Dansk Ø
© shutterstock

Tilbring sommeren på de danske øer

Sommeren er lige om hjørnet, og for mange er planlægningen af sommerferien skudt i gang. Og faktisk behøver du slet ikke at kigge mod udlandet, for Danmark har altså en perlerække af øer, der er værd at besøge

Sommeren er lige om hjørnet, og for mange er planlægningen af sommerferien skudt i gang. Og faktisk behøver du slet ikke at kigge mod udlandet, for Danmark har altså en perlerække af øer, der er værd at besøge. Det rolige tempo og den lokale stemning finder du ikke på fastlandet, og en sommerhustur på de danske øer kan derfor noget helt særligt. Læs med her, og få inspiration til, hvilken ø du skal sætte kursen mod i din sommerferie.

Besøg solskinsøen

Solrige Bornholm er kendetegnet ved smukke klippelandskaber, lange sandstrande, afslappede atmosfærer og syngende dialekter. På Bornholm kan du eksempelvis udforske smukke klippeformationer ved Hammershus, tage på oplevelse i øens unikke rundkirker eller udforske Ekkodalen. Bornholm er også kendt for alverdens lokale specialiteter, og det er et must at smage røgede sild fra et lokalt røgeri.

En sommerhustur til Bornholm er derfor fuld af muligheder for både store og små. Du kan nemlig både nyde afslappende dage omkring sommerhuset, børnevenlige strandture, oplevelsesrige udflugter og hyggelige cykelture. Vælg selv om du vil sejle fra Ystad eller Køge.

Hold ferie på Fanø

Hvis du er vild med Vesterhavet, så bør du overveje at tilbringe din sommerferie på Fanø. Færgeafgangen fra Esbjerg tager kun 12 minutter, men alligevel føles det som om, du ankommer til en helt anden verden. Øen emmer af lokal stemning og ø-liv, og på Fanø kan du opleve alt fra sælsafari og smukke sandstrande til dragefestival og stråtækte søfartsbyer.

Fanø er en populær sommerdestination, og hos Esmark kan du finde massevis af sommerhuse på Fanø. Øen er kendt for sin rige kulturhistorie, og der er masser af historiske seværdigheder at besøge, når du ikke udforsker den specielle natur eller slapper af på terrassen.

Sol og sommer på Læsø

Midt i Kattegat finder du solrige Læsø. Øen byder på enestående natur, skønne strande og charmerende havne. Alt foregår i et roligt tempo, og med de mange sommerhusområder er der rig mulighed for at mærke den unikke ø-stemning i sommerferien. Du kan eksempelvis tage på vandreture i den specielle natur, se de unikke tangtage, udforske øens store udbud af kunsthåndværk eller deltage i de populære havnefester. Du bør i dén grad også besøge saltsyderiet, der er én af øens mest populære attraktioner.

Læsø er især kendt for lokale specialiteter som fisk og skaldyr, og det er derfor oplagt at udforske øens delikatesser også. Færgen til Læsø sejler direkte fra nordjyske Frederikshavn.