garderobe og oprydning
© Sex and The City The Movie

6 trin, der gør din garderobe meget mere overskuelig

Skal du beholde trøjen, du købte for et år siden, og som stadig har prismærke i? Vi guider til, hvordan du bedst får ryddet ud i skabet.

At rydde ud i sin garderobe foregår sjældent på lige så glamourøs vis som i Sex and the City-filmen, hvor veninderne hjælper Carrie Bradshaw med at få styr på skabet. Oftest står du alene med den bugnende garderobe og må opgive halvvejs, fordi oprydningen af de mange stykker tøj bliver for uoverskuelig.

Heldigvis er der hjælpemidler lige ved hånden, og vores guide er en af dem. Ved at svare på seks følgende spørgsmål, vil det fremover blive meget lettere at afgøre, om dit tøj har aftjent deres værnepligt, eller om det stadig fortjener en plads i garderoben.

Trin 1: Hvor ofte bruger du tøjet?

Spørg dig selv: “Hvor ofte bruger jeg dette item?” og “Ville jeg tage det på igen?”

Er svaret aldrig eller en enkelt gang eller to om året, vil du ikke komme til at mangle det i din garderobe. Dette stykke tøj kan derfor med fordel få en ny ejermand, der vil sætte meget mere pris på det.

Trin 2: Ville du købe det igen?

Nu er det tid til at spørge dig selv: "Ville jeg købe det igen?” Du vil helt sikkert støde på items i din garderobe, som du ofte tager på – og lige så hurtigt tager af igen. Det er en tydelig indikation på, at du bør skille dig af med det.

Trin 3: Hvordan er standen?

Gennemgå alt dit tøj for huller og slid. Hvis dit item ikke er helt intakt, skal du inden for de næste tre dage enten selv lappe eller sy det eller have fundet ud af, hvor du kan få det gjort. Er det ikke sket inden for den tidsramme, er dit item ikke vigtigt nok for dig og bør ikke længere optage plads i garderoben.

Trin 4: Strammer tøjet?

Prøv hvert enkelt item på. På den måde vil du hurtigt finde du ud af, om du skal ud i en større kamp med de skinny jeans, du kunne passe for fem år siden. Hvis du ikke længere kan passe tøjet, skal du – uden undtagelser – skille dig af med det.

Trin 5: Hvor mange eksemplarer har du?

Når du gennemgår din garderobe, vil du helt sikkert støde på flere udgaver af det samme slags design. Her skal du spørge dig selv: "Hvor ofte bruger jeg hvert item?" I løbet af processen vil du helt sikkert opdage, at det er de samme to t-shirts, du bruger om og om igen. Nu kan du nemt kassere de resterende t-shirts, der aldrig ender i vasketøjskurven, men blot gemmer sig bagerst i skabet.

Trin 6: Kan du sælge tøjet videre?

Har du et item, som op til nu har klaret sig igennem de forrige fem trin, men som du stadig er i tvivl om? Til dette findes der følgende løsning.

Prøv at sætte det til salg hos for eksempel Vestiaire Collective eller Trendsales. Sæt den pris, som du tænker, du vil være villig til at sælge dit tøj for.

Får du et bud, der matcher din pris, vil du med det samme kunne mærke, om du er klar til at skille dig af med det pågældende item.