Se min bolig: Møbeldesigner Kasper Boye

Til dagligt driver han virksomheden OneFunkyFurniture – i dag inviterer den tv-aktuelle Kasper indenfor i sit lille, men funktionelle hjem på Vesterbro i København

© Kasper Boye
1 / 5

At få plads til tre børn i en lejlighed på bare 60 kvadratmeter er ikke en let opgave – men ikke desto mindre en, møbeldesigner Kasper Boye har løst til den helt store guldmedalje.

Hans lille hjem på Vesterbro oser af personlig hygge, funktionalitet og ikke mindst kreativitet. Det hele mikset med en god portion mandehule-vibes og retro tendenser giver et moderne udtryk, der er hyggeligt på den rå måde.

Se med her, hvor Kasper Boye åbner dørene for sin bolig og viser dig sine yndlingshjørner fra lejligheden på Vesterbro i København.

Psst ... Kasper er desuden aktuel i DR's nye tv-program Made in Denmark, der havde premiere i denne uge. Her prøver syv af landets mest passionerede kunsthåndværkere kræfter med hinandens fag - Kaspers speciale er at arbejde i træ.

Rå funktionalitet © Kasper Boye
2 / 5

Rå funktionalitet

N**avn: Kasper Boye
A**lder: 30 år
B**eskæftigelse**: Ejer og kreativ chef hos OneFunkyFurniture

Det vigtigste for Kasper, når han skal indrette et rum, er funktionalitet: “Nu bor jeg på 60 kvadratmeter og har mine tre børn her på skift, så det er vigtigt, at alt er tænkt igennem og har en reason for being!”

Kasper Boye beskriver selv sin boligstil som typisk moderne: “Jeg kan godt lide nye minimalistiske ting sammensat med noget med mere kraftigt udtryk.”

Især er han glad for de rå stenvægge i lejlighedens stue, som sammen med hylderne og spisebordet, som Kasper også har lavet, giver hygge og råhed, man kan kigge på i timevis.

Stuen er, ligesom resten af boligen, gemmensyret af kreativ funktionalitet: “Her har jeg også skulle være kreativ for at udnytte pladsen bedst muligt og få plads til børnenes legetøj. Jeg har prioriteret opbevaringsplads og et mindre spisebord, men jeg har lavet det i genbrugstræ, så det har masser af udtryk – det er jeg vild med!“

Personlige detaljer © Kasper Boye
3 / 5

Personlige detaljer

Det er ikke kun kreationen af fine, rå møbler, der får Kasper Boyes opmærksomhed – også tid ved kogegryderne er noget, Kasper holder af: “Jeg elsker at lave mad, når jeg har tiden til det. Jeg finder god inspiration i diverse kogebøger, men eksperimenterer også en del selv.“

Det gamle Tuborg-skilt, som Kasper har fået af sin morfar, har hængt på Vigersted Kro tilbage i 60'erne og giver et sejt touch af retrovibes i det ellers enkle køkken.

Selvom Kasper Boye elsker at bruge tid – når han har den – i køkkenet, er det stuen, der i designeres optik er hjemmets vigtigste rum: “Her kan jeg slappe af, arbejde, lege med børnene og hygge med vennerne.”

Kasper har dog svært ved at udvælge bare ét rum i sin lejlighed som det, han holder mest af: “Jeg har svært ved at fremhæve ét rum som favorit, da jeg er vild med helheden. Det er vigtigt at hvert rum sætter den rigtige stemning til det, som det skal bruges til. Så derfor nyder jeg alle rum!”

En genistreg til små hjem © Kasper Boye
4 / 5

En genistreg til små hjem

Kasper Boyes soveværelse er, som i de fleste små københavnerlejligheder, ikke stort. Når han har sine børn hos sig, skal de sove fire i rummet – og det har krævet en særlig kreativ tankegang at få det puslespil til at gå op: “Mit yndlingsitem i hjemmet er helt klart sengen, jeg har bygget til mine børn. Den er superfunktionel, pladsoptimerende og hyggelig – det er genialt at tænke kubikmeter frem for kvadratmeter, når man ikke har meget plads. Børnene elsker den seng og siger tit, at de har savnet den, når de har været væk.”

Og når man har kreeret sådan en genistreg, er det faktisk okay at klappe sig selv på skulderen: “Er det tacky at sige mig selv? Jeg gør meget ud af pladsoptimering og specialtilpassede løsninger, der er funktionelle – og det ligger ikke på hylderne i boligbutikkerne,” svarer Kasper Boye til spørgsmålet om, hvem hans yndlingsdesigner er.

Faktisk er Kasper Boye så glad for sin bolig, at han ikke drømmer om noget anderledes ved sit hjem – i hvert fald næsten: “Så skulle det da lige være 30 kvadratmeter”.

Psst ... Kunne du også godt bruge lidt ekstra plads i dit hjem? Så kig med lige her, hvor du kan vinde ekstra opbevaringsplads!

Follow up © Instagram / @onefunkyfurniture
5 / 5

Follow up

Billeder af Kasper Boyes møbeldesigns fra designerens Instagram-profil

Se flere af Kasper Boyes seje møbelkreationer på designerens Instagram-profil @onefunkyfurniture, på Facebook-profilen her eller følg med, når han de næste 8 tirsdage begiver sig ud i nye designprojekter i DR-programmet Made in Denmark.