Unge er besat at stueplanter
© Unsplash.com

Derfor er alle mellem 20 og 30 år besatte af planter

Er du i tyverne og vild med stueplanter? Det findes der en række gode grunde til

Planter hitter. På de sociale medier, i vores hjem, på caféer og overalt, hvor vi går. Det er en smuk trend, der sætter kulør, æstetik og sundhed på dagsordenen. Og så findes der flere planter, som nærmest er umulige at slå ihjel – heldigvis. Men hvorfor er vi så vilde med stueplanter?

Det har forfatter af bogen Urban Jungle: Living and Styling with Plants, Judith de Graaff, og grundlægger af planteuniverset Sprout Home, Tara Heibel, et par rigtig gode svar på.

De to planteeksperter peger på fem faktorer, der spiller ind i vores plantepassion. Læs med, og bliv klogere på, hvorfor du ikke kan få nok planter ind i dit hjem.

Lokation

Aldersgruppen 20 til 30 år køber flere og flere stueplanter i takt med, at færre køber huse. Vi bor i små lejligheder i byerne, og vi inviterer derfor naturen indenfor i vores stuer. Det er vores måde at vende tilbage til naturen og se den gro, siger Judith de Graaff.

Sundhed

Glutenfri, organisk, økologi og bæredygtighed er ord, vi er vokset op med, og som vi tager alvorligt. Unge i alderen 20 til 30 år går meget op i sundhed og vægter derfor, at deres omgivelser er gode for dem, siger Tara Heibel. Planter er en måde at skabe en god atmosfære i storbyer med mange mennesker. For eksempel kan man få planter, der renser luften.

Ingen børn

For unge uden børn, kan planter være en måde at lære at passe på et andet liv. Når vi køber planter og sætter dem i vores hjem, påtager vi os ansvaret for, at de vokser og har det godt.

Social media

Planter er en trend, og for unge i alderen 20 til 30 år er en trend ikke en rigtig trend, før den tager sig godt ud på sociale medier. Og det gør planter. Planter er smukke og skønne at kigge på.

Indretning og æstetik

I sin butik oplever Tara Heibel, at unge medbringer billeder af deres hjem, så de kan finde den plante, der passer bedst ind i deres indretning. Planter anses som en del af æstetikken og arkitekturen i hjemmet, og kan være et lille kunstværk i sig selv.