Badeværelse
© Pinterest / @Fancy

7 steder i dit hjem, der kan gøre dig syg

Der er flere steder i dit hjem, som kan gøre dig syg. Derfor er det meget vigtigt, at du husker at rengøre netop disse steder

Selvom du måske hader rengøring, er det utrolig vigtigt at være grundig med det, da det kan forårsage sundhedsskadelige forhold i dit hjem, hvis du ikke gør rent. Der er flere steder, du skal huske at rengøre, når du har været syg, og du kan være på forkant mod sygdommene ved at rengøre disse syv steder i hjemmet.

1. Skift filter i din radiator

Hold øje med de filtre, der sidder i dine radiatorer. Hvert år bør du tjekke dem, for de kan frigive patogener, som er organismer, der kan fremkalde sygdomme.

2. Rens dit køleskab

Beskyt dig selv mod skimmelsvamp ved at rengøre indersiden af dit køleskab en gang om ugen. Der er også flere andre steder i dit køkken, du skal huske at rengøre hver dag, som for eksempel dit spisebord.

3. Rengør din vandhane

Du skal huske at rengøre det lille filter i vandhanen, hvor vandet render igennem. Her kan ophobe sig et lag sort snavs, og derfor kan du få bakterier på dig, hver gang du vasker dine hænder. Filteret kan nemt rengøres med en tandbørste.

4. Rengør langsomt

Selvom det er rart at få rengøringen overstået så hurtigt som muligt, gælder det om at støvsuge dit hjem langsomt, så du er sikker på, at du grundigt får alt støv væk. Du skal også passe på, når du tømmer støvsugerposen, for selvom du sandsynligvis ikke kan se støvet, breder det sig hurtigt ud i hjemmet. Gå derfor udenfor og tøm posen.

5. Husk dørmåtten

Undersøgelser viser, at 96 procent sko indeholder spor af colibakterier. Derfor er det utrolig vigtigt, at du renser din dørmåtte, så du ikke får disse indenfor i dit hjem. Spray derfor desinficerende på dørmåtten en gang om ugen.

6. Tænd for ventilatoren, mens du bader

Hvis du tænder for ventilatoren, mens du tager et bad, hjælper den med at forhindre fugt og damp og dermed også mug. Mug er især farligt, hvis du har allergi eller astma, og det forårsager både løbende næse og kløende øjne.

7. Ryd ud i dine rengøringsmidler

Mange produkter indeholder giftige kemikalier, som for eksempel phthalat, der kan forårsage hudreaktioner. Prøv så vidt muligt at benytte naturlige produkter, som ikke indeholder sundhedsskadelige parfumer og farvestoffer.