Derfor skal du vælge et sort køkken

Hvide køkkener har længe været et sikkert valg, når der skulle laves om. Men du kan sagtens få et lækkert og indbydende køkken, hvis du er modig og går efter sort.

Selvom hvidt stadig må betegnes som et hit, tyder noget på, at køkkentrenden er gået i sort. Flere og flere vælger det lidt modigere valg i form af et sort køkken, når boligens vigtigste og mest personlige rum skal have en makeover. Det sorte køkken oser nemlig af eksklusivitet, elegance, mod og karakter.

Det knivskarpe Melinga køkken

© AUBO Køkken & Bad

Sort i flere varianter

Et sort køkken kan være gennemført eksklusivt med rene linjer som eksempelvis AUBOs Black Oak Line køkken. Foruden den kompromisløse elegance giver egetræets naturlige liv et helt særligt spil, som gør, at Black Oak Line skiller sig ud fra mange andre sorte køkkener. Men hos AUBO kan det sorte køkken også uden problemer modelleres over i et mere afslappet og sågar landligt udtryk, idet de fleste af køkkenproducentens låger kan males sorte. Dermed kan du på fornem vis forene det sofistikerede med det hyggelige og familiære.

På sorte køkkener er låger og skuffer ofte tapetseret med fingeraftryk, og selv de mindste nullermænd kommer frem i lyset. Melinga-serien fra AUBO Køkken & Bad gør via en specialudviklet folie overfladerne modstandsdygtige overfor fedtede fingre og smuds. Dermed kan den elegante sorte stil folde sig ud i fuldt flor uden at blive beskæmmet af diverse plamager, som kan være svære at undgå i nutidens køkken, der er præget af stor aktivitet – både bag komfuret og omkring køkkenbordet.

Det populære Skagerak køkken i sort

© AUBO Køkken & Bad

Kontrastfyldt køkken

Tænker du alligevel, at et sort køkken bliver for dystert og for ensformigt, kan du med enkle greb præge køkkenet i en helt ny retning. Sort inviterer til kontraster, hvilket blot vil tilføre yderligere personlighed. Det kan ske ved at tilføre en bordplade, der står i skarp kontrast til de sorte fronter. Eksempelvis en hvid bordplade, der lyser lokalet op, eller måske en stålplade, der bidrager med et industrielt look. Natursten er også et spændende valg til et sort køkken.

Det sorte køkken er smukt, dybt og sofistikeret. Men det er også et modigt valg, for selvom det kan give rummet et enormt visuelt løft, kan det også have den modsatte effekt, hvis rummet ikke er velegnet. Sorte køkkener kommer i den grad til sin ret i større ru, med et godt lysindfald og mindre godt i små lejligheder. Tendensen med åbne og lyse køkken/alrum er yderst befordrende for det sorte køkkens eksistensberettigelse, og blandt andet derfor tyder alt på, at ”black is back in business”.

Du kan finde dit nye sorte køkken her hos AUBO Køkken & Bad