© maria jencel

Hjemme hos Maria Jencel

Farverige malerier og solide kvalitetsbevidste materialer. Hos Maria og Pelle Peter Jencel er der tænkt over hver en detalje i familiens nyerhvervede købmandsgård.

Hvad har du senest brugt maksimalt 1.000 kroner på til dit hjem?
"Jeg har købt et par saltstager til lys, som jeg blev forelsket i ved første blik. Det har været mit mål fra starten at indrette badeværelset som et hjemmespa. Et sted man kan lade op fra livet med to små børn. Vi flyttede ind for fire måneder siden og mangler stadig detaljer, men vi er godt på vej. Generelt har vi ønsket at skabe hotelfølelsen på vores soveværelse og badeværelse. På soveværelset har vi et silkeblødt væg-til-væg gulvtæppe, en virkelig dejlig seng fra Bedre Nætter og de bedste dyner, puder og sengetøj på markedet. Og så har vi købt vores yndlingsbadekåber fra vores yndlingshotel D’Angleterre."

Hvad har du i dit hjem, som andre ikke har?
"Vi kan godt lide, at der også er humor i indretningen. Og en ting de færreste nok har er et 1,5 meter stort billede af dem selv. Vi har ikke fået hængt det op endnu, men det er bestemt med en ironisk distance, at vi har fået det forstørret op så stort. Vi er igang med at indrette vores walk-in-closet, som skal være i egetræ og i samme stil som køkkenet, og vi synes det passer perfekt ind i et rum, der jo handler om selviscenesættelse i forvejen. Og så er det dygtige Petra Kleis, der har taget det til vores bryllup. Det retfærdiggør det lidt mere."

Hvad er dit bedste indretningstip?
"Vi elsker at blande det klassiske og tidløse med det poppede og moderne. De store møbler og grundmaterialerne i vores hjem skal være i gode, smukke kvalitetsmaterialer og usynlige farver. Det er detaljerne, lyset, blomsterne og kunsten, der giver personligheden, kanten og farverne. Kombinationen af ting, der ikke umiddelbart passer sammen gør ofte, at det bliver dit eget. Vi elsker eksempelvis vores kunstsamling og blander gerne et Skagens maleri med en gammel Malk de Koijn plakat, en Louis Vuitton bold og et graffiti-maleri af KoshKosh."

Hvad er det bedste fund i dit hjem?
"Sofaen er hjertet i vores hjem. Det er dygtige Amanda Lilholt der har designet den for Formel A, og den er så dyb og stor, at vi alle fire kan ligge på stribe i den. Jeg blev forelsket i de bløde runde kanter og det elegante snit, og vidste at det var den sofa, der skulle være samlingspunktet i vores nye hjem. Og så er den lavet af genanvendte plastikflasker."