Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Spa dag Skodsborg gave mors dag oplevelse © Kurhotel Skodsborg

De bedste spaophold i og omkring Danmark

En hurtig genvej til sindsro er en tur på spahotel. Fra intime svenske rammer til ren luksus i København – vi er blevet inviteret på besøg i de bedste spaer i og omkring Danmark

God mad, afslappende massage, hyggelige omgivelser og varme bade. Det er nogenlunde det, du kan forvente af et rigtig godt spaophold. Men hvor skal man tage på spaophold i Danmark, og hvilke spaophold tæt på Danmark er turen værd? Vi har været på besøg på nogle af de bedste spaophold i og omkring Danmark og fortæller dig, hvad du kan forvente af de enkelte steder.

I denne artikel finder du anbefalinger af spaophold hos:

  • Alter Meierhof
  • Torekov Hotell
  • Falkenberg Strandbad
  • Kurhotel Skodsborg
  • Hotel Vejlefjord
  • Marienlyst Strandhotel
  • The Krane
Spa ophold Alter Meierhof © Alter Meierhof
1 / 7

Alter Meierhof: Hyggeligt spaophold i Tyskland

Hvis du både elsker god mad og forkælelse i form af vidunderlig massage og et eksotisk rasulbad, der leder tankerne til et varmt og mellemøstligt land, skal du tage turen til det nordlige Tyskland og et ophold på Alter Meierhof. Spahotellet, som ligger smukt ned til Flensborg Fjord, har både en indendørs og en udendørs pool. Om sommeren er der sat ‘gammeldags’ strandstole op på det store grønne område rundt om poolen, hvilket giver dig en snert af fornemmelsen af at være på et badehotel i slutningen af 20’erne. Om vinteren kan du starte svømmeturen inde for derefter at svømme ud i kulden – en ret speciel oplevelse, især i tusmørket, hvor det eneste, du kan se, er dampen fra det varme vand. Stedet har også en klassisk sauna, som du kender fra svømmehallen, et mildt dampbad og et stendampbad, hvor varme sten hvert kvarter bliver dyppet i varmt vand og frigiver vanddamp med virkningsfulde mineraler. Favoritten er sidstnævnte, som ud over mineralerne også giver den perfekte kombination af varme og fugt. Husk i øvrigt at du er i Tyskland, og at det her er helt normalt at gå nøgen i sauna – både kvinder og mænd. Sammen.

Området omkring poolen er ofte livligt, så har du mere lyst til ro, kan du vælge stilleområdet med en masse liggestole ideelt placeret foran et stort glasparti med udsigt ud over fjorden. Bag stilleområdet bliver du også forkælet i rolige omgivelser, hvis du vælger at få en massage, en scrub eller noget helt tredje. Det foregår i små lukkede rum til afslappende musik og en velkendt Østen-inspireret duft. Når det er tid til mad, er der to restauranter at vælge imellem. Den ene er et klassisk brasserikøkken med fokus på fransk mad. Det er ikke lette retter, der bliver serveret, men gode, gedigne portioner, og medmindre du er meget sulten, er to retter rigeligt. Men den største oplevelse er uden tvivl den 2-stjernede Michelin-restaurant Meierei Dirk Luther. Her er blot seks borde, og næsten lige så mange tjenere per bord, der står klar til at give dig en uforglemmelig oplevelse.

Maden er franskinspireret med et moderne twist, og ud over den 4- eller 6-retters menu er Dirk Luthers appetizere som små kustværker. Tag et par gode løbesko med, og løb en tur i skoven ved siden af hotellet, eller gå en rask tur, inden morgenmadsbuffeten bliver serveret i Brasseriet, hvor du kan være heldig at få et bord med udsigt ud over fjorden. Både pool, sauna og dampbade er gratis at benytte, men behandlinger skal bestilles separat. Hotellet tilbyder alt fra klassisk massage over ansigtsbehandlinger til hamam og rasulbade.

Et dobbeltværelse koster fra omkring 1.500 kroner inklusive morgenmad.

Det kan du forvente af spaopholdet:

Et ophold i superhyggelige omgivelser og med behandlinger og en service, du ikke finder bedre mange andre steder – og ja, maden hos Meierei Dirk Luther er en tur værd i sig selv.

Forvent ikke

Et cool og hipt spahotel.

Se mere på deres website her.

Spa Torekov Hotell © Torekov Hotell
2 / 7

Torekov Hotell: Spaophold i svensk landidyl

Omgivet af ægte svensk landidyl på begge sider af de små, snoede landeveje, som fører til den stille havneby Båstad, ligger Torekov Hotell. Det intime og spartanske spahotel passer til dig, som vil nyde stilheden i det minimalistiske spaområdes mosaikbeklædte pool eller som vil varmes helt igennem i den finske sauna.

Hotellets lille spaområde byder også på et hedt dampbad og et meget småt isbad med plads til den ene person, som vover det kolde gys. Udenfor er to opvarmede pools, hvor du og din kæreste, hvis du har medbragt sådan en, kan sidde tæt, imens I nyder udsigten til havet og lyden af ingenting. Kigger du over på den store terrasse, vidner en overdækket pool og et par solsenge om, at Torekov også kan besøges om sommeren, hvor du kan udforske stranden, gå lange ture eller prøve kræfter med golf på de nærliggende baner. Spaet tilbyder også behandlinger af ansigt og krop, som udføres med produkter fra Elemis. Bestil dog i god tid hjemmefra, da de forskellige behandlinger hurtigt bliver booket op. Bliver varmen fra spaen for meget, så kig op på første sal, og slæng dig i loungeområdet, der er så afslappende, at man nemt kommer til at døse hen i de kurveflettede liggestole, imens solen går ned over Kattegat. Du kan fylde energidepoterne med frisk frugt, nødder og varm te, som står fremme hele dagen, og klokken 15 er der også kaffe og friskbagte kager i hotellets hyggelige kaminområde.

Spis middag på Torekovs Bistro, der serverer den lækreste menu på enten tre eller fem retter. Efter en god nats søvn på hotellets små, mørke og hyggeligt indrettede værelser bør du starte dagen med Bistroens morgenmadsbuffet, et besøg i fitnesscenteret eller lidt mere afslapning i spaen, inden turen går hjem til Danmark igen.

Et ophold med adgang til spaområdet, afternoon tea, trerettes menu i bistroen og morgenmadsbuffet dagen efter og adgang til indendørs og udendørs fitness koster fra 1.150 kroner per person.

Det kan du forvente af spaopholdet:

Total stilhed og følelsen af dyb ro.

Forvent ikke:

Avancerede behandlinger eller et stort udvalg af spafaciliteter.

Se mere på deres website her.

Spa ophold Falkenberg Strandbad © Falkenberg Strandbad
3 / 7

Falkenberg Strandbad: Sparitualer fra hele verden

1, 2 ... 7 forskellige af alverdens sparitualer – fra marokkansk lermaske til hele kroppen til tyrkisk Hammam – bliver I guidet igennem i svenske Falkenberg Strandbads to timer lange Ivory-behandling. En rigtigt fin måde at være sammen på i spa, for selvom der hviler en nogenlunde ro over rummet, er det helt tilladt at snakke med din spamakker undervejs ... og der bliver snakket (og hvinet, når tiden kommer til den opkvikkende isskrub, hvor I skal skrubbe hele kroppen til blød hud og bedre blodgennemstrømning med isterninger). Så er du til fuldstændig ro, skal du i stedet booke en privat behandling eller smide dig i en af de bløde dobbeltsenge beklædt med råhvide fleecetæpper foran den knitrende pejs i spaets relaxation-rum. Her er stilhed en forudsætning, og lyset er dæmpet.

Falkenberg Strandbad lægger i det hele taget op til forskellige oplevelser – du kan svømme i spaets varme udendørspools, mens dampen fra det varme vand laver slørede tegninger i den kolde luft, og med den brede, hvide sandstrand Skrea som kulisse er en langsom gåtur langs vandet klart at anbefale. Stå tidligt op, så I sikrer jer en plads ved morgenmadsrestaurantens store panoramavinduer med udsigt til strand og hav, og nyd roen, inden størstedelen af spaets gæster myldrer ind i restauranten, og støjniveauet ændrer sig.

Spaet ligger i Falkenberg, cirka to timers kørsel fra København, og en pakke med overnatning, 3-retters middag, morgenmad og Ivory Experience-behandling koster fra cirka 1.500 danske kroner per person. Book behandlinger hjemmefra.

Det kan du forvente af spaopholdet:

En god oplevelse til prisen – det gælder i høj grad også maden.

Forvent ikke:

Luksus på højt niveau.

Se mere på deres website her.

Spa Kurhotel Skodsborg © Kurhotel Skodsborg
4 / 7

Kurhotel Skodsborg: Spaophold i Nordsjælland

Danmarks ældste spahotel, Kurhotel Skodsborg, ligger nord for København med skov på den ene side og Øresund på den anden. Vil du helt ned i gear, kan du indlede besøget med en yogasession med Anne-Louise Haarby, der kan få selv den mest anspændte arbejdshest til at slappe af og trække vejret helt ned i maven. Du kan også hurtigt få mange timer til at gå i Skodsborgs spaområde. Få vandmassage i spaens store bassin, prøv en infrarød varmebehandling, som blandt andet lindrer rygsmerter, tag et dampbad, eller lav åndedrætsøvelser i saltgrotten. Der er også mulighed for at booke massage og ansigtsbehandlinger tilpasset dine behov.

Besøgets højdepunkt er dog den såkaldte SaunaGus. Den udføres af en ‘gusmester’, der spreder varme og æteriske olier i saunaen med et håndklæde, og lige før, du er ved at give op, bliver du hyllet ind i en badekåbe og hevet udenfor for at køle koppen ned med et iskoldt dyp, enten i et vandbad eller i Øresund. SaunaGus frigiver endorfiner, og efter en behandling er din krop renset for al stress, og du føler dig fuldstændigt afslappet. Både aftensmad og morgenbord nydes på toppen af Kurhotel Skodsborg med udsigt over havet, hvor de enkle, men delikate retter alle tager udgangspunkt i sæsonbestemte nordiske råvarer.

Kurhotel Skodsborg ligger cirka 30 minutters kørsel fra København, og et spa stay for to personer med overnatning, adgang til spa og fitness og 3-retters middag og morgenbord koster 3.000 kroner.

Det kan du forvente af spaopholdet:

Et stort udvalg af spabehandlinger og saunaer, dygtige instruktører og gennemført gastronomi.

Forvent ikke:

Lave priser for behandlinger og en overdådig morgenbuffet. Skodsborg har fokus på frisklavet mad, hvilket betyder et mere begrænset udvalg.

Se mere på deres website her.

Spa Hotel Vejlefjord © Hotel Vejlefjord
5 / 7

Hotel Vejlefjord: Is- og ildbade, der sætter kroppen i gang

At noget, der gør lidt nas, samtidig kan føles åh, så dejligt, er et dyp i HotelVejlefjords ild-bad bevis på. En enkelt glødepære kaster sit lys på de røde vægge og det 42 grader varme bassin, der ved første tådyp føles alt for varmt, men hurtigt har en blødgørende effekt på ømme vintermuskler. Lige som varmen har fundet vej til alle kroppens afkroge, går turen over i nabobassinet. Her er væggene isblå, vandet 8 grader, og den store temperaturforskel mellem is- og ild-badet virker stimulerende og sætter skub i kredsløbet og udskillelsen af affaldsstoffer.

Generelt huser Hotel Vejlefjords spaafdeling et væld af bassiner. Skov-badet ligger udenfor med udsigt over Vejle Fjord og den bakkede bøgeskov. I lyd-badet spilles en afstressende lydterapi, der kun kan høres med ørerne under vandet. Og i salt-badet flyder kroppen ubesværet rundt, imens den optager de mange gavnlige mineraler, vitaminer og aminosyrer, der er i saltvand. Det måske mest imponerende bad ligger for enden af hotellets park i form af selve fjorden, som hotellet har en badebro til, der året rundt lokker med et dyp. Hvis det ikke frister, er broen stadig et besøg værd, for med kun de svømmende svaner som selskab hersker her en sælsom fred med udsigt over stranden, parken og den majestætiske hotelbygning.

Prisen for et spaophold med middag, overnatning og morgenmad begynder ved 1.600 kroner per person.

Det kan du forvente af spaopholdet:

En udsigt, der tager pusten fra dig, samt et stort udvalg af bassiner og behandlinger. Du må ikke gå glip af den fælles saunagus i skovsaunaen efterfulgt af et dyp i fjorden.

Forvent ikke:

At stedet kun huser spagæster – der bliver også afholdt konferencer.

Se mere på deres website her.

Spa Ophold Marienlyst Strandhotel © Marienlyst Strandhotel
6 / 7

Marienlyst Strandhotel: Spahotel med panoramakig til havet

En svømmetur i en opvarmet infinity pool i den iskolde morgenluft med udsigt til solopgang og morgendis over Øresund og et kig til Kronborg Slot. Det kan da næsten beskrives som den perfekte start på dagen – og derefter følger en tur i det dampende udendørs boblebad, hvor du bliver varmet helt igennem, inden du rækker efter morgenkåbe og badetøfler og skal op i den kolde luft igen. Stedet, hvor du får den oplevelse, er Marienlyst Badehotel fra 1861 i Helsingør. Det har gennemgået en større renovering og børstet støvet af sig. En tur i spaen byder på dampbad med funklende stjernehimmel, hvor en hjemmelavet saltscrub, der bevirker, at blodcirkulationen fremmes og der udskilles giftstoffer, inden du skyller den af med iskoldt vand fra store kobberkar i den fine badestue. Et rum tilbyder saltterapi, hvor du indånder renset salt, imens du ligger og slapper af i en hængekøje til en helt særlig, afslappende belysning skabt af Det Kongelige Teaters lysdesigner.

Der er også sauna med panoramakig til havet, saunagus på stranden og ikke mindst den føromtalte infinity pool, der tilsammen gør, at du bliver renset igennem og bliver helt afslappet. Slut dagen af med ansigtsbehandlingen Smuk, der frigiver affaldsstoffer og reducerer træthedstegn med bindevævsmassage og produkter fra danske Karmameju. Aftensmaden bliver serveret på restauranten Brasserie 1861, og efterfølgende kan du krybe under dynerne på de hyggelige værelser, der er indrettet i maritim strandhotelstil.

Prisen for et spaophold for to personer med middag, overnatning og morgenmad begynder ved 3.745 kroner.

Det kan du forvente af spaopholdet:

Afslappet, luksuriøs strandhotelstemning i rolige omgivelser.

Forvent ikke:

Et eksperimenterende, moderne spa. Det er de klassiske dyder, der hyldes.

Se mere på deres website her.

Spa ophold The Krane © The Krane
7 / 7

The Krane: Moderne luksusspa i Nordhavn

Navnet på luksusspaen The Krane i Københavns Nordhavn er ikke en tilfældighed. Tidligere var det en kulkran, i dag er det et spa og et-værelseshotel – ja, som i et (meget luksuriøst) hotel med blot ét værelse. Alt i kranen er i eksklusivt dansk design i sort, netop en hyldest til stedets fortid som kulkran.

The Krane har kun plads til to overnattende, hvilket gør oplevelsen meget intim. Det afspejles også i prisen – en overnatning koster cirka 18.600 kroner. Spaet har panoramasyn over København med udsigt til vand, havn og himmel, og spaområdet er lokaliseret på anden sal med udsigt over vandet. Her står to massører klar, som først sørger for forfriskninger bestående af passionsfrugt, smoothies og nødder, og bagefter får du en behandling med bodyscrub fra Amazing Space og en dybdegående massage. Den briks, du ligger oven på under massagen, bliver til et stort badekar, når låget fjernes, hvor det varme vand luner dig, mens der serveres flere forfriskninger, og du kigger ud over vandet.

Det kan du forvente af spaopholdet:

Ren luksus. I og med at der kun er plads til to personer, bliver al forkælelse rettet mod dig og din partner.

Forvent ikke:

En alsidig spaoplevelse. Spaen består af to badekar – forvent derfor ikke et stort boblebad eller pool.

Se mere på deres website her.