Finders Keepers kalenderlys
© Finders Keepers

16 cool kalenderlys

Forsød ventetiden op til juleaften med et kalenderlys i en smuk farve, med en lækker duft eller fine dekorationer. Vi har fundet nogle af 2021's pæneste kalenderlys fra 15 kroner.

Kalenderlys 2021

En af de seneste års helt store interiørtrends, som især har gjort sit indtog på Instagram, er stearinlys i pastelfarver og skulpturelle udformninger. Tendensen afspejler sig også i årets udvalg af kalenderlys, som ikke kun byder på de klassiske med nisser, grantræer, hjerter og snefnug, men også nyere versioner i fine nuancer og med anderledes dekorationer.

Vi har fundet 16 bud på nyfortolkninger af kalenderlyset, som vil lyse de mørke decemberdage op helt indtil juleaften. Kombinér det eventuelt med en skulpturel stage for et cool og anderledes udtryk – og glem ikke at pynte resten af hytten op med smukt, hæklet julepynt eller hjemmelavet julepynt.

Mangler du også at få styr på kalendergaverne, adventsgaverne eller julegaverne? Så tjek vores guides til julegaver til hende, julegaver til ham, pakkekalender til hende, pakkekalender til ham og adventsgaver til hende.

Hvorfor har man kalenderlys?

Kalenderlys er indiskutabelt en del af julen her i Danmark, og hvert år glæder vi os til 1. december, hvor lyset første gang bliver tændt – og alle dagene op til jul følger vi glade med, mens kalenderlyset langsomt brænder ned til 24. december.

Men hvor stammer traditionen med kalenderlys egentlig fra? Traditionen er forholdsvist ny, men menes at stamme tilbage til starten af 1900-tallet, hvor man i de danske skoler talte dagene til jul – sommetider med kalendere, hvortil der var et lille lys med håndskrevne tal, som blev tændt hver dag frem til jul. Vi skal dog helt frem til 1942, før de første fabriksfremstillede kalenderlys blev solgt af den danske virksomhed Asp-Holmblad.

I dag finder vi fortsat gladeligt kalenderlysene frem, når kalenderen viser december – og med tiden er der kommet mange flotte, anderledes, skæve og fine bud fra forskellige producenter på, hvordan et kalenderlys kan se ud.

Shop årets kalenderlys

Igen i år bugner butikkerne og de forskellige webshops med deres bud på årets flotteste kalenderlys. Vi har fundet nogle af vores favoritter her, og der er noget at finde for stort set enhver pengepung og enhver stil – lige fra det simple og klassiske til det mere skæve og moderne.