Ferie med et personligt mål – og med for lidt mad
Efter at have pakket ud får jeg serveret turens første veganske, gluten- og laktosefrie måltid, der opholdet igennem bliver serveret i mindre anretninger, der kun lige mætter. Selvom den proteinrige mad med blandt andet linsedeller, friske salater og lokale råvarer smager friskt og lækkert, bliver den hurtigt trættende og ensformig at indtage to gange om dagen. Efter den første frokost drømmer jeg allerede om et stykke brød og frygter, hvordan min mave vil reagere de kommende dage.
Deltagerne på opholdet tæller et par i begyndelsen af trediverne ligesom mig og tre kvinder i alderen +40. Vi bliver efter frokosten bedt om at dele noget om os selv herunder, hvad vi ønsker at få ud af opholdet. Det viser sig hurtigt, at vi alle er afsted for at arbejde med os selv på den ene eller anden måde. Hvor det normalt ville være grænseoverskridende for mig at dele ud af så personlige overvejelser, virker det her ret naturligt. Primært fordi instruktøren formår at skabe et afslappet rum, hvor jeg automatisk får lyst til at dele ud, selvom vi blot har mødt hinanden få timer forinden. Og det kommer fra en, der ellers aldrig kunne finde på at deltage i gruppeterapi.