Verdens mest romantiske locations

Kærligheden er jo aldrig som i filmene. Og dog. Besøg caféen, hotellet og trappen, hvor filmhistoriens stjerner fik hinanden

LONDON

Restauranten i Samme dag, næste år

De sidder over for hinanden i en lys lædersofa på en posh restaurant i 90’ernes London, Emma (Anne Hathaway) og Dexter i Lone Scherfigs film fra sidste år, Samme dag, næste år. Og skælder ud. På hinanden. Scenen er skudt på den cubanske restaurant og bar Floridita, der ligger i Soho, og bygningen er ikke en hvilken som helst bygning. Tidli- gere husede den rockklubben Marquee, hvor blandt andre Rolling Stones, Led Zeppelin og Pink Floyd har optrådt og festet mange nætter væk. I dag kan du drikke rom (ja, rom - baren har et af Europas største udvalg) i Floriditas bar eller spise latinamerikansk inspireret mad i restauranten - hvem siger for eksempel nej til forfriskende acai-sorbet til dessert (eller en hel pattegris til middag, hvis I er otte personer om at dele? Nå, ikke?). 100 Wardour Street, Floriditalondon.com.

PARIS

Caféen i Amélie fra Monmartre

Det er på caféen Café des 2 Moulins, at yndige Amélie (Audrey Tatou) i Amélie fra Montmatre fra 2001 arbejder. Det er her, hun beder sit hjertes udkårne om at hente den fotobog, han har tabt, og hun har fundet. Og det er her, hun ikke tør gå hen til ham. Caféen er en vaskeægte art deco-café fuld af pariserstemning (men ja, altså også turister). Smag på caféens crème brulée - opkaldt efter Amélie, forstås. Priserne er lidt høje i forhold til standarden, men til gengæld er beliggenhe- den très bon. Sæt dig udenfor med et glas vin, eller bliv mæt af en croque-monsieur. 15, Rue Lepic.

BARCELONA

Restauranten i Vicky, Christina, Barcelona

Lidt af et eventyr. Det kommer de to amerikanske piger Vicky (Rebecca Hall) og Christina (Scarlett Johansson) i Woody Allens Vicky, Christina, Barcelona fra 2008 på efter at have besøgt restauranten Els quatre gats (de fire katte) i Barcelonas Barri Gòtic-område. Her møder de kunstneren Juan Antonio, der inviterer dem med til Oveido. Restauranten, der serverer mad fra middel- havskøkkenet, er fra 1897 og har været mødested for mange kunstnere - det var for eksempel her Picasso i 1900 holdt sin allerførste udstilling.

Carrer Montsió 3, 4gats.com.

LOS ANGELES

Brandtrappen i Pretty Woman

“Then she rescues him right back.” Lige der på brand- trappen ved Vivians (Julia Roberts) snuskede lejlighed kravler suit-klædte Edward med en rød rose i munden op til sin prinsesse i 90’ernes helt store Hollywood- romance Pretty Woman. Og hun redder ham. Lejlig- heden er egentlig en del af hotellet Las Palmas Hotel, faktisk et udmærket et af slagsen - fra cirka 230 kro- ner for en overnatning. Et andet hotel, der spiller en af hovedrollerne i filmen, er det mondæne Regent Beverly Wilshire tæt på Rodeo Drive, hvor Edward bor, og Vivian flytter ind i en uge. Åh, og hvilken uge.

Las Palmas Hotel, 1738 N. Las Palmas Avenue, Hollywood- hotellaspalmas.com og Regent Beverly Wilshire, 9500 Wilshire Boulevard, Fourseasons.com/beverlywilshire.

NEW YORK

Restauranten i Sex and the City the Movie

Aftenen før deres planlagte bryllup bru- ger Carrie og Mr. Big i filmen Sex and the City på at spise rehearsal dinner. På restauranten Buddakan i deres by, New York. Med sin minimalistiske sorte mur ser hippe Buddakan ikke ud af meget udefra. Men det gør den, så snart du træder ind bag den tunge glasdør. Dra- matisk, dekadent. Serverer moderne asiatisk mad, for eksempel chilirejer med ristet ingefær som forret til cirka 80 kroner. God idé at bestille bord. 75 9th avenue, Buddakannyc.com.

LONDON

Den blå dør i Notting Hill

Lad som om, I er Julia Roberts og Hugh Grant uden for filmen Notting Hills legendariske blå dør i London-området af samme navn som filmen. Og brug bagefter tiden på vintageshopping i det hyggelige område. PS. Døren er sort i dag. 280 Westbourne Park Road.

TOKYO

Baren i Lost in translation

Lad som om, I er Julia Roberts og Hugh Grant uden for filmen Notting Hills legendariske blå dør i London-området af samme navn som filmen. Og brug bagefter tiden på vintageshopping i det hyggelige område. PS. Døren er sort i dag. 280 Westbourne Park Road.