IKEA-hack til at lave dit eget DIY-skab med rattan
© Annes finurlige univers

11 nemme DIY's, som vil pynte i dit hjem

Vi har samlet 11 DIY's, der er lette at lave, så du kan fylde din bolig med fine hjemmelavede skønheder. God arbejdslyst!

1. Dekorativt planteophæng

Hæng et par grønne planter op med et flot, snoet planteophæng knyttet med macrame-teknik. Det kræver få materialer og er ganske let, og der findes endda en hel tutorial til, hvordan du gør, lige her.

2. Smukt vitrineskab

Lav dit eget vitrineskab med et par billige fyrretræsreoler og gamle vinduer. På den måde får du et unikt skab, hvor du helt selv kan bestemme mål og farve. Josefine Gørup har lavet en guide til skabet, som du kan se her. Du kan desuden finde mange flere DIY's på Josefines Instagram-profil.

DIY Sådan laver man et vitrineskab
© Herregaardsdroemmen.dk

3. Lervase

Med denne DIY-guide kan du lave de fineste vaser i ler, som vil pynte i ethvert hjem. De små vaser formet som buer kan både stå som en skulptur i sig selv, men du kan også tilføje nogle fine blomster.

4. Ombetræk en lænestol

Giv din gamle lænestol nyt liv ved at ombetrække den. Find noget stof i en fin farve eller tekstur, eller brug et tæppe med et smukt mønster for et helt nyt og friskt udtryk.

5. Hæklet pude

Det er rimeligt simpelt at lære at hækle, for der findes utallige guides til sting og teknikker på YouTube. Med denne guide til en hæklet pude fra Panduro Hobby kan du sætte et personligt præg på din indretning – eventuelt ved at lave puden i forskellige farver, som du kan mixe og matche.

6. IKEA-hack med flet

Anne Romedahl fra bloggen Annes finurlige univers står bag denne DIY, hvor du med en IVAR-reol fra IKEA, maling i en valgfri farve, lidt rattan-flet og nogle smukke håndtag kan lave en virkelig fin og budgetvenlig reol, der kan minde om det hypede rattan-skab fra IKEA.

IKEA-hack til at lave dit eget DIY-skab med rattan
© Annes finurlige univers

7. Marmoreret lysestage

Lav en fin lysestage i polymer-ler. Du kan både gå efter et simpelt ensfarvet eksemplar eller prøve at blande forskellige farver for et marmor-lignende udtryk.

8. Vasebord

Find en stor vase i ler, slib siderne, og tilføj en plade øverst – mere skal der ikke til, for at du får et lækkert, lille sofa- eller sidebord i fine naturfarver.

9. Simpel daybed

Lav din egen daybed ved at sammensætte et stel i træ og sy et fint betræk til madrassen i en smuk farve – det kræver kun ganske materialer, for at du kan bygge dit helt eget loungemøbel.

10. Sofabord i træ

Du har måske allerede set de fine sofaborde, som mange har kastet sig ud i at lave på Instagram. I opslaget herunder kan du swipe igennem billederne for at blive guidet til, hvordan man laver bordet trin for trin. Du kan lade bordet forblive i den oprindelige træfarve, male det hele i én farve eller male foden i én farve og pladen i en anden for at skabe et sjovt farvespil.

11. Farverig vase

Find en gammel glasvase frem fra gemmerne, eller gå på jagt i den nærmeste genbrugsbutik, og lav et fint mønster med to eller flere farver maling. Drej vasen rundt, når du har kommet malingen ned i, så nuancerne blandes sammen og skaber et flot farvespil.