© Casanova Furniture

3 tips til, hvordan du indretter en lille entré

Har du en lille entré eller blot begrænset plads i dit hjem? Læs her, hvordan du udnytter kvadratmeterne bedst muligt og får plads til alt fra overtøj til fodtøj.

1. Skab mere opbevaringsplads

Det kan virke som et umuligt projekt at få nok plads til både at holde styr på jakker, tasker, huer, halstørklæder og alt muligt andet i en lille entré.

Har du mange ting, du gerne vil have plads til i din entré, kan det hurtigt virke rodet, hvilket kan få en lille entré til at virke endnu mindre, end den egentlig er. Derfor kan du med fordel sørge for at rydde op eller at gemme dine ting bag forskellige lukkede flader, som kan skjule rodet, så din entré synes mere overskuelig og behagelig at træde ind i.

For at bevare følelsen af at træde ind i en entré og ikke en garderobe, kan du med fordel bevare nogle af de elementer, der synliggør eksempelvis overtøj og fodtøj. Her kan du sørge for at hænge knagerækker op, som kan tilføre rummet udtrykket fra en entré, og samtidig implementere små entrémøbler med plads til tasker, huer og lune trøjer.

Tip: Er pladsen virkelig begrænset, kan du med fordel undgå tøjstativer, som både fylder på gulv og i højden. Vælg i stedet en knagerække eller små fine knager, som kan hænges på væggen. På den måde frigør du plads på gulvet til opbevaring af sko og andet.

2. God belysning og spejle

God belysning er essentielt i en lille entré, fordi lys kan få hele rummet til at virke større, mens et mørkt rum ofte kan synes mere klemt. Vil du oplyse hele din entré, kan du med fordel gå efter spots, som giver en kraftig belysning uden at stjæle al opmærksomheden i rummet. Ved at bruge forskellige lyskilder, der kaster lys over flere vinkler af entréen, snyder du også øjet, så entréen virker mere rummelig. Alternativt kan du vælge den mere hyggelige udgave i form af en dekorativ loftslampe, som giver en mere hyggelig belysning og tilfører et mere hjemligt og personligt element til din entré. Du skal dog være opmærksom på, at en dekorativ lampe ofte kan virke en anelse voldsom i en lille entré, hvis lampen er stor og tager for meget blikfang.

En anden måde, hvorpå du kan snyde dig til en større entré, er ved at investere i et eller flere spejle til din entré. Spejle bidrager til, at rummet virker større, fordi de både åbner rummet op og reflekterer lyset, så rummet virker lysere og dermed giver en illusion af et større rum.

3. Mal rummet lyst

Lyse farver får et rum til at se større ud, og derfor kan du med fordel male dine vægge i entréen hvid eller en anden lys farve. Loft og gulv bør også holdes hvidt eller helt lyst for at skabe illusionen om rummelighed i entréen.

Et helt hvidt rum kan måske virke an anelse sterilt, så ønsker du at tilføre lidt farve eller personlighed til din entré, kan du med fordel vælge din møblering i en farve eller i en fin umalet træsort. Alternativt kan du tilføre beskedne elementer af pynt som eksempelvis en flot plante, der ikke fylder så meget i bredden, eller et farverigt gulvtæppe. Hvis du vælger at pynte din entré med et gulvtæppe, bør du følge formen på rummet: En lang, smal entré kræver et aflangt tæppe.