Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Finders Keepers kalenderlys © Finders Keepers

16 cool kalenderlys

Forsød ventetiden op til juleaften med et kalenderlys i en smuk farve, med en lækker duft eller fine dekorationer. Vi har fundet nogle af 2021's pæneste kalenderlys fra 15 kroner.

Kalenderlys 2021

En af de seneste års helt store interiørtrends, som især har gjort sit indtog på Instagram, er stearinlys i pastelfarver og skulpturelle udformninger. Tendensen afspejler sig også i årets udvalg af kalenderlys, som ikke kun byder på de klassiske med nisser, grantræer, hjerter og snefnug, men også nyere versioner i fine nuancer og med anderledes dekorationer.

Vi har fundet 16 bud på nyfortolkninger af kalenderlyset, som vil lyse de mørke decemberdage op helt indtil juleaften. Kombinér det eventuelt med en skulpturel stage for et cool og anderledes udtryk – og glem ikke at pynte resten af hytten op med smukt, hæklet julepynt eller hjemmelavet julepynt.

Mangler du også at få styr på kalendergaverne, adventsgaverne eller julegaverne? Så tjek vores guides til julegaver til hende, julegaver til ham, pakkekalender til hende, pakkekalender til ham og adventsgaver til hende.

Hvorfor har man kalenderlys?

Kalenderlys er indiskutabelt en del af julen her i Danmark, og hvert år glæder vi os til 1. december, hvor lyset første gang bliver tændt – og alle dagene op til jul følger vi glade med, mens kalenderlyset langsomt brænder ned til 24. december.

Men hvor stammer traditionen med kalenderlys egentlig fra? Traditionen er forholdsvist ny, men menes at stamme tilbage til starten af 1900-tallet, hvor man i de danske skoler talte dagene til jul – sommetider med kalendere, hvortil der var et lille lys med håndskrevne tal, som blev tændt hver dag frem til jul. Vi skal dog helt frem til 1942, før de første fabriksfremstillede kalenderlys blev solgt af den danske virksomhed Asp-Holmblad.

I dag finder vi fortsat gladeligt kalenderlysene frem, når kalenderen viser december – og med tiden er der kommet mange flotte, anderledes, skæve og fine bud fra forskellige producenter på, hvordan et kalenderlys kan se ud.

Shop årets kalenderlys

Igen i år bugner butikkerne og de forskellige webshops med deres bud på årets flotteste kalenderlys. Vi har fundet nogle af vores favoritter her, og der er noget at finde for stort set enhver pengepung og enhver stil – lige fra det simple og klassiske til det mere skæve og moderne.

Flerfarvet kalenderlys

Et dekorativt trefarvet kalenderlys, der både kan stå smukt selv og som en del af en juledekoration.

FINDERS KEEPERS
Trefarvet kalenderlys
119 kr.

Alterlyset kalenderlys

Er du til klassisk julepynt, er dette kalenderlys i en smuk, grangrøn farve det oplagte valg.

ALTERLYSET
Grønt kalenderlys
159 kr.

Find årets smukkeste kalenderlys her.

Et kalenderlys i en dyb, mørkerød farve er endnu et klassisk valg. Dette fra Broste får modspil af de delikate, små guldtal.

BROSTE hos Nordicnest.dk
Mørkerødt kalenderlys
80 kr.

Utraditionelt med et twist – smukt tofarvet kalenderlys.

Traditionelt med et twist. Dette smukke tofarvede kalenderlys er julet, men uden at være over-the-top. Det fås desuden i et væld af farvekombinationer, så det er bare om at vælge det lys, der passer ind i din indretning.

REMIX BY SOPHIE
Tofarvet kalenderlys
125 kr.

ferm-Living-Advent-Kalenderkerze-straw

Den asymmetriske dypning giver dette kalenderlys et enkelt, men cool udtryk.

FERM LIVING hos Connox.dk
Kalenderlys
149 kr.

Shop årets kalenderlys 2021 fra Normann her.

Normanns dekorative kalenderlys skuffer aldrig – heller ikke i år, hvor 2021's kalenderlys er dekoreret med et simpelt sort/hvidt print med inspiration fra brandets hovedsæde.

NORMANN hos Sanzliving.dk
Kalenderlys 2021
119 kr. (før: 129 kr.)

silu-candle-calendar-candle_1180x1573c1

En utraditionel kombination af lyserød og mørkebrun udgør det smukkeste kalenderlys i denne version fra Silu Candle.

SILU CANDLE BY MALENE WAGNER hos Apokevejle.com
Unikt hånddyppet kalenderlys
130 kr.

Find det helt rigtige kalenderlys her.

Til dig, der elsker det helt simple. Dette kalenderlys er enkelt, men stadig julet med de små aftegninger af juletræer.

HOUSE DOCTOR hos Modernroom.dk
Kalenderlys med juletræer
92 kr.

Kalenderlys fra Ferm Living

Er du mere til en utraditionel jul end grangrøn, bourdeauxrød og glitter? Så er dette luksuriøse kalenderlys med duft fra Ferm Living lige noget for dig.

FERM LIVING hos Kaiku.dk
Duftlys med tallabel
149 kr.

Kalenderlys fra Broste

Dette mørkegrønne kalenderlys fra Broste får et unikt og personligt præg med de smukke guldtal, som ligner, at de er skrevet på lyset med håndskrift.

BROSTE
Kalenderlys med håndskrift
69 kr.

Hvorfor nøjes med ét kalenderlys, når du kan få flere?

Hvorfor nøjes med ét kalenderlys, når du kan få flere? I dette sæt fra Ferm Living får du 24 stearinlys og brænde ét om dagen, indtil du når juleaften. Efterfølgende kan kassen bruge stil opbevaring eller andet.

FERM LIVING hos Kaiku.dk
Nedtællingslys
349 kr.

Kalenderlyset til dig, som går op i bæredygtighed, og som vil finde et kalenderlys, der er helt simpelt.

Til dig, der kan lide det helt simple – og som går op i bæredygtighed – findes der dette smukke kalenderlys af soya i genbrugt glas fra vinflasker.

SIMPELT.DK
Kalenderlys i glas
169 kr.

Et helt simpelt kalenderlys uden for mange dikkedarer.

Et helt simpelt kalenderlys uden for mange dikkedarer – perfekt til eksempelvis en juledekoration eller blot en smuk lysestage.

DOTTIR NORDIC DESIGN hos Kaiku.dk
Simpelt kalenderlys
80 kr.

Vi har fundet de smukkeste kalenderlys til julen 2021 - se bare disse pastelfarvede kalenderlys, der vil lyse op i ethvert hjem.

Kan du lide pink, lilla eller grøn? Eller hvad med sart rosa eller græsgrøn? Uanset hvad vil du kunne finde et kalenderlys efter din smag hos Remix by Sophie, hvor du for blot 65 kroner kan få fingrene i en af disse smukke lys.

REMIX BY SOPHIE
Pastelfarvede kalenderlys
65 kr.

Kalenderlys i glas fra House Doctor

Simpelt, men julet og smukt – og med et stearinlys, der står i et glas, undgår du desuden frygten for, at flammerne får tag i en serviet eller grangren.

HOUSE DOCTOR hos Coolnordic.dk
Kalenderlys i glas
79 kr.

Stearinlys i pastelfarver

Lav din egen nedtælling til den søde juletid med 24 af disse smukke, pastelfarvede stearinlys, som passer perfekt til din yndlingslysestage.

MADAM ERLE hos Etsy.com
10 lys lfarver
ca. 154 kr.