© Ellos Home

4 ting i dit hjem, der stresser dig

Hjemmet er stedet, hvor vi slapper af og lader op. Men der findes enkelte ting i din bolig, som skaber en stressende atmosfære. Se hvilke, og kom dem til livs.

Hjemmet er det sted, hvor vi kan være os selv og lade op. Vi omgiver os med ting, vi kan lide, og skaber et hyggeligt sted fri for stress, larm og udefrakommende forstyrrelser. Men trods vores intentioner, kan vi komme til at skabe et rum, der stresser os.

Der er særligt fire faktorer i hjemmet, som ubevidst skaber stress. Få et overblik over faldgrupperne, og hvordan du undgår dem.

Psst ... Shop sminkeborde til dit soveværelse.

1. Møbler

Placeringen af dine møbler kan påvirke dit stressniveau negativt. Hvis der er for mange ting omkring dig, hvad end det er møbler, pyntegenstande eller rod, kan det ødelægge cirkulationen i rummet og generere stress. Ryd ud i dine ting, og skab luft omkring dig.

2. Lys

Lys og kvaliteten heraf kan være skyld i stress. Det handler om at udnytte naturligt lys så godt som muligt, og man skal derfor tænke over, hvad man placerer ved siden af vinduerne. Hvis man for eksempel nyder at læse, er det en god idé at placere en sofa eller lænestol ved et vindue.

3. Echo

Genlyd kan forstyrre et rum, og man skal derfor sørge for, at der er rigeligt med bløde materialer i rummet, der kan absorbere lyd.

4. Farver

Når du skal vælge farver til dit hjem, skal du overveje, hvordan de forskellige farver påvirker dit humør. Orange og rød er gode til at stimulere socialt samvær, mens grå og blå toner skaber et roligt miljø.