© Pinterest / coloramaboligdromme

5 tips til at komme overspringshandlinger til livs

Vi kender det alle sammen; Der er en opgave, som skal laves, men pludselig virker alt andet meget mere tiltrækkende. Få overspringshandlingerne under kontrol med denne guide

Hvad end du går på gymnasiet, universitet eller er kommet ud på arbejdsmarkedet, er overspringshandlinger uundgåelige. Selvom man udmærket er klar over, hvor det ville give bedst mening at bruge sin energi, giver man sig pludselig til at vaske op, sortere tøj eller blive opdateret på de sociale medier. Det er der heldigvis råd for.

Kom de tidsrøvende overspringshandlinger til livs med disse fem tips:

1. Sæt en deadline tidligere end din faktiske deadline

Det er okay at give sig selv pauser, men ved at sætte en tidlig deadline, risikerer du ikke at skubbe tingene til sidste øjeblik.

Tip: Der findes mange apps, som kan hjælpe dig med at holde styr på din travle hverdag – herunder dine opgaver.

2. Find en kalender, der er pæn at kigge på

Investér i en kalender, der er så flot, at du bliver glad af at kigge på den, og placér den et sted, hvor du ikke kan undgå at se den.

Du skal altså ikke ligge kalenderen på skrivebordet, hvis du aldrig sidder der. Læg den eksempelvis ved din seng, hvis du plejer at tilbringe mest tid dér.

3. Indret dine omgivelser med positive citater

Det kan føles lidt cheesy, men du vil blive overrasket over, hvor meget et par gule post-its med motiverende citater vil hjælpe, når du begynder at føle dig håbløs.

4. Indstil bestemte tidspunkter, hvor du må tjekke de sociale medier

At tage en kold tyrker fra sociale medier er en fantastisk måde at få din produktivitet i top.

Men da det er lettere sagt end gjort, er det nemmere at beslutte dig for bestemte tidspunkter på dagen, hvor du må belønne dig selv for at have arbejdet uden distraktion.

5. Kryds ting af

Opret en fysisk to-do liste hver eneste dag, og oplev den tilfredsstillende glæde ved at krydse ting af, som du er færdig med.

At gøre dette dagligt vil det efterlade dig med følelsen af at have opnået noget – og give dig motivation til at få lavet endnu mere.