5 råd, der sikrer, at dit boligprojekt bliver en succes

Mange danskere har svært ved at overskue boligprojektet. Vi hjælper dig til at komme godt fra start med ekspertens bedste råd til fejlfri istandsættelse derhjemme

Istandsættelse
© Ikea

Alle, der har prøvet at lave nyt køkken eller badeværelse, ved, at det kan være en hård omgang. Der er meget, som kan gå galt eller fuldstændig i stå. Krævende køkkener og håbløse hylder er med til at afholde danskerne fra at lave ændringer i hjemmet. Ikeas store undersøgelse Life at Home viser, at 22 procent af danskerne bekymrer sig så meget over ikke at kunne gennemføre et indretningsprojekt, at det helt afholder dem fra at gå i gang.

Derfor har vi allieret os med Ikeas indretningschef, Henriette Ekholm, som deler sine bedste råd til fejlfri istandsættelse derhjemme.

Psst ... Shop smukke sminkeborde til soveværelset HER.

ph150568 ae06h1fmnwg

© Ikea

Én ting ad gangen

Det er ikke altid en god idé at fikse alting på én gang, når hjemmet skal have et løft. Det gør processen uoverskuelig for mange. Undersøgelsen viser, at det afholder mange fra at gå gang – særligt blandt kvinderne.

“Hver fjerde kvinde siger, at de mangler energien til at ordne alting på én gang. Det er vigtigt at acceptere, at dit hjem konstant er i udvikling og at der i takt med livsfaserne opstår nye behov. Små ændringer gør en stor forskel, og du kan sagtens dele projekter op i mindre, overskuelige bidder,” siger Henriette Ekholm.

Hvis det hele er uoverskueligt, foreslår hun, at man får professionel hjælp eller henter inspiration udefra.

“Du skal kende dine begrænsninger. Det er for eksempel ret krævende at lave nyt køkken, og hvis overskuddet mangler, er det en god idé at få professionelle til at sætte det op. Så kan du bruge din energi på at indrette det hyggeligt,” foreslår Henriette Ekholm.

Herunder deler Henriettes Ekholm sine fem bedste råd til det overskuelige boligprojekt.

få succes med boligprojektet

ph150574

© Ikea

5 gode råd til dit boligprojekt

1. Lav et moodboard

Inden du starter på et ombygningsprojekt, er det en god idé at lave et moodboard, så man selv har en tydelig og visuel idé om, hvordan det færdige resultat skal blive. Det gør det lettere at holde fokus på den opgave, man skal i gang med, og samtidig kan det spare en for unødvendige udgifter, da du undgår fejlinvesteringer. Søg eventuelt inspiration på Pinterest.

2. Få styr på budget, møbler og materialer

Få styr på budgettet og lav en realistisk plan for, hvilke materialer du vil bruge samt hvilke møbler, du vil anskaffe dig. Man kan sagtens lave en inspirerende bolig med et begrænset budget, hvis man tænker kreativt.

3. Bryd ombygningsprojektet op i mindre faser

Lav en planlægning der gør, at du så vidt muligt kan få afsluttet et rum ad gangen, så du undervejs kan nyde resultaterne og samtidig have en base, hvor du indimellem kan få en velfortjent pause fra ombygningsprojektet.

4. Vælg farver med omhu

Undervurdér ikke farvernes betydning for boligen. Når du skal vælge farver, er det vigtigt at kigge på lysindfaldet i rummet. Kig også på husets stil, rummets funktion og ikke mindst rummets orientering i forhold til lysindfaldet, da farver opfattes forskelligt alt efter, om det vender mod nord eller syd. Det er også vigtigt at kigge på, om der er et fint farveflow fra det ene rum til det andet.

5. Det er ingen skam at bede om professionel hjælp

Vær ærlig over for dig selv, om du har brug for hjælp til dele af ombygningen. Det kan være en rigtigt god idé at få professionel hjælp til den eller de ting, som du selv har svært ved, så det bliver gjort hurtigt og med god kvalitet – så kan du fokusere på resten af projektet.