© Holmegaard

Dansk designklassiker relanceres: Nu skal dine glas stables igen

Det ikoniske design fra 1950’erne oser af tidløs æstetik – og giver dig bæredygtighed og downsizing på den lækre måde

One size fits all. Det er ideen bag Holmgaards ikoniske Stub-glas fra 1958, der nu relanceres i to størrelser. De klassiske hverdagsglas er særlig kendt for at kunne stables, så du kan spare plads, uden at gå på kompromis med designet – en designfeature, der er praktisk i små storbylejligheder eller minimalistiske køkkener, hvor pladsen allerede er udnyttet til fulde.

Designerne bag glasset, Grethe Meyer og Ibi Trier Mørch, havde nemlig noget med at designe elementer, der kan stables og bruges til flere funktioner, så pladsen i dit køkken og dine skabe bliver udnyttet bedst muligt.

One size fits all er idéen bag de enkle drikkeglas Stub, der også kan bruges som vinglas eller til cocktails.

© Holmegaard

Et glas til både brunch og barbordet

Designerduoen skrev da også designhistorie med de stabelbare Stub. I 1950’erne skulle alt design, både møbler, huse og køkkengrej nemlig skæres ind til benet, så kun det basale står tilbage. En tendens, som ses på Stubs korte stik og cylinderformet design, der matcher enhver situation og samtidig er så enkel, at det vakte opsigt i designverdenen, da det blev designet i 1958.

Stub er siden blevet en moderne klassiker med et design, der stadig kan bruges til alt fra morgenmaden til den store middag eller på barbordet. Det er et klassiske design i klart glas, som matcher tidens boligtendens ’æstetisk bæredygtighed’, hvor vi i stigende grad køber klassikere i et tidløs design, som vi kan bruge i mange år.

Stub-serien er designet med en lille hældning, så de passer ned i hinanden og kan stables, uden at gå på kompromis med det æstetiske udtryk.

© Holmegaard

Om glasserien Stub

Glasserien Stub er produceret i klart glas og findes i to størrelser: Lille Stub på 10 cm og Store Stub på 14 cm. Glassenes lavstammede design gør, at de er både praktisk og pladsbesparende, fordi de kan anvendes til både morgenbordet, spisebordet, køkkenbordet og barbordet.

Læs mere om de ikoniske Stub-glas og designduoen bag her.