© Oscar Meyer

Tips til sommerferie i Ebeltofts naturskønne omgivelser

Pluk selv-blomster, gårdbryggeri med frisktappet øl og sodavand og lokalt producerede råvarer. Det er essensen af sommer i denne midtjyske by.

Pluk selv-blomster

Fyld favnen med de skønneste blomster fra Horseborg Økoblomster på det østligste Djursland, et lille permakulturlandbrug med plantesalg og selvpluk fra marker med havudsigt og sommeridyl.
Adresse: Jægergårdsvej 6, 8400 Ebeltoft.

© Oscar Meyer

Den gamle by

Stokroserne slynger sig op ad stakittet i de brostensbelagte gader i den gamle by i Ebeltoft, der synger af gammel dansk idyl. Gå på opdagelse i de skæve gader, slå et smut forbi det smukke, gamle rådhus, og nup en rådhusvaffel med det hele på Rådhus Caféen. Mere dansk sommer bliver det ikke.
Adresse: Juulsbakke 2, 8400 Ebeltoft.

Ebeltoft Gårdbryggeri

Et kvarters kørsel fra Ebeltoft by, midt i de bugtende bakker, finder du Ebeltoft Gårdbryggeri. I markerne står bænke på rad og række med kig til havet og med blomster på bordene. Her byder ejerne på kolde frisktappede flaskeøl og sodavand, der blandt andet serveres på Noma. De er håndbrygget i laden og så gode, at du er nødt til at fylde bilen op med dem.
Adresse: Skovgårde Bygade 4, 8400 Ebeltoft, Ebeltoftgaardbryggeri.dk.

© Oscar Meyer

Molskroen

I et gult bindingsværkshus med kig til havet og Nationalpark Mols’ bjerge i ryggen ligger Molskroen. Her er gastronomien i fokus i restauranten, der er blevet hædret i Michelin Guiden som en af Nordens mest bæredygtige med fokus på økologiske, lokale producenter og råvarer. Du kan også overnatte på det idylliske hotel og tilbringe lange, dovne dage med cykelture langs vandet, svømmeture i havet og med at spise Mols Vafler fra hotellets ishus på stranden. Et dobbeltværelse koster fra 1.280 kroner for en nat.
Adresse: Hovedgaden 16, Femmøller Strand, 8400 Ebeltoft.