Her er de største baddeværelsestrends i 2022.
© Farrow & Ball

Badeværelsestrends: Her er årets største tendenser til badeværelset

Fra hyggelige kaminer til farverige fliser – her er de største badeværelsestrends i 2022.

Hvis du står over for at skulle renovere badeværelset eller bare elsker at holde dig opdateret på interiørtrends, kan du med fordel læse med herunder.

Den britiske webshop Showerstoyou.co.uk, der forhandler alt til badeværelset, har nemlig i en ny undersøgelse analyseret, hvilke badeværelsestrends der er mest dominerende i 2022 – baseret på, hvad folk har søgt mest på globalt set gennem det sociale medie Pinterest. Det er blevet til en lang liste med både sjove, anderledes og unikke trends, der spænder lige fra badeværelseskaminer til mønstrede fliser og fritstående badekar – og måske kan du lade dig inspirere til, hvordan du kan give dit eget badeværelse et lille pift.

Vi lister herunder en top 10 over de mest populære søgninger inden for badeværelsestrends netop nu.

1. Badeværelseskaminer

Øverst på listen over, hvad folk har søgt allermest på gennem Pinterest, finder du badeværelseskaminer. Kaminerne er ikke nødvendigvis populære for at give ekstra varme, men de giver et element af hygge og en mere hjemlig stemning i et rum, der til tider kan synes en anelse sterilt og køligt.

Hvis du (som de fleste andre) ikke har mulighed for at bygge en kamin på dit badeværelse, kan du overveje at anskaffe dig en biopejs, hvor du ikke behøver udluftning i form af en skorsten, og som kan bruges til både huse og lejligheder.

2. Marmorbadeværelse

En anden stor badeværelsestendens i år er marmorbadeværelser. Denne tendens er nok ikke den helt store overraskelse, da marmor er et materiale, som længe har figureret på listen over populære materialer til både badeværelset og køkkenet. Marmor giver et lækkert minimalistisk og monokromt design, og der er mange forskellige muligheder i forhold til farvevalg: Vælg for eksempel en lys nuance for at lyse et lille badeværelse op, eller vælg en mørkere farve for at skabe en hyggelig hule-agtig stemning.

Hvis du gerne vil opnå æstetikken på et (mere) overkommeligt budget, kan du med fordel gå efter mindre marmorfliser frem for én større flise som vist herunder.

3. Vintagebadeværelser

Er du mere til gamle loppemarkedsfund end det seneste nye fra IKEA? Så er du ikke alene. På tredjepladsen over de mest eftersøgte badeværelsestrends i 2022 finder du nemlig vintagebadeværelser, og på netop Pinterest er der masser af inspiration at hente. Drop for eksempel det klassiske badeværelsesmøbel, og find i stedet en gammel kommode, som du med en påmonteret vask hurtigt kan forvandle til et nyt, smukt møbel.

Du kan også vælge blot at hive elementer af vintagestilen ind i dit badeværelse – for eksempel med smukke, grønne 1970'er-inspirerede fliser, et persisk tæppe og messingelementer, der varmer rummet op og skaber en hyggelig stemning.

4. Industrielt badeværelse

Det industrielle, rå look har længe været én blandt mange trends i den skandinaviske interiørverden, og det er ligeledes at finde på listen over de mest eftersøgte badeværelsestrends på Pinterest i 2022. Kendetegnende for tendensen er elementer som store New Yorker-vinduer, rustikke træmøbler og betonfliser – alt holdt i en minimalistisk, men sanselig New Nordic-stil.

5. Mønstrede badeværelsesfliser

Hvis du drømmer om fransk landidyl, kan du med fordel pifte dit badeværelse op med fine mønstrede fliser i smukke farver og mønstre, der giver en helt særlig romantisk vibe på badeværelset. Fliserne kan både bruges på enten hele gulvet, alle væggene eller i brusekabinen – men du kan også vælge blot at dekorere en mindre del af badeværelset, for eksempel bag håndvasken som herunder, med de smukke fliser.

6. Fjernsyn på badeværelset

Forestil dig følgende scenarie: Du kommer hjem efter en lang arbejdsdag, skænker dig selv et glas vin, slænger dig i badekarret omgivet af bobler og sætter din yndlingsserie på. Lyder det ikke skønt?

Først indtog fjernsynet stuen, derefter krøb det ind i manges soveværelser, og nu er turen også kommet til vores badeværelser. Bor du i en lille lejlighed, er pladsen til et tv nok lidt for trang – men har du pladsen, vil du helt sikkert ikke fortryde investeringen.

7. Badeværelsesplanter

Hvis du er vild med at fylde dit hjem med planter, er denne badeværelsestrend med garanti noget for dig. Fyld dit badeværelse op med frodige planter, der både giver en hyggelig atmosfære og hiver et lille stykke af naturen ind i dit hjem – og ikke mindst er et par smukke planter en nem måde at bryde lidt op med et badeværelses ellers til tider sterile look.

8. Sorte badeværelsesdetaljer

Selvom hvid nok er den farve, man oftest støder på i badeværelser, er det måske tid til at tænke dét lidt om. På listen over de mest populære badeværelsestrends i 2022 finder du nemlig sorte badeværelsesdetaljer, og vi er vilde med det stemningsfulde hule-agtige og hyggelige look, som eksempelvis sorte marmorfliser kan skabe på et badeværelse.

Er budgettet ikke til store marmorfliser, kan du også blot vælge at male en eller flere vægge i en mørkere nuance – og måske vælge messingelementer for at skabe lidt varme i det ellers mørke rum.

9. Organisk badeværelse

Grønne planter, smukke træsorter og lyse nuancer. Drømmer du om et badeværelse med en rolig, zen-agtig stemning, kan du med fordel – som mange andre – søge inspiration blandt de mange smukke, organisk indrettede badeværelser, der er at finde på Pinterest.

Et organisk badeværelse indbyder straks til at komme ned i gear – en perfekt måde at starte eller afslutte dagen på. Du kan også overveje at bringe forskellige afslappende dufte som lavendel ind i rummet for at gøre den rolige følelse endnu mere dominerende, for eksempel med duftlys, håndsæbe eller røgelsespinde.

10. Fristående badekar

Har du masser af plads, og drømmer du om at bringe lidt spa-stemning ind i dit badeværelse? Så er et fritstående badekar, der rammer listens 10. plads, måske noget for dig. Et fritstående badekar skaber den ultimative luksusfølelse i et badeværelse, og du kan finde et lige efter din smag – uanset om du er til det minimalistiske look, vintagestilen eller måske et smukt badekar i sort marmor, der nærmest fungerer som en skulptur i sig selv.