© privat

Rejseguide: En dag i Firenze

Vi har sammensat en perfekt guide til hvad du kan lave i smukke Firenze, når du har været forbi Uffizierne, Il doumo, Pitti slottet og Pointe Vecchio, og som blandt andet byder på skjulte perler og massere af gelato i den romantiske by.

Hvor skal du spise frokost

Midt i Firenze finder du den lille charmerende plads, Piazza della Passera. En lille skjult perle blandt de smalle gader, hvor du, omringet af gamle autentiske bygninger, finder både osteria, galeteria, pizzaria og kaffebarer. Her er der den helt rigtige italienske stemning, og du kan blandt andet nyde de lækreste friske pastaretter til frokost hos Trattoria 4 Leoni.

Adresse: Via de' Vellutini, 1r 50125 Firenze

Vintageshopping til enhver smag

Firenze er en guldgrube, når det gælder vintage- og secondhand-shopping. Firenze har genbrugsbutikker til enhver smag og ethvert budget, og du kan finde alt fra charmerende, overfyldte genbrugsbutikker til eksklusive vintagebutikker, og du behøver næsten ikke at lede efter dem, da de kan findes på de fleste gadehjørner.

Markedsdag og kaffepause

Brug eftermiddagen på at gå på markeder, som hver dag popper op på Firenzes åbne pladser. Spankuler rundt mellem farverig keramik og hjemmelavede sæber og hvil fødderne med en klassisk macchiato, mens du samler energi til resten af dagens aktiviteter. Selv hvis du ikke ender med at finde den perfekte rejsesouvenier, er det stadig hyggeligt at gå og observere de mange italienere, der kommer for at gøre ugens gode handel.

Spis dig mæt i gelato

Du kan ikke tage til Italien uden at spise dig mæt i spandevis af gelato. Den ekstra cremede is er et must i den italienske sol – og særligt pistacie kan de finde ud af at lave i Firenze. Prøv Gelateria La Carraia, som ligger lige ved siden af Arno floden, og smag deres pistacieis – selvom der ofte er lang kø udenfor, går det heldigvis super stærkt, og det er klart ventetiden værd.

Adresse: Piazza Nazario Sauro, 25/r, 50124 Firenze

Tag på udflugt til verdens bedste vingård

Hvis du trænger til en pausen fra storbyen, kan du et stenkast syd for Firenze opleve vingården Antinori nel Chianti Classico, der udelukkende producerer rødvin fra Chianti – og som har vundet førstepræmien i den internationale rangering over verdens bedste vingårde.

Det er selvfølgelig en fordel, hvis du er fan af rødvin, men ellers har gården også en lækker restaurant, som serverer alt fra mad til eftermiddagskaffe.

Læs mere her.