Udnyt pladsen i det lille køkken
© Pinterest / @boligmagasinet.dk / @housebeautiful.com

Derfor skal du elske dit lille køkken

Har du kun et lille køkken at gøre godt med? Med lidt snilde bliver køkkenet det bedste rum i dit hjem

Drømmer du om et kæmpe køkken med plads til køkkenmaskiner, spisebord og gastronomiske udfoldelser?

Indtil den drøm går i opfyldelse bør du sætte pris på de få kvadratmeter, for der er nemlig masser af gode grunde til at elske dit lille køkken.

Herunder følger de bedste tips til indretning, så du får allermest ud af kvadratmetrene.

1. Vertikale klinker

Vælg vertikale klinker i stedet for horisontale i dit køkken. De vertikale klinker trækker øjet op, og får køkkenet til at synes større, end det er.

2. Hylder

For mange højthængende køkkenskabe kan tynge det lille køkken. Skift et par skabe ud med hylder, der både åbner køkkenet op og giver dig mulighed for at fremvise det pæneste service.

3. Lange gulvtæpper

En let måde at få et køkken til at syne længere er at lægge et langt gulvtæppe på gulvet. Ved at udskifte tæppet i ny og næ, kan du, med en meget lille indsats, opnå et nyt look.

4. Foldebord og taubretter

Det lille køkken har sjældent plads til et stort spisebord og stole. Vælg derfor et smalt spisebord, der eventuelt kan foldes ned, og taburetter, der kan gemmes væk under bordet.

5. Lys

Lys får altid et rum til at se større ud. Materialer som lakerede køkkenskabe og højglaserede køkkenfliser reflekterer lys, og er derfor ideelle til det lille køkken.

6. Ophæng

Hvis det kniber med skabspladsen bør du anskaffe dig en metalstang og kroge, og hænge dine pander, gryder og andet køkkengrej op på væggen. Det er både praktisk, hyggeligt og pladsbesparende.