© Oscar Meyer

Tips til storbysommerferie i og omkring Aarhus

Gårdbutik, økologisk landbrug, badeanstalt, restaurantbesøg og selvfølelig Aarhus' bedste kaffe og morgenbrød. Det er essensen af sommer i Smilets by.

Topkærgaard

Et kvarter uden for Aarhus centrum blandt marker med køer ligger den fine, lille familiedrevne gårdbutik og økologiske landbrug Topkærgaard. Der er heste, der græsser i solen, og høns i tusindvis, der bor i campingvogne og hver dag leverer æg til den lille gårdbutik, hvor der er høflig selvbetjening og økologiske lækkerier på hylderne. Og kommer du ikke forbi Aarhus, skal du ikke snydes, for de har lavet en webshop, hvor du kan bestille lige til døren på Gaardmester.dk.
Adresse: Topkærvej 3, 8200 Aarhus N.

La Cabra kaffe

Aarhus’ bedste kaffe og morgenbrød. Den lille kaffebar og bageri La Cabra har den hyggeligste stemning og summer altid af liv. Tag morgenkaffen med ud på bænkene i solen, og se Smilets by vågne.
Adresse: Graven 20, Aarhus C, Lacabra.dk.

© Oscar Meyer

Den permanente badeanstalt

Kun få kilometer fra byen finder du den permanente badeanstalt, der blandt aarhusianerne omtales som ‘den permanente’. Badeanstalten, der er bygget i 30’erne, ligger smukt placeret neden for Risskovs høje skrænt med udsigt til både Mols og Samsø. Det perfekte spot at tilbringe varme sommerdage i Aarhus.
Adresse: Salonvejen 1, 8240 Risskov.

© Oscar Meyer

Restaurant Domestic

I hjertet af Aarhus i summende Mejlgade ligger Michelinrestauranten Restaurant Domestic. Rammerne er uformelle og hyggelige med rå murstensvægge og træmøbler, og sæsonen dikterer menuen, der er skabt med bæredygtig omtanke med råvarer fra små leverandører i nærområdet.
Adresse: Mejlgade 35B, 8000 Aarhus C, Restaurantdomestic.dk.