Rejseguide til paradiset Tulum

Læn dig tilbage og drøm dig til Tulum i Mexico, hvor vandet er krystalklart, drinken er ekstra god og yogaholdet er obligatorisk

Tulum i Mexico © Privat
1 / 7

Tulum i Mexico

Drømmer du om at trække stikket og rejse på den ultimative bountyferie med turkisgrønt hav, hvide palmestrande og dovne timer i solen med din yndlingsbog?

Så gør ligesom stjernerne lige nu, og rejs til den gamle hippieoase Tulum i Mexico.

Her skal du bo © Privat
2 / 7

Her skal du bo

Tulum er egentlig en lille by, men det er ikke der, du skal bo. Du skal ned i Hotel Zone langs stranden et par kilometer derfra. Her ligger et gammelt backpacker- og hippieområde med små butikker og lækre restauranter på den ene side og hvide palmestrande og hoteller på den anden side. Næsten alt kører på sol- og vindenergi, og det er med til at gøre det til en ekstra fantastisk oplevelse. Mange af de små stier, der fører op til restauranterne, er nemlig oplyst af fakler og levende lys i stedet for lamper om aftenen. Forvent heller ikke at have telefonsignal, ligesom WiFi også har det med at svigte.

Tulum er i det hele taget rimelig lowkey – der er ingen ekstrem og overdådig luksus. Her er det underspillede cabanaliv i fokus. Det hele ligger på Carretera Tulum a Boca Paila. Her finder du ingen husnumre, men kun kilometermærker. Det mest charmerende sted på vejen er omkring otte kilometermærket.

Carretera Tulum a Boca Paila 8 km

Gåture på stranden © Privat
3 / 7

Gåture på stranden

Du vågner højst sandsynligt tidligt af dig selv, for de fugle, der bor i palmerne og på din cabanas tag, agerer vækkeur, når solen står op. Men det er helt okay, for sandsynligheden for, at du har været vågen efter klokken 23.00, er ret lille! Hop i bikinien og noget løst tøj og tag din kaffe med ned på stranden, og se solen stå op, mens pelikaner flyver hen over det turkisgrønne hav.

Gå derefter en tur langs vandet, og husk at kigge op på dem, du går forbi – der er stor sandsynlighed for at møde Orlando Bloom, Julianne Moore eller Jared Leto, der blot er nogle af de celebs, der jævnligt residerer i området. Gentag turen, når solen går ned – denne gang med en margarita eller Pacificoøl i hånden. Husk lommelygten, så du kan finde hjem igen, for det bliver virkelig mørkt.

Hotel og shopping © Privat
4 / 7

Hotel og shopping

Hotellet Coqui Coqui er stedet, du skal bo, og det har tilmed sin egen lille, skønne butik med tøj i jordtoner (og ja, du ender med at ville have det hele) og eget parfumemærke. På junglesiden af vejen findes der også en masse små butikker med en blanding af bikinier, kaftans og yogagear – og selvfølgelig lokale souvenirs som udskårne trækranier.

Coquicoquiperfumes.com

Things to do © Privat
5 / 7

Things to do

Vil du bruge din dag på andet end at bade i det krystalklare vand og slikke sol, er der også masser at give sig til. For det første har en del af hotellerne morgen- og eftermiddagsyogahold, som det burde være obligatorisk at prøve – især i solopgangen. Derudover er der fyldt med spas og massagetilbud på stranden.

Er du til eventyr, så tag en tur ned i Sian Kaan-reservatet, der begynder et par kilometer fra området. Her kan du sejle i kano, dykke eller snorkle i de dybe, klare ferskvandsgrotter, tage på guidet tur og høre om området eller flyde ned ad en af floderne i en gummiring, omgivet af store skildpadder. Du kan også komme ud på revet og snorkle, kitesurfe eller tage på tur ind til en af pyramiderne. De fleste hoteller vil hellere end gerne hjælpe dig på vej på dit eventyr.

Visitsiankaan.com

Mmm ... Mexicansk © Privat
6 / 7

Mmm ... Mexicansk

Hvis du tror, at lidt hakket kød med tacomix og en omgang osteoverhældte nachos er mexicansk mad, kan du kun blive positivt overrasket. På grund af manglen på strøm laves så godt som alt over åben ild, hvad end det er på en grill eller i en træfyret ovn – og næsten alle restauranterne er under åben himmel med enkle udhæng eller sejl, der beskytter mod eventuel regn.

De lokale udgaver af ceviche (rå fisk eller skaldyr marineret i limesaft) med masser af koriander, chili og avokado er et must try, men også mere traditionelle ting som tortillasuppe på La Zebra kan varmt anbefales. På de lokale restauranter bliver der også eksperimenteret med både franske, italienske og amerikanske elementer kombineret med det mexikanske køkken. Prøv for eksempel lammerisottoen på Casa Banana. Og så skal du selvfølgelig prøve den rigtige udgave af tacos, der er små og toppet med bare et par enkelte ingredienser – spis dem til frokost i Simple’s tacovogn.

Lazebratulum.com, Casabananatulum.com**, Simpletulum.com**

Farligt gode drinks © Privat
7 / 7

Farligt gode drinks

Byt vinen ud med drinks, for alt fra restauranter til barer laver nogle virkelig gode af slagsen – og de fleste baseret på tequila eller mezcal. Kan du lide spicy sager, så prøv en jalapeño-margarita. Tulums bedste bar er Gitano, der har en gigantisk diskokugle hængende under palmerne.

Gitanotulum.mx

Tip: Det bedste tidspunkt at rejse til Tulum er mellem oktober og december, hvor orkansæsonen er ovre, men priserne stadig ikke er så høje som i højsæsonen omkring nytår. Flybillet tur/retur med mellemstop fra ca. 5.000 kr.

Psst ... Drøm videre og læs andre skønne rejseguides her.