Her er opskriften på en perfekt tur til Rom
© Jakob Jørgensen Vestergaard

Rejseguide til Rom: 10 ting, du skal opleve

Alle veje fører til Rom. Læs med, når vi guider dig igennem den italienske hovedstad og finder byens små, skjulte vidundere

2. april 2017 af Jakob Jørgensen Vestergaard

Rom blev ikke bygget på en dag, og der er da også masser at se i den stemningsfulde by. Hengiv dig til tanken om duften af lokal pizza og farverige madmarkeder, når vi guider dig til ti lokale perler i den smukke by. 

Istid

På en sidevej til Campo de’ Fiori byder det moderne ismageri Grom på fyldig og velsmagende is. Under sølvlågene gemmer der sig både klassiske varianter og sæsonbetonede specialiteter, alle velbalancerede mellem noget sødt og noget friskt.

Via dei Giubbonari 53, Grom.it.

Bogperle

Italien er stadigvæk forelsket i bøger, og de smukke eksemplarer i boghandleren Minimum Fax fortjener mere end et hurtigt blik, selvom ‘ciao’ er det eneste italienske ord i dit ordforråd. En lille perle.

Via della Lungaretta 90, Minimumfax.com.

© Jakob Jørgensen Vestergaard / Minimum Fax

Afslappede drinks

Forbered dig selv på fest i venners lag på Freni e Frizioni, der ligger i en renoveret garage ved Tiber-floden. Den krydrede buffet med kolde småretter er for alle, der betaler 45 kroner for en øl, og stedets besøgende er overvejende unge, kunstneriske og alternative. Hvis musikken bliver for høj for din smag, fungerer pladsen udenfor som tilflugtssted.

Via del Politeama 4-6, Freniefrizioni.com.

Her er opskriften på en perfekt tur til Rom
© Freni e Frizioni


Grøn plet

Villa Borghese er det tætteste, du kommer på natur i centrum af byen. Ikke alle dele af parken er lige charmerende – nogle er præget af støj fra trafikken og akavet underholdning, så tag Viale di Villa Medici for at få en perfekt romantisk pause i skyggen af de smukke stier omgivet af træer. Du kan også tage en lur i græsset ved den smaragdgrønne dam nær Viale Taragona. Parken er åben hele døgnet, men besøg den, når det er lyst. Tag for eksempel indgangen ved Vialle della

Trinità dei Monti. 

Udsigten værd

En genvej for nogen, en omvej for andre. Gangbroen Pente Sisto fra 1479 byder på en spektakulær udsigt over Tiber-flodens ahornstræer med Peterskirken i horisonten. Udsigten er især smuk ved skumringstid. Broen er ikke ligefrem en stille oplevelse, men meditativ på sin egen måde.

Farverigt madmarked

Lilla artiskokker og orange peberfrugter, frisk torsk og parmesanost i massevis. Markedspladsen Il Mercato di Piazza San Cosimato er fra begyndelsen af det 19. århundrede og har et stort udvalg af friske madvarer. Sælgerne, hvoraf nogle er tredje generation, skaber en hyggelig atmosfære, der står i kontrast til det ellers hektiske kvarter. Åbent mandag til lørdag fra 06.00 til 13.30.

Piazza San Cosimato, Marketsofrome.com.

Her er opskriften på en perfekt tur til Rom
© Marketsofrome.com


Lokal pizza

Hvis du kan lide den flad og knasende, er Ivo a Trastevere stedet, hvor du skal spise din pizza. Ivo har serveret pizza for de lokale i 40 år. Mange variationer, alle sammen i høj kvalitet og udsøgt bagt. Få pizzaen serveret på stedets kitschede, pastelgrønne stel, eller bestil den to-go.

Via di San Francesco a Ripa 158. 

Sødt caféliv

Bland dig med de chikke lokale til en stærk kop kaffe foran eller inde på den tilbagelænede, men stilfulde café Baylon. Her får du friskpresset juice og sødt bagværk til fine priser – nogle søndagsmorgener endog med live musik inkluderet.

Via San Francesco a Ripa 515.

Sov godt

Bo med udsigt til Roms tage og piazzaen på den modsatte side af gaden på det firestjernede hotel Barberini. Et hyggeligt hotel med tunge gardiner, mønstrede tapeter og masser af stemning.

Via Rasella 3, Hotelbarberini.com.

Historisk slentretur

Gå en tur langs Via Alessandrina, en tur gennem historien. Synet af den sene eftermiddagssol på pinjetræerne på Via dei Fori Imperiali og de 113 ruiner fra før vor tidsregning er spektakulært. Et af Roms helt unikke steder.

Via Alessandrina. 


ALT DET, DU IKKE VIL GÅ GLIP AF

Måske er du interesseret i ...

Gør som 24.000 andre

Seneste