Repetto i Paris er en af verdens bedste skobutikker. Butikken ser ud, præcis som da den åbnede i 1959, og er indrettet med struttende balletskørter og glitrende lysekroner
© costume.dk

Verdens bedste skobutikker

Er du altid på udkig efter lige det ekstra par sko, som fuldender din garderobe? Så gå på jagt i verdens bedste skobutikker

Repetto

Repetto I 1947 begyndte Rose Repetto at lave balletsko til danserne i Operaen i Paris. Da filmstjernen Brigitte Bardot i 1956 bad om et par ballerinaer til filmen Og Gud skabte kvinden, lavede Repetto sine første af slagsen, og siden er de set på stilikoner som Kate Moss og Charlotte Gainsbourg. Stilen varierer fra det traditionelle til ballerinaer med glimmer, læg på siden og bindebånd til priser fra cirka 1.000 kroner. Repetto laver også højhælede sko inspireret af sko til salsa, tango og cancan til priser fra cirka 1.700 kroner.
Repetto, 22 Rue de la Paix, Paris, Repetto.com

Iris

Iris Den italienske skofabrik Iris, der producerer sko for Marc Jacobs, Viktor & Rolf, John Galliano, Véronique Branquinho, Paul Smith og Chloé, har selv butikker, hvor du kan få et stort udvalg af de seks mærkers kollektioner. Og det, du ikke finder, kan du bestille. Iris' enkle og stilrene indretning med lyse gulvtæpper, hvide hylder og bare vægge giver fuld opmærksomhed til sæsonens ruskindsballerinaer med slangeskindssløjfer fra Chloé og Viktor & Rolfs skoletter i rød metallic-lak. Priserne starter ved omkring 1.500 kroner.
Iris, Via S. Andrea 10, Milano, Iris-shoes.it

Shoebaloo

Shoebaloo Når du træder indenfor i Shoebaloo i Amsterdam, er det som at træde ind i et rumskib. Rummet er formet som en cylinder badet i grønt lys med hylder i hvid plexiglas, hvor du bliver fristet af verdens bedste skomærker som Christian Dior, Chloé, Fendi, Lanvin, Marc Jacobs, Viktor & Rolf og Jimmy Choo. Shoebaloo er fantastisk til at vælge sæsonens musthaves som efterårets grå ruskindssko med en enorm sort lædersløjfe fra Lanvin til 5.100 kroner eller Jimmy Choos laksandaler med guldnitter til 4.200 kroner.
Shoebaloo, PC Hoofstraat 80, Amsterdam, Shoebaloo.nl

Roger Vivier

Roger Vivier Franske Roger Vivier er kendt for skulpturelle sko så pyntede, at de er blevet kaldt ‘the Farbergé of footwear'. I moderbutikken i Paris står stiletter med sten og fjer til priser fra cirka 4.500 kroner side om side med Roger Viviers mest populære model, Belle Vivier Buckle Shoe - en flad sko med firkantet snude og firkantet sølvspænde, som altid fås i klassisk sort og hvid og denne sæson i særpræget guld og leopardplettet til cirka 3.200 kroner.
Roger Vivier, 29 Rue de Faubourg St. Honoré, Paris, Roger-vivier.com

Sergio Rossi

Sergio Rossi
Alle italienske Sergio Rossis butikker er indrettet som en luksuriøs lounge med bronzefarvede sofaer, beige gulve og brune tæpper. Her finder du sæsonens festsandaler i sort ruskind med pink lakhæle, bordeaux ballerinaer og sorte Mary Janes. Sergio Rossi designes af puertoricanske Edmundo Castillo, hvis designfilosofi er at skabe klassiske sko med et moderne twist. Det gør han til priser fra cirka 2.200 kroner.
Sergio Rossi, Via della Spiga 15, Milano, Sergiorossi.com

Jimmy Choo

Jimmy Choo
Engelske Jimmy Choos efterår/vinterkollektion er som altid feminine. Kreativ direktør, Sandra Choi, kreerer festsko, hvor stjerner lyser op på sorte plateausko, og peeptoestiletter er beklædt med beige satin og similispænder. Du finder også elegante støvler, slingbacks og flade sko i den pastelfarvede butik. Flade sko fås fra cirka 2.350 kroner, og stiletter fra cirka 3.000 kroner.
Jimmy Choo, 32 Sloane Street, London, Jimmychoo.com

Christian Louboutin

Christian Louboutin
Du kan kende dem på de sexede røde såler, og netop rød er den gennemgående farve i franske Christian Louboutins butik i Paris. Det tykke røde gulvtæppe er det perfekte underlag til at prøve drømmeskoene, der er udstillet i hvælvinger i væggen. Stilen går fra sorte standardstiletter til det nærmest teatralske med store sløjfer og blomsterhoveder i silke. Denne sæson finder du stiletter i pyton eller sorte pailletter og Mary Jane's i flammefarvet lak. Priserne går fra cirka 3.000 kroner for et par i læder til cirka 23.000 for et par i krokodilleskind.
Christian Louboutin, 19 Rue Jean-Jacques Rousseau, Paris, Christianlouboutin.fr

Manolo Blahnik

Manolo Blahnik
Spansk-tjekkiske Manolo Blahnik skaber både simple og overdådige feststiletter. I designerens butik i New York kan du finde efterår/vinter-kollektionen med skoletter overdænget med små metalskiver, sorte stiletsandaler med fjerpomponer og stiletter i krokodilleskind med diamantspænder. Du kan få et par stiletter med hjem fra cirka 2.600 kroner og et par flade sko fra cirka 2.200 kroner.
Manolo Blahnik, 31 West 54th Street, New York, Manoloblahnik.com

Kurt Geiger

Kurt Geiger
Leder du efter sko, der rammer sæsonens tendenser som superhøje plateausko i ruskind og basketstøvler i lak til budgetvenlige priser, så kig forbi den engelske skokæde Kurt Geiger. Kæden laver sko fra cirka 550 kroner for et par ballerinaer fra linjen KG til 1.700 kroner for et par skoletter fra linjen Kurt Geiger. Fordelen ved at shoppe her er, at du kan få sko til det hele: arbejde, fest og fritid. På hylderne står også sko og støvler fra Marc by Marc Jacobs, Chloé, Tods og Giuseppe Zanotti.
Kurt Geiger, 198 Regent Street, London, Kurtgeiger.com

Læs også om verdens bedste skoafdelinger i Costume nummer 79

Klik her, og test din viden om sko

Klik her, og læs flere rejseguides