Costume Living 2

Andet nummer af Costume Living er på gaden - smugkig i magasinet her

Det smukke som terapi

“Hvor er den pragtfuld, skøn, smuk! Og dermed er samtalen hurtig dømt overfladisk og uden dybde. Det er en smule pinligt at interessere sig for det skønne, men skal man tro bogen Art as Therapy af filosoffen Alain de Botton, så er æstetik faktisk nøglen til at få et bedre liv. Puha! Det blev vi her på Costume Living godt nok glade for at læse, for det er præcis det, vi forsøger. At finde de hjem og ting, som er noget særligt og udstråler skønhed eller i det mindste dele af den.

Hvis vi mennesker skal være ærlige, så befinder vi os jo ikke i skønhed 24 timer i
døgnet. Vi, som du ser på denne side, gør i al fald ikke! Som så mange andre arbejder vi på
kontorer, og dermed bruger vi over 2000 timer om året i beton, glas og plastic, og når vi cykler
hjem, er vi også omgivet af byens fortrinsvis hårde materialer. Alligevel har vi et drømmejob, hvor jagten på det særlige giver daglig glæde. Nu er der ikke noget i loven, som gør det grimme direkte strafbart - selv om man godt kunne være fristet af at melde det til politiet, når endnu et glaskontor skyder op uden følelse eller såmænd også, når der lanceres nyt hæsligt interiør. At det, vi finder smukt, så er forskelligt fra person til person, er vi to chefredaktører virkelige gode eksempler på. Som hurtigt kan sætte diskussioner i gang, om de mandlige og kvindelige øjne mon stammer fra hver sin planet? Den ene smagsdommer kan være lige så god som den anden - vi vælger i stedet her at fokusere på de positive øjne, nemlig hvad vi særligt godt kan lide i dette nummer. Rikke: Jeg er fascineret af marmor, som for tiden står stærkt i indretningen - og især det farvede. Fx sofabordet vi viser på side 38. Erik: Jeg blev overrasket over, hvor stor effekt forskellige gulve faktisk kan have i en bolig, fx den vi besøger på side 40.

Alain de Botton konkluderer, at vi skal lade være med at betragte jagten efter det skønne som en form for luksus (eller måske noget pinligt) og i stedet respektere det for, hvad det er: det umiddelbare nemme - og på de rigtige dage det måske mest effektive middel - til terapi.

Tak for alle de positive kommentarer, vi har fået efter det første nummer af Costume Living. Hele redaktionen er (kjempe-)glade for, at dette nummer du sidder med, også udkommer i Norge i 40.000 eksemplarer. Det sker kun, fordi Costume Living sigter efter at skabe et magasin på et internationalt niveau.

Vi håber, I alle vil gå på opdagelse i de mange inspirerende billeder. Som den romantiske engelske digter John Keats sagde det: En smuk ting er en evig glæde.”

Sådan skriver Rikke Christensen og Erik Rimmer, chefredaktører på Costume Living, i lederen af Costume Livings premierenummer. Rikke kender du nok, fordi hun også er chefredaktør på Costume og Erik er chefredaktør på Danmarks største boligmagasin: BO BEDRE.

I magasinet får du:

  • Danske og internationale boligreportager fra smukke og inspirerende hjem
  • Unik trendrapport med sæsonens vigtigste tendenser inden for farver, materialer, møbler og tilbehør
  • Modehusenes Home Collections - læs om nyheder fra bl.a. Hermes, Diesel og Versace
  • Efterårets 'must-haves' - nyheder direkte fra verdens førende designmesser

Andet nummer af Costume Living er på gaden. Få et smugkig her: