Se min bolig: Model og stylist Christel Winther

Bliv inspireret af Christel Winthers personlige og skæve stil i hendes lejlighed på Vesterbro i København

En eklektisk drøm © Josephine Svane
1 / 13

En eklektisk drøm

Model og stylist Christel Winther, 26, har som passioneret boligentusiast knækket koden for en personlig, skæv stil. I hendes lejlighed på Vesterbro i København møder retromøbler farverig street art. Messing og marmor bliver sat i skak af sydafrikanske rejsefund, og en lysekrone kaster skygger over et cementgulv.

“Min stil er lidt tilfældig, da jeg ikke tænker over, om mine crushes passer ind, men køber de ting, jeg falder for. Det gælder alt fra grønne planter til møbler. Samme filosofi bruger jeg, når jeg køber kunst. Billeder er helt uundværlige for mig, og jeg kan blive ved med at udforske et billedes motiv og farver.”

Billeder til venstre af blandt andre Rasmus Bjørn, Conor Harrington og Michael Leon. Det store billede i soveværelset er af Rasmus Damgaard. Sengebetræk fra Magasin. Bukser fra Diesel, vintageskjorte og vintagesko.

Abeglad © Josephine Svane
2 / 13

Abeglad

“Jeg har fundet abefiguren af Knud Kyhn på Lauritz.com, og jeg kiggede på billedet af aben hver dag, indtil jeg fik den hjem. Nu står skulpturen helt fremme midt i rummet på skænken, så jeg kan se den fra alle vinkler.”

HVAD ER DET MED DIG OG KUNST? “Jeg elsker kunst, og jeg kunne ikke undvære de mange farver i vores hjem. Jeg er vokset op i en familie med stor passion for kunst. Jeg går ikke op i, om det er dyr kunst. Jeg køber, hvad jeg falder for, og det kan sagtens være et loppefund til 20 kr. Kunst må gerne være lidt skævt. Et billede, hvor der sker noget – enten i farver eller motiv – er det ultimative for mig. Som fotografiet af Sacha Maric over vores bogreol i stuen, hvor en barnefinger peger på en løves mund.”

Design med måde © Josephine Svane
3 / 13

Design med måde

“Det betyder meget for mig, at et møbel eller en lampe har et lækkert look eller er flot lavet, og jeg bliver meget inspireret af godt design. Men jeg behøver ikke at bo udelukkende med design, og jeg går heller ikke efter møbler, fordi de er skabt af en bestemt designer.”

Eiffeltårnet er fra en rejse til Paris. Eames-stol fra Ebay.com, værk af Insect, højttaler fra B&W.

Retroskænk © Josephine Svane
4 / 13

Retroskænk

“Der er noget over træmøbler i en stram form, som jeg holder utrolig meget af. Træ er et organisk, levende materiale, og når det bliver sat i enkle rammer som skænken her, sker der noget helt særligt.”

HVAD ER DIT FAVORITSTED I DIT HJEM? “Jeg kan kigge i timevis på min skænk og på billedvæggen, og jeg sidder ofte i sofaen og bare nyder at se på farverne og de forskellige udtryk. Her har min kæreste og jeg samlet vores favoritting, og jeg er vild med, hvordan de spiller sammen. For eksempel hans streetart mod min Knud Kyhn-abe.”

Skænk fra Lauritz.com og lampe fra Flos. Værker af blandt andre Isabel Berglund, Husk Mit Navn, Richard Colnan, Todd James og Peter Funk.

Lounge med indbygget frihed © Josephine Svane
5 / 13

Lounge med indbygget frihed

“Det vigtigste i et hjem er, at jeg kan slappe af og føle mig hjemme. Jeg har derfor valgt en loungesofa, da den giver vores hjem et mere loose look. Og så er det i øvrigt OK at smide skoene op i sofaen, og jeg bliver heller ikke sur, hvis du spilder kaffe i den – betrækket kan vaskes.”

Sofa fra Ikea, puder fra Lucky Boy Sunday. Sofabord fra B&W-hallerne, bogkasserne er hjemmelavede og keramikvase fra en loppetur. De to messingfatninger i hjørnet er fra Dora, mens værket er af Ferdinan Ahm Krag.

Kontrasternes Køkken © Josephine Svane
6 / 13

Kontrasternes Køkken

“Køkkenet er blevet piftet op med kunst og en antik lysekrone for at give kontrast til den enkle stil og for at tilføre rummet personlighed.”

HVAD ER DET FØRSTE, DINE GÆSTER LÆGGER MÆRKE TIL I DIT HJEM?
“Vores sorte køkken, hvor vi har lagt betongulv. Min kæreste har selv designet fronterne til køkkenelementerne fra Ikea, og det er blevet virkelig lækkert.”

Køkken fra Ikea, lysekronen er loppefund, og billedet er af Victor Vasarely. Buddhaen i vinduet har Christel fundet på en rejse til Indien.

Marmordrøm © Josephine Svane
7 / 13

Marmordrøm

“Min kæreste og jeg har vidt forskellige syn på, hvordan vi skal indrette, men marmorbordet er ét af vores fælleskøb, hvor vi faktisk var enige fra start.”

Sidebord fra Ellos.dk.

Rejsefund © Josephine Svane
8 / 13

Rejsefund

“De to skæve figurer har jeg købt i Cape Town og Venice Beach, og jeg bliver glad af at se på mikset af farver og deres finurlige udtryk.”

Tingeltangel © Josephine Svane
9 / 13

Tingeltangel

“Jeg har brug for et sted, hvor jeg kan placere alle mine smykker og min makeup. Kommoden opbevarer de fleste af mine småting.”

Kommode fra Dba.dk, taske fra Gucci, æske fra Dora, creme fra Comfort Zone, smykkeskrin fra loppemarked, spejl fra Ikea, smykker fra blandt andre Monies og Trine Tuxen. Vintagesko fra Versace købt hos Jérome Vintage.

Studio 54 © Josephine Svane
10 / 13

Studio 54

“Mit yndlingsmøbel er den her gyldne metalstol, som er et vintagefund fra Lauritz.com. Jeg har lige fået stolen hjem, og den er så lækker. Ren, stilet og simpel. Og så larmer det der guldlook lidt i vores indretning. Stolens look er sådan lidt Studio 54-agtigt, og det elsker jeg.”

Mine 3 næste køb
11 / 13

Mine 3 næste køb

CHRYSTAL BULB “Jeg købte en kolonihave i sommer, og jeg er i fuld gang med at indrette huset blandt andet med mange antikke ting. Jeg elsker de her lamper, da de passer perfekt i min stil med deres moderne look med et twist af antik. Og så er de utroligt feminine.”

Crystal Bulb designet af Lee Broom, Rue Verte 1.890 kr.

NINETY TABLE “Jeg er vild med grønt marmor, og bordet her er specielt smukt med det stilrene messingstel under den tunge, grønne marmorplade.”

Ninety Table, Ox Denmarq 4.125 kr.

DIAMOND CHAIR “Jeg har en stor kærlighed for string chairs. De er enkle og lette i deres udtryk, men stadig eye-catching. Diamond Chair er klart min favorit med dens smukke design, og så sidder du vildt godt i den.”

Diamond Chair designet af Harry Bertoia, Knoll v/Montana Mobile 7.400 kr.

Mit drømmekøb
12 / 13

Mit drømmekøb

KUNST AF LUCIAN FREUD “Min veninde gav mig en bog af Lucian Freud engang, og siden har jeg fuldstændig forelsket mig i hans malerier. Jeg elsker den måde, han portrætterer ansigter, skaber stemningsudtryk og blander smukke farver.”

Woman in Grey Sweater, 1988, olie på lærred, Saatchi Gallery – pris på forespørgsel

Lidt om Christel Winther © Josephine Svane
13 / 13

Lidt om Christel Winther

26 år, model og stylist

HVAD HAR VÆRET DIN STØRSTE UDFORDRING I DIN INDRETNING?
“At blande min kærestes og min stil. Jeg er lidt hippie og kan lide at have ting over det hele, mens han er til rene linjer.”

HVAD ER DIN BEDSTE INDRETNINGSIDE? “Indret med rejseminder. Jeg har slæbt alt fra kunst til magneter med hjem fra vores rejser, da jeg dels ikke kan lade være, dels fordi rejsefund giver vores hjem mere personlighed. Og indretter du med souvenirs, omgiver du dig helt automatisk med hyggelige historier og minder.”

HVAD GØR DU FOR AT FORNY DIT HJEM? “Jeg smider sjældent noget ud. I stedet for rykker jeg lidt rundt på de ting, jeg har, og er jeg lidt træt af en figur eller en vase, får den bare en lidt mindre fremtrædende plads i for eksempel en vindueskarm.”

Mere om Boliger? Få Costumes nyhedsbrev