Fejl, der får dit hjem til at se rodet ud
© Pinterest / @joannalyall / @homeyohmy

5 fejl, du begår, der får dit hjem til at se rodet ud

Rene flader er ikke lig med et ryddeligt hjem. Få et overblik over typiske fejl – og hvordan du undgår dem

Selvom du bruger meget tid på at rydde op og gøre rent i dit hjem, kan du stadig stå tilbage med en følelse af, at omgivelserne fremstår rodede.

Det handler nemlig ikke blot om at rydde op, men ligeledes om at organisere dit hjem – og her falder mange i fælder, som får hjemmet til at se meget mere rodet ud, end det egentlig er.

Vi har samlet fem fejl og tilhørende tips til, hvordan du undgår dem herunder.

Psst ... Shop smukke makeupborde til soveværelset HER.

1. Rent er lig med organiseret

Når et rum er præget af rene flader, springer det i øjnene, når du placerer en bunke eller stak med ting i hjørnet. Brug tid på at finde de rigtige steder til dine ting, hvor de pynter frem for at skabe rod i et ellers stilrent spot.

Placér dine magasiner, bøger og lignende på en reol eller en hylde, og sørg for at have masser af fine æsker til opbevaring.

2. Køleskab som opslagstavle

Køleskabet er ofte et fokuspunkt i køkkenet, og hvis det bliver fyldt med postkort, huskelister, invitationer og magneter, får det hurtigt et kaotisk udtryk.

I stedet bør du have en opslagstavle i nærheden, hvor tingene kan hænge.

3. Overfyldte køkkenhylder

Ryd ud i køkkenskabene. Det kan godt være, at tallerkener, krus og skåle står fint stablet, men det handler netop om at udvælge det, du bruger. Ud med resten – det vil skabe større overblik og virke langt mere ryddeligt.

4. Ikke-funktionelle entré-systemer

Entréen er det første syn, der møder folk, når de træder ind i dit hjem, og hvis jakker og sko flyder på grund af et utiltrækkeligt garderobesystem, fremstår din bolig meget rodet.

Investér i nogle flotte skoskabe, og sørg for kun at have det vigtigste overtøj hængende fremme. Der er eksempelvis ingen grund til at lade tunge vinterjakker fylde i gangen, når kalenderen siger forår.

5. Udstil af alle dine bøger

Brug dine yndlingsbøger som dekoration i indretningen af dit hjem, men lad være med at fylde alle tomme pladser med læsestof. Pak de bøger væk, du ikke har læst i længe, og udvælg meget nøje, hvad der skal være en del af indretningen.