© Ikea

Beyoncés stylist designer for Ikea

Kvinden bag stilikoner som Beyoncé og Rihanna skaber en særkollektion for Ikea, der vil gøre op med traditionelle konventioner inden for boligindretning

Den svenske møbelgigant Ikea har leveret flere solide samarbejdskollektioner de seneste år. Tiltagene har både inkluderet kendte navne som Hay og mindre kendte profiler som modedesigner Martin Bergström.

Nu løfter Ikea sløret for næste levende billede: Stjernestylisten Bea Åkerlund, der står bag stilikoner som Beyoncé, Rihanna og Lady Gaga.

Bea Åkerlunds kollektion har fået navnet Omedelbar og er inspireret af to hendes arbejde bag kameraet gennem to årtier.

“Samarbejdet med Ikea er en drøm, der går i opfyldelse. Gennem samarbejdet får jeg mulighed for at dele min vision med hele verden. I min kreative proces tiltrækkes jeg altid af både dyrt og billigt, og det er fantastisk at få lov til at lave produkter, alle kan være med på,” siger Bea Åkerlund.

Bea Åkerlund med et af sine design: En pude udformet som et sæt røde læber.

© Ikea

Omedelbar bliver udformet som en eksperimenterende særkollektion, der er både vild og legesyg i sit udtryk, og rykker ved de traditionelle konventioner inden for boligindretning. Tænk 'more is more'.

“Med kollektionen vil vi slå et slag for personlig stil. Bea Åkerlund er en fantastisk rollemodel og et bevis på, at hårdt arbejde og ‘intet er umuligt’-attitude kan bringe dig, hvorhen du vil, og med kollektionen får vi et indblik i hendes verden,” fortæller Karin Gustavsson, kreativ leder i Ikea.

Omedelbar lanceres i Ikeas varhuse i marts 2018.