Alexander Wang springer ud som møbeldesigner

Nu kan du få fingre i rå lammeskindssækkestole og lækre messingfund - som Alexander Wang har designet!

31-årige Alexander Wang har været en travl herre, siden han i 2012 blev kreativ direktør for Balenciaga. Wangs sporty kollektion for H&M blev revet af hylderne, og nu prøver den anerkendte designer altså kræfter med endnu et projekt: En møbelkollektion for den 100 år gamle, italienske møbelproducent, Poltrona Frau.

Kollektionen består af få, enkle møbler i god kvalitet. Du kan blandt andet få fingre i en sækkestol af lammeskind en med bund af messing, en sækkestol af samme model i læder eller et unikt barskab med hylder i messing.

Alexander Wangs koncept er at nyskabe idéen om hverdagsmøblet: “Vi har altid haft dem i tv-stuen, men jeg vil gerne re-konceptualisere idéen om hvad, der er banalt, og hvad der er luksuriøst. I mit samarbejde med Poltrona bliver den idé fuldstændig ændret, selvom det jo bare er en sækkestol, når alt kommer til alt," forklarer Wang om sin nye møbelkollektion.

Det har taget et par år, før samarbejdet faldt på plads, men som Alexander Wang udtaler, er kollektionen noget, han længe har set frem til: “I løbet af de sidste 10 år har min interesse for møbler virkelig vokset." Man kan jo håbe på, at møblerne bliver ligeså rå og unikke som designerens lækre tøj og tasker.

Vi kan næsten ikke vente med at se kollektionen, som bliver lanceret i løbet af februar. Det er endnu ikke offentliggjort, hvor de fine møbler kan købes, men hold øje med Poltrona Fraus hjemmeside. Møblerne er pæne og kvaliteten i top, og det afspejler sig også i priserne - en sækkestol kommer til at ligge i nærheden af 58.250 kr.