Stueplanter: de allerbedste planter til din stue
© Getty Images

De bedste grønne planter til din stue

En cool cowboykaktus eller en enkel pileaplante? Få et overblik over de grønne stueplanter, som bør flytte ind hos dig

Grønne planter er blevet et kæmpehit i boligindretningen, da de både tilfører farver, former og liv til dit hjem.

Planter kan bruges i alle hjemmet rum, men der er særligt syv af slagsen, som vil gøre sig godt i din stue. Få et overblik over dem alle herunder.

1. Flerstammet violinfigen

Hvis du er den heldige indehaver af en rummelig og solrig stue, skal du investere i et violinfigentræ. Indendørstræet fungerer som dekorativt indretningselement med dets pompøse og vilde udtryk, takket være de overdimensionerede, violinformede blade.

Vand: 1-2 gange hver anden uge, når det øverste lag af jorden synes tør.

Lys: Trives bedst i stuen uden direkte sol.

2. Gummitræ

Du kan kende gummitræet på dets store, robuste blade, der er et dekorativt indspark i hjemmet. Træet, der oprindeligt stammer fra Indien, giver øjeblikkeligt liv til din bolig på grund af dets størrelse og dybe grønne farve – og så er det tilmed let at holde.

Vand: 1-2 gange hver anden uge.

Lys: Trives bedst i et lyst rum.

3. Strelitzia Nicolai

Din stue vil lede tankerne hen på varmere himmelstrøg, hvis du investerer i denne tropiskudseende plante. Planten er et statement i din indretning, som uden tvivl vil tiltrække opmærksomhed i indretningen – i særdeleshed, når den er fuldvoksen og får de fineste blomster.

Vand: 1-2 gange hver anden uge.

Lys: Trives i en stue med meget lys.

4. Pilea

Pileaplanten er en af de mest populære stueplanter, som også er god til det lille hjem. Pileaen er en mindre plante, som du med fordel kan dele med venner og bekendte, da den er nem at tage stiklinger fra, som kan omplantes til nye pileaplanter.

Vand: 1-2 gange hver anden uge.

Lys: Trives bedst i en lys stue uden direkte sollys.

5. Cowboykaktus

Hvis du på ingen måde har grønne fingre, er en kaktus et oplagt valg. Du kan give din stue associationer til det vilde vesten med en cowboykaktus, der kan leve længe på en meget lille mængde vand. Det eneste, du skal være opmærksom på er ikke at overvande den.

Vand: 1 gang om måneden.

Lys: Trives bedst i et solrigt hjørne.

6. Aloe vera

Aloe veraen er en af de mest kendte planter i skønhedsverdenen, da planten indeholder en helt unik gelé, der virker helende på eksempelvis solskoldninger. Desuden er indendørsplanten nem at holde, da aloe veraen kan lagre en stor mængde vand, så du slipper for at skulle vande den i tide og utide.

Vand: 1-2 gange om måneden.

Lys: Trives bedst et lyst sted uden direkte sollys.

7. Monstera

Den ultrapopulære Monstera, der har fået tilnavnet bloggerplanten, kan kendes på de karakteristiske blade med dybe riller. Som en bonus er den dekorative plante let at holde, så den vil kunne leve i dit hjem i mange år fremover.

Vand: 1-2 gange hver anden uge.

Lys: Trives bedst uden direkte sol.