Scandicool weekend

Tag med på eventyr i København, Stockholm og Oslo, når vi guider dig til byernes bedste restauranter, seværdigheder og shopping

1 / 10

De er ikke langt væk, de nordiske hovedstæder, og de er fulde af oplevelser. Vi har indsamlet insiderviden til en weekend i Stockholm, Oslo og vores eget København. Her er de bedste steder at ...

København: Date og udflugt
2 / 10

København: Date og udflugt

Sejl en tur under solen, shop kunst, der er til at betale, og gå i radiobiograf. Costumes journalist, Liv Collatz, guider til Kongens København.

Gå på date Tag din kæreste eller veninde med på Beau Marché i Indre By, hvor dit frankofile behov bliver stillet. Her er både virkelig fine ting til hjemmet og en café med franske retter som tartines og croque madame – og en masse dejlig vin. Bon appétit.
Ny Østergade 32, Beaumarche.dk.

Tage på udflugt Refshaleøen var engang hjemsted for et stort skibsværft. Nu er det stedet, hvor Rihanna holder koncert i juli, ligesom gadefestivalen Distortion kommer hertil 3.-4. juni. Lej en båd hos Duffy Boats, og sejl rundt i Københavns havn – det kræver hverken duelighedsbevis eller sejlerfaring. En time på søen koster 900 kroner. Når du har brug for proviant og en drink i solen, kan du tage til Copenhagen Street Food på Papirøen ved siden af.
Duffy Boats, Refshalevej 163 B, Duffyboats.dk, Copenhagen Street Food, Trangravsvej 14, Copenhagenstreetfood.dk.

København: Design og kunst
3 / 10

København: Design og kunst

Nørde
Gå i dybden med stoledesign, 60’er-design og tøjdesign fra både ind- og udland på Designmuseum Danmark. Lige nu kan du se den inspirerende udstilling Learning from Japan eller Dansk design nu, og du kan blive vist rundt helt gratis hver onsdag og søndag.
Bredgade 68, Designmuseum.dk.

Købe kunst Det er ikke altid, at lige kunst står højest prioriteret i budgettet. Det er dog ret overkommeligt i butikken Ekely på Vesterbro, hvis mål er at gøre kunst mere tilgængelig. Køb originalgrafik, kunstbøger og designobjekter af danske kunstnere som Tal R og Per Kirkeby.
Istedgade 51 C, Bjerggaard.com.

København: Bo, shoppe og lytte
4 / 10

København: Bo, shoppe og lytte

Bo
På Hotel Alexandra overnatter du med danske designklassikere fra Finn Juhl, Hans J. Wegner og Arne Jacobsen. Et dobbeltværelse koster fra cirka 1.000 kroner per nat.
H. C. Andersens Boulevard 8, Hotelalexandra.dk.

Shoppe Saint Laurent, Alexander Wang, Marc Jacobs – alle de store mærker er samlet hos Illum. Når det er tid til en shoppepause, kan du spise på deres tagterrasse.
Østergade 52, Illum.dk.

Lytte
Mord, kærlighed, politik. Københavns Radio- biograf åbner en gang om måneden for ‘fokuseret radiolytning’ i blandt andet Gloria Biograf, hvor du kan læne dig tilbage og lytte til radioprogrammer, -features og -dokumentarer. Personerne bag kommer også og fortæller.
Radiobiografen.dk.

Stockholm: Gå ud og frokost
5 / 10

Stockholm: Gå ud og frokost

Shop, hyg og fest på svensk i maleriske Stockholm. Chefredaktør på magasinet Styleby, Jonna Bergh, guider.

Gå ud
Tidligt på aftenen er her gode tapas – især med seafood-fokus, senere forvandler Boqueria sig til en hipsterklub med virkelig gode dj’s. Lidt derfra ligger restauranten Nosh & Chow, der øverst oppe har medlemsklubben Bernies, hvor de cool svenskere samles sent på aftenen – og hvor du med lidt charme også kan komme ind. Boqueria,
Jakobsbergsgatan 17, Boqueria.se, Nosh & Chow, Norrlandsgatan 24, Noshandchow.se.

Spise frokost Før du tager afsted, skal du bestille bord på Riche. Maden er i fransk brasserie-stil, og efter fyraften bliver der skruet op for feststem- ningen. En salat eller en omgang moules frites koster 150 kroner.
Birger Jarlsgatan 4, Riche.se.

Stockholm: Kunst og fika
6 / 10

Stockholm: Kunst og fika

Se kunst
Picasso, Dalí og Irving Penn hænger på byens bedste museum, Moderna Museet, der ligger ved en fin promenade på øen Skeppsholmen, mens de upcoming kunstnere udstiller på det arkitekttegnede Sven-Harrys Konstmuseum.
Moderna Museet, Skeppsholmen, Modernamuseet.se, Sven-Harrys Konstmuseum, Eastmansvägen 10, Sven-harrys.se.

Fika
I Danmark har vi ‘hygge’, vores helt eget begreb. I Sverige har de fika. Fika handler egentlig om at drikke kaffe, men der ligger noget mere socialt i ordet: Man tager ud med sine venner til kaffe og noget sødt – for eksempel en dejlig kanelbulle. Tag på stenovnsbageriet Fabrique eller den minimalistisk indrettede café og arbejdssted Coffice.
Fabrique, Rosenlundsgatan 28, Fabrique.se, Coffice, Tjärhovsgatan 5, Coffice.coop.

Stockholm: Bo og shoppe
7 / 10

Stockholm: Bo og shoppe

Bo
Dit hjem i byen findes på hotellet Ett Hem. Her har indretningsarkitekten Ilse Crawford sørget for, at skandinaviske møbler og store bogreoler giver dig lyst til bare at flytte ind. Nyd den hyggelige gårdhave, saunaen og køkkenet, der serverer en menu med lokale råvarer. Et dobbeltværelse koster fra cirka 3.100 kroner.
Sköldungagatan 2, Etthem.se.

Shoppe
Det svenske unisex-mærke Eytys har åbnet en ny butik i midten af Stockholm. Konceptbutikken er inspireret af spanske skulptører og japanske designere, og her kan du købe bøger, interiør og Eytys’ egne sneakers og tasker. Som noget nyt har Eytys også lige lanceret cool sandaler.
Norrlandsgatan 22, Eytys.com.

Oslo: Drinks og øko
8 / 10

Oslo: Drinks og øko

Drik drinks i et drivhus, spis økomad i en stald, og bo på luksusmanér i redaktionschef på norsk Costume, Helene Polmars, Oslo.

Snuppe en drink
De høje vinreoler, træstole og skulpturelle lamper giver Territoriet en hyggelig, intim og uformel stemning. Er du til vin og vinyl, er det stedet at besøge. Er du i et mere eksotisk humør, skal du tage på Torggata Botaniske, et cocktailsted i en nærmest drivhuslignende bar. Her er planter overalt i rummet og gode drinks i glasset – prøv for eksempel en Fjelltinktur, et frisk miks af akvavit, chartreuse, ingefær, agurk og blomsterkarse.
Territoriet, Markveien 58, Territoriet.no, Torggata Botaniske, Torggata 17 B.

Spise øko
Igennem ti år har firmaet Kolonihagen lavet økomad til nordmændene, og de har to restauranter og en café i hovedstaden, hvor du kan få kaffe, frokost og aftensmad. Restaurant Frogner ligger i en gammel stald og er kendt for sin udeservering om sommeren og mad ved pejsen om vinteren. Du får mad efter sæsonen – selvfølgelig helt god og økologisk. En fiskehovedret koster 120 kroner.
Frognerveien 33, Kolonihagen.no.

Oslo: Kultur og musik
9 / 10

Oslo: Kultur og musik

Være kulturel
En baby står på hovedet, menneskesøjler skyder op, reptiler snor sig. Det er nogle ret interessante og anderledes skulpturer, der fylder Vigelandsparken i Oslo, en af verdens største skulpturparker. Tag herud, nyd vejret, og oplev skulpturer være alt andet end stenede.
Nobels Gate 32, Vigeland.museum.no.

Høre musik
Selvom det er søndag, er der gang i musikscenen i Oslo. Tag på koncertstedet Blå, hvor jazz-punk-storbandet Frank Znort forlænger weekenden. Hvis du kommer ugens andre dage, kan du for eksempel opleve musik og bingo, soul- og hiphopkoncerter eller pop-klubfester. Brenneriveien 9, Blaaoslo.no.

Oslo: Bo og shoppe
10 / 10

Oslo: Bo og shoppe

Bo
Selvom du skal rundt og se byen, er hotellet en stor del af ferien. Det bliver ikke bedre end på The Thief, hvor du får spa, restaurant og tagterrasse i ét luksushotel, der ligger lige ned til vandet. Prisen er 2.800 per nat for et dobbeltværelse.
Landgangen 1, Thethief.com.

Shoppe lokalt
Vores naboer mod nord har samme forkærlighed for minimalistisk mode og lokale designere som os. Supplér basisgarderoben hos konceptbutikken F5, hvor både mænd og kvinder kan købe tøj, sko, accessories og magasiner og bøger. Alle butikkens mærker har en tilknytning til Norge, og priserne er ganske rimelige, for eksempel en T-shirt til 200 kroner og en sweatshirt til 400 kroner.
Øvre Slotssgate 5, F5conceptstore.com.