienne Marcel, 34 Rue Etienne Marcel, 2. arrondissement, tlf. +33 1450 8010 3.

Middag:
Et af de bedste spisesteder i det hyggelige Marais-kvarter er japanske Kiccho, hvor en menu med salat, misosuppe, ris og otte stykker makirulle fås fra ca. 75 kr. Køen kan strække sig ud på gaden, så kom i god tid eller bestil bord.
Kiccho, 11 Rue de la Verrerie, 4. arrondissement, tlf. +33 1427 2537 1.

Her kan du bo
Luksus:
Er du til hudpleje fra franske Costes og tv fra danske B&O, er det lækre Hotel Bourg Tibourg dit valg. Et dobbeltværelse med bad koster fra ca. 1.700 kr.
Hotel Bourg Tibourg, 19 Rue du BourgTibourg, 4. arrondissement, www.hotelbourgtibourg.com

Budget:
På det pittoresk søde to-stjernede L'Hotel Recamier kan du få et dobbeltværelse med bad for ca. 600 kr.
Hotel Recamier, 3 Place St Sulpice, 6. arrondissement, tlf. +33 1432 6048 9.

Din rejse
Bestiller du i god tid, kan du få en tur/retur-billet for 398 kr. på www.sterling.dk