© Freja Bak Petersen

Sådan indretter Freja sin lejlighed på 60 kvadratmeter på Nørrebro

Originale kunstplakater, gedigne vintagemøbler og minimalistisk indretning. Kom med indenfor i Frejas inspirerende hjem.

Hvad har du senest brugt maksimalt 1.000 kroner på til hjemmet?
"Jeg har lige revet tapet ned i vores soveværelse, og i den forbindelse købte jeg en bøtte kalkmaling fra Jotun til at kalke med i stedet. Det har givet et rigtig fint og varmt udtryk i soveværelset, hvor væggene førhen var præget af en lavendel-farve oven på noget filt, jeg selv havde sat op. Det var ikke så flot sat op, og det irriterende mig en del. Vi havde allerede kalket den ene væg i rummet og førte det faktisk bare videre.”

Hvordan vil du beskrive dit hjem og din stil?
"Meget svært spørgsmål. Vi er draget af det minimalistiske og funktionalistiske, samtidig med at vi har en masse bøger, kunst og ting. Så det er vel en mellemting mellem disse stilarter. Vi køber gedigne, rolige møbler, som vi så kan bryde bøgerne og kunsten med. Men vores hjem er i evig forandring, og jeg tror ikke, jeg har en bestemt stil som sådan. Det er bare, hvad jeg lige synes, jeg har lyst til, og hvis det så ændrer sig, så river jeg tapetet ned og maler igen.”

Håndplukket til dig

Hvad er dit bedste indretningstip?
"Omgiv dig med ting, der betyder noget for dig – det gør hele forskellen. Jeg elsker at komme hjem til folk, hvor man virkelig kan se, hvem der bor der. Det skaber en glæde og hygge, man ikke kan finde i et boligmagasin.”

Hvad er det bedste fund i dit hjem?
"Åh nej, skal jeg virkelig vælge ét? Jeg er svært glad for de fleste af vores genbrugsfund. Vores spisebord, vores sofa, vores skrivebord, vores spisebordsstole – alle vores stole faktisk. Jeg tror dog, at vores spisebord er en af mine absolutte favoritter. Det er et gammelt Børge Mogensen, som ikke er i produktion længere, så man skal være lidt hurtig og heldig. Det bord holder jeg virkelig af, og så er det i massiv egetræ, hvilket jeg elsker, for så kan man vedligeholde det og dermed ikke være så sart omkring det.”