5 lækre krydderurter, som er nemme at dyrke på altanen

Foråret er for alvor over os, og derfor er det endelig blevet tid til at sætte gang i altanlivet. Vi har fundet fem krydderurter, du trygt kan dyrke på altanen. Læs her, hvordan du passer urterne, og hvilke retter krydderurterne egner sig bedst til.

1. Purløg

Purløg er en meget nem krydderurt at passe, og så er den også yderst uundværlig til din kartoffel- eller avokadomad.

Du skal ikke bekymre dig om pasning af krydderurten, da den ikke kræver gødning eller anden form for pleje. Det er dog en tørstig plante, som har brug for masser af vand – men undgå at overvande.

2. Mynte

Mynte er en krydderurt, du kan bruge til næsten alt. Mynte er særligt god til desserter, smoothies, te og flere forskellige drinks.

Planten er let at holde, og den kan vokse sig stor uden særlig pasning. Ønsker du det bedste resultat, kan det dog anbefales at vande regelmæssigt.

Håndplukket til dig

3. Timian

Timian er en krydderurt, der egner sig godt til gryderetter. Den skal helst stå så solrigt som muligt, men til gengæld kræver den ingen særlig vanding.

Timianen egner sig godt til altanen, da den er meget hårdfør og godt kan overleve en kold vinter.

4. Oregano

Er du vild med det italienske køkken, så er oregano lige noget for dig. Du kan bruge krydderurten på pizza, pasta eller for eksempel i en tomatsalat.

Oreganoen er let at dyrke på altanen, da den ikke kræver nogen særlig pasning.

Håndplukket til dig

5. Salvie

Salvien er en middelhavsplante, og den skal derfor have rigeligt med sol. Denne krydderurt egner sig godt til fed mad, og så kan den lige som timian overleve hele vinteren. Vand meget sparsomt.