grønne planter til stuen
© Instagram / @curahhujan / @k_plant_s

De 7 mest fotogene planter

Giv stuen nyt liv med de smukkeste planter, som også vil klæde dine Instagram-billeder

Der er mange gode grunde til at indrette med planter. Flere undersøgelser påviser planternes mange sundhedsfordele, eksempelvis renser de luften og giver et sundere indeklima.

Hertil kommer, at planter giver hjemmet liv og charme – og gør sig godt på billeder. Vi har samlet de flotteste grønne planter, som bør flytte ind hos dig.

Psst ... Derfor er alle mellem 20 og 30 år besatte af planter

1. Hjortetakbregne

Planten med det specielle navn har en mindst lige så speciel måde at vokse på, og kan derfor pynte på din væg i stedet for i vindueskarmen.

2. Monstera adansonii

Du kender formentligt planten med de store, grønne blade Fingerphilodendron, som går under navnet bloggerplanten? Den populære pante findes i flere afarter, såsom Monstera adansonii, hvis blade har et mere hullet mønster.

3. Halskæderanke

Perlekæder er ikke kun til halsen, men kan også komme i grønne udgaver til dine potteplanter i form af den specielle Halskæderanke. Planten laver lange kæder af runde ærte-lignende knopper og små grønne blade.

4. Fiskebensplante

Planten har fået sit danske navn på grund af sit fine mønster på hvert eneste blad, hvis hvide eller lyserøde striber minder om tynde fiskeben.

5. Elefantøre

På engelsk kaldes den Caladium, men på dansk har den flotte plante fået navnet Elefantøre efter sine store hjerteformede blade, som kan være alt fra lyserøde, grønne og røde til helt hvide.

6. Albuca Spiralis

Denne plante er måske mere underfundig, end den er yndig, men dens særprægede, krøllede blade og kælenavn Frizzle sizzle gør den alligevel så unik, at den er Instagram-værdig.

7. Gummiplante

Takket være sine kraftige er Gummiplanten velegnet til at suge støv og skadelige partikler sig, hvilket gør den til et både pænt og luftrensende bekendtskab.